Помош, проблеми, прашања, совети...

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Нема копче.

Кога се испразнија претходните батерии, истото се случи.
Го однесов во Anhoch и го направија.
Сега, после празнењето на вториве батерии, пак истиот проблем.
Ама нема смисла да чекам 14-15 дена за да го направат.
Затоа на форумов прашувам.
Твоја грешка што не си ги прашал како се прави во случај ако ти се направи пак. До анхоч штом си стигнал тогаш тешко дека нелој тука ке ти помогне. (Корун не знам дали прочитал, каде каде се разбира поише). Друже, жица му е мајката, верувај. Јас имам најобичен и еве го тера 4 години :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Знам, ама работата е во тоа што на приемникот нема копче.
Инаку и со копчето на маусот пробав, ама пак неможи.
Чаре?
Ако имаш упатство мора да пишува во него. Ако не има на гигабајт страната да отвориш тикет за поддршка воглавно брзо одговараат.

TDM

Член од
5 јули 2012
Мислења
67
Поени од реакции
11
Ако имаш упатство мора да пишува во него. Ако не има на гигабајт страната да отвориш тикет за поддршка воглавно брзо одговараат.
И таму отворив и ми вратија формално глуп одговор:

Thank you for your kindly mail and inquiry. Your product will use the common channel automatically as you plug the USB receiver in to USB port and connect your product. USB receiver is stored in the base of mouse. Please go to [Start] > [Computer] right click and select [Manage] to enter [Devices Manager] to check if your product can be recognized and work properly.

Please note that this model uses Windows in-box driver, you don't need to install driver manually. Just make sure you install proper USB driver for your platform.

Meanwhile, please make sure if battery is flat. You can also try to change the other USB. If problem still persists, you may remove your product and kindly test in another PC to see if it works fine.

Regards,
GIGABYTE

Член од
22 јули 2008
Мислења
249
Поени од реакции
12
имам windows 7 64 bit на компјутеров,проблемот е од кога го користам сегашниов windows, ХДМИ приклучоков кога го поврзувам на ЛЦД немат звук на тв, а со истава графичка претходно си имаше звук но тогаш користев ХP, иначе пробав со инсталација на драјвери Realtek high definition audio, и од кога ги инсталирав во Playback повторно си седат само обичните звучници како опција, а додека кај Recording излезе Stereomix но повторно кога префрлам на тв звукот е од обичните звучници....

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Имам CPU Intel Core i5-760, кој прилично се загрева (60-70 целзиусови при играње). Не знам колку е нормална температурава, ама се` си мислам дека е превисока. Знае да си се изгаси сам. Му сменив кулер, ставив термална паста, има минимално подобрување, степен-два пониски температури. Мислам дека добро го зацврстив кулерот (Cooler Master X Dream i117, случаен избор). Во моментов, кога не правам ништо посебно, температурата е 43-44 С. Совет? Чаре?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
60-70 мислам дека е ок, да не ти оди преку 80 штом ти исклучува.

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
значи вака...
Ми се случува компјутерот да се исклучува сам кога ќе го уклучам после тоа пишува CPU over temperature error...има ли некој што знае што значи тоа:)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
значи вака...
Ми се случува компјутерот да се исклучува сам кога ќе го уклучам после тоа пишува CPU over temperature error...има ли некој што знае што значи тоа:)
Значи дека процесорот се скувал и за да не рокне скроз се гаси за да се олади. Ладењето (кулерот на процесорот) не лади добро, или е полн прашина или скроз не врти.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Батки да ве прашам, дали може таблетов да го користам како екран на лаптоп. Ми се сјеба екранот на лаптопот па сега барам алтернативни решенија. Инаку таблетот има HDMI излез ако е битно тоа нешто...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Имам CPU Intel Core i5-760, кој прилично се загрева (60-70 целзиусови при играње). Не знам колку е нормална температурава, ама се` си мислам дека е превисока. Знае да си се изгаси сам. Му сменив кулер, ставив термална паста, има минимално подобрување, степен-два пониски температури. Мислам дека добро го зацврстив кулерот (Cooler Master X Dream i117, случаен избор). Во моментов, кога не правам ништо посебно, температурата е 43-44 С. Совет? Чаре?
Пре-мониторање, и види која волтажа (vcore) ти е при лоад во игри, уклучен HW iNFO во позадина додека играш.

sotelashko

Гинеколог
Член од
1 ноември 2010
Мислења
32
Поени од реакции
18
Здраво, купив вајфај рутер ТрендНет .. и пишува дека автоматски се конфигурира и треба да има интернет.. ама нема .. помош?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Здраво, купив вајфај рутер ТрендНет .. и пишува дека автоматски се конфигурира и треба да има интернет.. ама нема .. помош?
Од каде имаш Интернет? Како се конектираше до сега?

Kajgana Shop

На врв Bottom