Помош, проблеми, прашања, совети...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ако не се лажам има 2 гига фиксни фабрички, на плочата и една плочка од 2 гига. Макс. поддржано мислам дека е 8 гига. Треба да проверам.
има 2 слота, е сега дали има на еден слот 4 ГБ или на 2 по 2 треба да се види иако мислам дека има 1 од 4, спушти го CPU-Z програмот ќе ти каже која меморија и колку слотови се зафатени

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
има 2 слота, е сега дали има на еден слот 4 ГБ или на 2 по 2 треба да се види иако мислам дека има 1 од 4, спушти го CPU-Z програмот ќе ти каже која меморија и колку слотови се зафатени
http://we.tl/r42Kkn8QRS

Како што гледам овде пишува еден слот е зафатен со 4 гига...а зошто вика 700 и нешто Mhz нели треба 1600 да е...или јас нешто грешно толкувам?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
http://we.tl/r42Kkn8QRS

Како што гледам овде пишува еден слот е зафатен со 4 гига...а зошто вика 700 и нешто Mhz нели треба 1600 да е...или јас нешто грешно толкувам?
700 ти е физичкиот циклус на меморијата а коку такви циклуси ќе направи во секуда го дава тој другиот број, а то е врзано со тактот на процесорот... пример 700 co 2 циклуса во секунда дава 1400

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
Ок фала за се, значи ако земам да земам 4 гига. ;)

M

Mayavin

Гостин
Здраво.
Имам некој проблеми со компјутерот и незнам што го прави ова иам сугестија што ми ја кажа моj другар и потврдете ако е точно.
Проблемот е само кога играм Dota 2 почнувам партијата и почнува да лагува пополека за до 1 минута ептен да лагува и компјутерот се става сам на sleep.
Ова само се случува на Dota, ги уклучив сите делови на Assassin's Creed да пробам, таков проблем немаше.
Мој другар ми даде сугестија дека можно е да е до компјутерот што не е исчистен (тоа е и точно 2 год има одкоа го земав внатре прашина сигурно ептен има) и ми вели дека кога компјутерот ја пушта Dota некако побрзо работи т.е појјако и загрева и кулерот треба повеќе да врти одколку кога седам општо вака на компјутер и затоа иде на Sleep некако размислив за ова не би требало вака да праи и на други игри?

Точно ли е ова што го збори или проблемот е нешто друго?

И забораив да споменам дека кога се става на Sleep готово е пц-то нема шанси да го уклучиш освен рестарт да му се напраи.

Последно уредено од модератор:
Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
За тука е ваљда. Која е цената на најефтиниот вајрлес рутер, за некои 3-40 квадрати ми треба? Фала многу.

Член од
7 февруари 2013
Мислења
128
Поени од реакции
75
Здраво.
Имам некој проблеми со компјутерот и незнам што го прави ова иам сугестија што ми ја кажа моj другар и потврдете ако е точно.
Проблемот е само кога играм Dota 2 почнувам партијата и почнува да лагува пополека за до 1 минута ептен да лагува и компјутерот се става сам на sleep.
Ова само се случува на Dota, ги уклучив сите делови на Assassin's Creed да пробам, таков проблем немаше.
Мој другар ми даде сугестија дека можно е да е до компјутерот што не е исчистен (тоа е и точно 2 год има одкоа го земав внатре прашина сигурно ептен има) и ми вели дека кога компјутерот ја пушта Dota некако побрзо работи т.е појјако и загрева и кулерот треба повеќе да врти одколку кога седам општо вака на компјутер и затоа иде на Sleep некако размислив за ова не би требало вака да праи и на други игри?

Точно ли е ова што го збори или проблемот е нешто друго?

И забораив да споменам дека кога се става на Sleep готово е пц-то нема шанси да го уклучиш освен рестарт да му се напраи.
А .. да си исчистиш стварно тоа прашината ? Не треба после толку време да го оставаш така со прашина. Провери си го и кулерот на графичката. Издувај го убаво, па кажи што си направил.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Ја сум така малце проста за овие работи така да не ми замеравајте.

Значи, ми цркна ПЦто (rip 2007 - 2014), е сега знам со сигурност дека хардот не ми е сјебан, значи во добра состојба е. Постои ли начин хардот од пцто некако да го поврзам со лаптоп и да имам пристап до податоците во него? Ич не ми се носи по сервиси за да ми ги префрлат.

Фала.

Член од
7 февруари 2013
Мислења
128
Поени од реакции
75
Ја сум така малце проста за овие работи така да не ми замеравајте.

Значи, ми цркна ПЦто (rip 2007 - 2014), е сега знам со сигурност дека хардот не ми е сјебан, значи во добра состојба е. Постои ли начин хардот од пцто некако да го поврзам со лаптоп и да имам пристап до податоците во него? Ич не ми се носи по сервиси за да ми ги префрлат.

Фала.
Купи си кутијка која го претвара хард дискот во преносен (УСБ де).
Ќе си средиш така.
Ако не, на друг десктоп.

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Во последно време ми се појави чуден проблем. Проблемот е што во слободно време плешкам Dota 2, и за време на игра, мониторот станува црн (2-3 секунди, како да се исклучува) па потоа ме враќа на десктоп, сите процеси се тука, Dota 2 седи на таскбарот, али компјутерот е замрзнат освем анимацијата ALT-TAB и Task Menager, али не работи ништо, стелката се мрда, а кликот не функционира. Преинсталирав ОС, од 8 на 7, имајќи ја на ум и компатибилноста, преинсталирав графички драјвер од 14.9.1 на 14.8, али проблемот пак стои. Најповеќе сумлјам на графичката, али чекам некој поискусен да каже што може да биде проблемот и дали се решава. Температурите се нормални, конфигурација AMD 64 X2 4400+, 3GB DDR2 и HD6770. Благодарам однапред.

Kajgana Shop

На врв Bottom