Помош, проблеми, прашања, совети...

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Имам проблем со батеријата на Ацер лаптоп.

Си седи на 71% и не се полнит, пишит plugged in, not charging.

Да ја извадам или можам и вака да терам ?

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Имам проблем со батеријата на Ацер лаптоп.

Си седи на 71% и не се полнит, пишит plugged in, not charging.

Да ја извадам или можам и вака да терам ?
Терај дур можеш, но рачунај нова ќе мораш да купиш ако сакаш да си избегнеш додатни проблеми.

С

СаШеНкО

Гостин
Auto Adjustment(whateverr) проба да направиш на мониторот? ваљда ЛЦД е ова.
Да, пробав меѓу првите работи тоа и не помогна.

Пробај со друг слот на мониторот, зависи колку имаш слота на располагање. dvi,vga. Мене ми личи ко мониторот да е проблематичен. Пробај лупни го полека неколку пати да видиш дали ќе реагира. Пробај и со друг монитор евентуално. Од другар некој и сл.
Сепак испадна мониторот. Други слотови немам, ама пробав со друг кабел и после го однесов на друг пц го поврзав и истото го покажа. Утре одиме на серивис. Фала дечки :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Имам мемориска картичка од 4 ГБ и на неа фотографии, музика, документи и слично. Денеска ми се покажа проблем како damaged card и единствена опција ми ја дава формат, а сакам да ги зачувам или вратам потоа податоците. Побарав на интернет има некои начини да се форматира картицата па потоа преку програм да се вратат фајловите. Дали некој има искуство со ова и дали функционира, благодарам однапред.

Решение - 1

Решение - 2

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.615
Поени од реакции
7.427
Имам мемориска картичка од 4 ГБ и на неа фотографии, музика, документи и слично. Денеска ми се покажа проблем како damaged card и единствена опција ми ја дава формат, а сакам да ги зачувам или вратам потоа податоците. Побарав на интернет има некои начини да се форматира картицата па потоа преку програм да се вратат фајловите. Дали некој има искуство со ова и дали функционира, благодарам однапред.
Решение - 1
Решение - 2
Првиот чекор секогаш е да направиш имиџ на картицата па после да експериментираш, усб драјвови обично не заебаваат заради самиот драјв туку заради лош конектор, пробај во друг усб слот или друг компјутер. USBIT прави имиџ на усб картици пробај со него, но мора прво да ја прочита картицата

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.706
Поени од реакции
39.416
Дали има некој што се разбира во дигитални фотоапарати?

Последно уредено:
Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Првиот чекор секогаш е да направиш имиџ на картицата па после да експериментираш, усб драјвови обично не заебаваат заради самиот драјв туку заради лош конектор, пробај во друг усб слот или друг компјутер. USBIT прави имиџ на усб картици пробај со него, но мора прво да ја прочита картицата
Завршив работа, овие решенијата што ги оставив се преку програм кој мора да се форматира прво картицата, па потоа да се вратат и некои од програмите не се бесплатни. Ама затоа преку овој начин, ги враќа сите слики и видеа дури и повеќе од тоа што треба, и тие што се избришани. Картичката е 4 ГБ ми врати слики и видеа од 6.5 ГБ. :)

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
12.948
Имам еден проблем со пс-во,молам за помош !Имено се работи за релативно нов систем(купен во октомври 2014 год).Прееска гејмав нешто,па излегов и го оставив уклучен компјутерот.Коа се вратив,мониторот си беше во safe mode како што и треба.мрднав со маусот и коа гледам екранот се уклучи ама трепереше.Онака некои гадни линии хоризонтално.Ме фати параноја,си викам ке рикне или мониторот или графичката.Незнаев шо да напраам,па го одштекав хдми кабелот од монитор.После 2-3 секунди го уштекав кабелот и се си е ок.Еве го веке саат ипол помина и се е како треба.Гејмав,ја оптеретив максимум графичката и се е во ред.Па ако некој има идеја што ли му стана прееска и дали е нешто сериозно ,ве молам нека советува.
Фала унапред :)

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Имам еден проблем со пс-во,молам за помош !Имено се работи за релативно нов систем(купен во октомври 2014 год).Прееска гејмав нешто,па излегов и го оставив уклучен компјутерот.Коа се вратив,мониторот си беше во safe mode како што и треба.мрднав со маусот и коа гледам екранот се уклучи ама трепереше.Онака некои гадни линии хоризонтално.Ме фати параноја,си викам ке рикне или мониторот или графичката.Незнаев шо да напраам,па го одштекав хдми кабелот од монитор.После 2-3 секунди го уштекав кабелот и се си е ок.Еве го веке саат ипол помина и се е како треба.Гејмав,ја оптеретив максимум графичката и се е во ред.Па ако некој има идеја што ли му стана прееска и дали е нешто сериозно ,ве молам нека советува.
Фала унапред :)
Да не го измрдал некој кабелот по грешка па не ти кажал. :) Мене често ми се случува ова кога ќе го свртам/поместам мониторот. И најчесто се дешава со кабелот од пазар што го купив. :) До џекот кај мониторот е. Уштекај го добро и настојувај да не го мрдаш многу. Деликатни се малку. ;)

S

StormRage

Гостин

This happened. Во одредена положба се уклучува и работи најнормално но при најмала вибрација, ова... It's just weird. Мислам дека флетот отишол ќе го отварам сега, прв пат не само на мојот туку на општо се лаптопи што сум видел, ова е прв пат. Некој идеа?

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57

This happened. Во одредена положба се уклучува и работи најнормално но при најмала вибрација, ова... It's just weird. Мислам дека флетот отишол ќе го отварам сега, прв пат не само на мојот туку на општо се лаптопи што сум видел, ова е прв пат. Некој идеа?

Јас па те разбрав дека за десктоп компјутер ми збориш. :)
Ако при најмала вибрација сликата се изместува тогаш е или до флет кабелот или е некој од џековите на дисплејот или матичната. Испитај убаво, ќе најдеш сигурно кај му е муката.

S

StormRage

Гостин
Јас па те разбрав дека за десктоп компјутер ми збориш. :)
Ако при најмала вибрација сликата се изместува тогаш е или до флет кабелот или е некој од џековите на дисплејот или матичната. Испитај убаво, ќе најдеш сигурно кај му е муката.
Прееска го растурив и го средив, најверојатно е флетот ама не знам уште каде, сега работи океј

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Си требал да го провериш кабелот од едниот крај до другиот со се џековите. Можно е и да бил изместен на некој од нив. Види сега како ќе функционира, ако почне да зеза пак барем ќе знеш дека е до него. :)
Sent from my Nokia Lumia 1020 using Tapatalk on Windows Phone 8.1

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
My pravev sistem restore na laptopot a prethodno zaboraviv da go trgnam paswordot.
Kota zavrsi procesot ja vnesov poslednata lozinka I ne ja prifati.Istoto se slucuvase so site prethodni lozinki.
Simnav trajal verzija windows7 password recovery ama ne mi uspea da go otklucam kompjuterot
Ja najdov cela programa za 18 dolari ama za 1-3 kompjuteri a 150$ za unlimited
Ima li nekoj celosna verzija ili ideja kade da go simnam programot pa posle da go krakuvamza da ne go formatiram kompjuterot[DOUBLEPOST=1428872317][/DOUBLEPOST]

Ili e fletot ili grafickata

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.361
Поени од реакции
33.460
Симни било која верзија од Hiren's BootCD, имаш таму повеќе алатки за тргање шифри од кориснички налози. @Fringe

Kajgana Shop

На врв Bottom