Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Имам 2 графички во лаптопот (switchable), али за една од нив несака да се инсталира драјвер...Во dxdiag ја пишува само интегрираната Intel HD 3000, но има и ATI, но драјверот неможе да се инсталира.. вика дека нешто не е компатибилно...

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Имам 2 графички во лаптопот (switchable), али за една од нив несака да се инсталира драјвер...Во dxdiag ја пишува само интегрираната Intel HD 3000, но има и ATI, но драјверот неможе да се инсталира.. вика дека нешто не е компатибилно...
Прво ги инсталирај драјверите за чипсетот потоа драјверите за HD3000 па за АТИ.

Член од
30 март 2013
Мислења
4
Поени од реакции
1
ako moze pomos ne mozam da go startuvam windows xp vo safe mode bidejki ne mi rabotat dirkite na tastaturata za nagore nadole ako ima drug nacin

T

Tamora

Гостин
Здраво ми треба итно помош околу subtitle workshop сакам да преведам нешто од српски и англиски на македонски арно ама во горниот прозорец баш каде што треба да стои преводот наместо текст ми излегваат прашалници да не знај некој како треба да го подесам за да си биди нормално односн о да си излегва преводот место прашалниците фала :unsure:

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
Значи вака имам монитор од 99/2000 год :D и сакам сега да го сменам..И сакам да земам нов монитор но незнам дали че подржува нови монитори мојата графичка карта ? Или нема врска то ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Значи вака имам монитор од 99/2000 год :D и сакам сега да го сменам..И сакам да земам нов монитор но незнам дали че подржува нови монитори мојата графичка карта ? Или нема врска то ?
На картичката плав ти е излезот? И само тој ли е? И најверојатно ти е само плав, со оглед на годините.

Се продаваат конектори за 80-тина денари DVI-to-VGA, така да и да ти биде мониторот со DVI конектор, ќе завршиш работа. Јас пак имам обратно врзано, монитор со VGA, врзан на графичка што има DVI.

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
На картичката плав ти е излезот? И само тој ли е? И најверојатно ти е само плав, со оглед на годините.

Се продаваат конектори за 80-тина денари DVI-to-VGA, така да и да ти биде мониторот со DVI конектор, ќе завршиш работа. Јас пак имам обратно врзано, монитор со VGA, врзан на графичка што има DVI.

Незнам каква боја е то али прашував пошо имам Nvidia Geforce 2 mx 100/200 и дали че подржи нов монитор

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Че подржува, е сеа пошто ти е најверојатно VGA, убаво ти објасни Blazing Guns или ќе тражеш монитор кој има И VGA или ќе си купеш адаптер DVI-VGA

Член од
28 јули 2012
Мислења
106
Поени од реакции
62
Значи вака, одеднаш усб стикот нејќе да ми го отвори на кој имам многу многу важни податоци, ми јавува некоја грешка.

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368

А можи некоја врска да има пошто можда графичката да не подржува 3д accelerator ?

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
А можи некоја врска да има пошто можда графичката да не подржува 3д accelerator ?
Брат шо работеш со таа графичка, сите што се со AGP и наваму подржуват 3D забрзување и тоа нема врска со мониторот освен ако сакаш некоја луда резолуција да имаш! ако ти е на мисла смени ја и графичката со некоја подобра и немај гајле

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Вака не знам каде да го ставам прашањево дали тука или во софтвер, имам dell inspiron 5520 и од пред некој ден почна да испушта двоен звук(beep) краткотраен и да не ми се уклучува компјутерот. Се уклучуваат трите копчиња што светат од лево до десно и назад и продолжуваат да светат. Не знам дали е физички проблем или софтверска грешка,и последниве неколку пати успеав некако да го уклучам ама денес немам среќа.

П.С. кога е на стендбај не се случува, само кога е изгасен, помогнете ми итно ми е не можам да го упалам компјутерот.

нешто како ова само што место едно beep има две

Kajgana Shop

На врв Bottom