Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Напојувањето од компјутерот ми е најверојатно цркнато. Сакам да го средам компјутерот пред да го однесам на сервис, а сакам и навистина да проверам дали е тоа проблемот. Сакам да ставам друго напојување во компјутерот, од постар компјутер кој подолго не го користам. Има шанси да настсне штетс или да се спржи некој друг дел од компјутерот порафи постарото напојување? Волтажите и на едниот и на другиот се исти.[DOUBLEPOST=1446425690][/DOUBLEPOST]Edit : Napojuvanjeto ima 20ka kabel, a maticnata ploca mi e 24ka. Imam relativno nova graficka, taka da pretpostavuvam deka tesko bi izdrzalo napojuvanjeto.

Preoracajte sredna klasa napojuvanje? Kako se dvizat cenite? Sam ke mozam da go povrzam napojuvanjeto so kompjuterot, oti ne sakam da cekam 2-3 dena duri da go smenat vo servisot....

Последно уредено:

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Имам лаптоп Asus X550C (го купив во август 2014) и се си работеше ок се до пред неколку дена, батеријата држеше 1,5-2 часа наполнета без проблем, а сега дали и 20тина минути. Дали чарето е нова батерија или има друг начин? Фала.

Т

Триптико

Гостин
@Me2 користи го без батерија. Подобро како десктоп, отколку да ти пропушти погрешна волтажа или спој да направи и да отиде у курац цел лаптоп.

Sent from my D2005 using Tapatalk

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Decki malku pomos ako moze
Instalirav kodi,se e ok,filmovi serii kanali,arno ama koga go pustan na full screnn ima srn ekran i samo zvuk se slusa,isto e i na filmovi i na televizii,stiskal na esc me vraka na meni u pozadina mi ide kanalot ili filmot so slika i zvuk,znaci samo na ful screen neke.Probav .gledav na you tube tutorijali za ovoj problem ,ima podesuvanja,ama kaj mene ne funkcionira,mi falat stavki vo setingot.Da ne e nesto dom laptopot?ili pak nesto pogresno praam?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
На Asus h81M-K матичната сакам да поврзам два монитори. Едниот на ВГА а другиот на ДВИ (со конекторче). проблемот е шо не дава слика нна мониторот кога ќе го поврзам на ДВИ-то, драјверите оригинални ги инсталирав,три конектори сменив и неможи никако, нова е матичнава,завчера ја зедов.
на ВГА си покажува слика ама на ДВИ не.
Помош ??

Член од
31 октомври 2015
Мислења
215
Поени од реакции
143
desktop > right click > screen resolution ( види дали ти е прикажан вториот монитор , ако не е мани детект и селектирај го), потоа одма подолу каде што пи
На Asus h81M-K матичната сакам да поврзам два монитори. Едниот на ВГА а другиот на ДВИ (со конекторче). проблемот е шо не дава слика нна мониторот кога ќе го поврзам на ДВИ-то, драјверите оригинални ги инсталирав,три конектори сменив и неможи никако, нова е матичнава,завчера ја зедов.
на ВГА си покажува слика ама на ДВИ не.
Помош ??
desktop > right click > screen resolution ( види дали ти е прикажан вториот монитор , ако не е мани детект и селектирај го), потоа одма подолу каде што пишува Multiple displays селектирај Extent these displays.

Чекам резултати.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
desktop > right click > screen resolution ( види дали ти е прикажан вториот монитор , ако не е мани детект и селектирај го), потоа одма подолу каде што пи

desktop > right click > screen resolution ( види дали ти е прикажан вториот монитор , ако не е мани детект и селектирај го), потоа одма подолу каде што пишува Multiple displays селектирај Extent these displays.

Чекам резултати.
Do konektorot e

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Член од
17 јуни 2012
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.438
Untitled.png
Знае некој како да го решам проблемов со процесоров ми кочи цела мозила у курац а само 3 прозорци имам отворено..т.е не само мозила туку и кога ќе пуштам некоја игра кочи.

Т

Триптико

Гостин
Прегледај го приврзокот 132786
Знае некој како да го решам проблемов со процесоров ми кочи цела мозила у курац а само 3 прозорци имам отворено..т.е не само мозила туку и кога ќе пуштам некоја игра кочи.
Само на Firefox го прави ова?

Не можам на тел да ја видам сликата. Направи вака. Отвори Regedit и најди

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameters you must have Enable Prefetcher

Намести на 0 нула.

Во services најди superfetch (види на гугл ако не си сигурен каде) и клик disable и stop.

Сега треба да е брз.

Член од
17 јуни 2012
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.438
Само на Firefox го прави ова?

Не можам на тел да ја видам сликата. Направи вака. Отвори Regedit и најди

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameters you must have Enable Prefetcher

Намести на 0 нула.

Во services најди superfetch (види на гугл ако не си сигурен каде) и клик disable и stop.

Сега треба да е брз.
Мала разлика е,порано немав проблем со ова,имам 4 јадрен процесор не би требало да биде проблем.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom