Терај дур можеш, но рачунај нова ќе мораш да купиш ако сакаш да си избегнеш додатни проблеми.Имам проблем со батеријата на Ацер лаптоп.
Си седи на 71% и не се полнит, пишит plugged in, not charging.
Да ја извадам или можам и вака да терам ?
Да, пробав меѓу првите работи тоа и не помогна.Auto Adjustment(whateverr) проба да направиш на мониторот? ваљда ЛЦД е ова.
Сепак испадна мониторот. Други слотови немам, ама пробав со друг кабел и после го однесов на друг пц го поврзав и истото го покажа. Утре одиме на серивис. Фала дечкиПробај со друг слот на мониторот, зависи колку имаш слота на располагање. dvi,vga. Мене ми личи ко мониторот да е проблематичен. Пробај лупни го полека неколку пати да видиш дали ќе реагира. Пробај и со друг монитор евентуално. Од другар некој и сл.
Првиот чекор секогаш е да направиш имиџ на картицата па после да експериментираш, усб драјвови обично не заебаваат заради самиот драјв туку заради лош конектор, пробај во друг усб слот или друг компјутер. USBIT прави имиџ на усб картици пробај со него, но мора прво да ја прочита картицатаИмам мемориска картичка од 4 ГБ и на неа фотографии, музика, документи и слично. Денеска ми се покажа проблем како damaged card и единствена опција ми ја дава формат, а сакам да ги зачувам или вратам потоа податоците. Побарав на интернет има некои начини да се форматира картицата па потоа преку програм да се вратат фајловите. Дали некој има искуство со ова и дали функционира, благодарам однапред.
Решение - 1
Решение - 2
Завршив работа, овие решенијата што ги оставив се преку програм кој мора да се форматира прво картицата, па потоа да се вратат и некои од програмите не се бесплатни. Ама затоа преку овој начин, ги враќа сите слики и видеа дури и повеќе од тоа што треба, и тие што се избришани. Картичката е 4 ГБ ми врати слики и видеа од 6.5 ГБ.Првиот чекор секогаш е да направиш имиџ на картицата па после да експериментираш, усб драјвови обично не заебаваат заради самиот драјв туку заради лош конектор, пробај во друг усб слот или друг компјутер. USBIT прави имиџ на усб картици пробај со него, но мора прво да ја прочита картицата
Да не го измрдал некој кабелот по грешка па не ти кажал. Мене често ми се случува ова кога ќе го свртам/поместам мониторот. И најчесто се дешава со кабелот од пазар што го купив. До џекот кај мониторот е. Уштекај го добро и настојувај да не го мрдаш многу. Деликатни се малку.Имам еден проблем со пс-во,молам за помош !Имено се работи за релативно нов систем(купен во октомври 2014 год).Прееска гејмав нешто,па излегов и го оставив уклучен компјутерот.Коа се вратив,мониторот си беше во safe mode како што и треба.мрднав со маусот и коа гледам екранот се уклучи ама трепереше.Онака некои гадни линии хоризонтално.Ме фати параноја,си викам ке рикне или мониторот или графичката.Незнаев шо да напраам,па го одштекав хдми кабелот од монитор.После 2-3 секунди го уштекав кабелот и се си е ок.Еве го веке саат ипол помина и се е како треба.Гејмав,ја оптеретив максимум графичката и се е во ред.Па ако некој има идеја што ли му стана прееска и дали е нешто сериозно ,ве молам нека советува.
Фала унапред
This happened. Во одредена положба се уклучува и работи најнормално но при најмала вибрација, ова... It's just weird. Мислам дека флетот отишол ќе го отварам сега, прв пат не само на мојот туку на општо се лаптопи што сум видел, ова е прв пат. Некој идеа?
Прееска го растурив и го средив, најверојатно е флетот ама не знам уште каде, сега работи окејЈас па те разбрав дека за десктоп компјутер ми збориш.
Ако при најмала вибрација сликата се изместува тогаш е или до флет кабелот или е некој од џековите на дисплејот или матичната. Испитај убаво, ќе најдеш сигурно кај му е муката.
Ili e fletot ili grafickata
This happened. Во одредена положба се уклучува и работи најнормално но при најмала вибрација, ова... It's just weird. Мислам дека флетот отишол ќе го отварам сега, прв пат не само на мојот туку на општо се лаптопи што сум видел, ова е прв пат. Некој идеа?