Помош, проблеми, прашања, совети...

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
не ми ја чита мемориската на пц ни па на телефон...ми покажува дека има внатре работи и зафатена меморија а неможам да ги отворам никако ми ја покажува на пц и телефон како празна..има слики и текст документи што ми требаат навистина..чаре ?
Можно е од вирус ова да ти се десило, ако ти покажува дека е полна картицата а во windows explorer не ти дава фолдери. Пробај во win explorer отиди во tools\view и отштиклирај го следново:
kajgana.JPG

Би требало да ти ги прикаже фолдерите како скриени, ако и вака ги нема најверојатно е оштетена картицата.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Можно е од вирус ова да ти се десило, ако ти покажува дека е полна картицата а во windows explorer не ти дава фолдери. Пробај во win explorer отиди во tools\view и отштиклирај го следново:
Прегледај го приврзокот 32287

Би требало да ти ги прикаже фолдерите како скриени, ако и вака ги нема најверојатно е оштетена картицата.
не е вирус у тоа сум сигурен..а да е оштетена не верувам не би требало да биде..знам дека ако ја форматирам ке работе пак добро но ми трабат фајлови да си префрлам..иначе нејке вака пробав сега

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Кајганџии,едно експериментално прашање.Гледам Нико добија нови куќишта,што мислите за нив?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Кајганџии,едно експериментално прашање.Гледам Нико добија нови куќишта,што мислите за нив?
Куќиштата на Thermaltake им се overrated, подобар избор е HAF серијата на Cooler Master. HAF 932 и HAF X сеуште се некаде на врвот во поглед на вентилација во куќиште и мрзнење на компоненти :D
Додека пак напајањата на Thermaltake се солидни, нешто слично како CM Silent Pro серијата кај нас.

С

Спенсер

Гостин
У последниве 2-3 дена 5-6 пати ми замрзнува пцто. не реагира и мора рестарт... немам инсталирано нови драјвери и хардвер..

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
У последниве 2-3 дена 5-6 пати ми замрзнува пцто. не реагира и мора рестарт... немам инсталирано нови драјвери и хардвер..
Сам се рестартира или не реагира па мораш ти да го рестартираш? Искрено има многу причини, можда и е копупција со регистите, сетинзи во регистирите итн.

Пробај со CCleaner скенирај ги регистрите, види што се ќе најде. Не ми се верува да е до некој вирус ова...

С

Спенсер

Гостин
Сам се рестартира или не реагира па мораш ти да го рестартираш? Искрено има многу причини, можда и е копупција со регистите, сетинзи во регистирите итн.

Пробај со CCleaner скенирај ги регистрите, види што се ќе најде. Не ми се верува да е до некој вирус ова...
Не реагира, морам рестарт на копче... чистев вчера со Адвансед СИстем Кер, џабе е пак исто... хардверски нешо да не е? рам ова она да прај ерор некој?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не реагира, морам рестарт на копче... чистев вчера со Адвансед СИстем Кер, џабе е пак исто... хардверски нешо да не е? рам ова она да прај ерор некој?
Може да е и напојувањето.
А баш пред некое време читав на нет, на некои луѓе вакви проблеми им се случувале, верувале или не, поради WLAN мрежата (несогласување помеѓу USB wireless адаптер и рутер, или пак, ако имаш картичка во компјутер којашто шири wireless мрежа)

Пробај ако имаш нешто вакво, извади од компјутер, и види дали ќе престанат замрзнувањата.

С

Спенсер

Гостин
Може да е и напојувањето.
А баш пред некое време читав на нет, на некои луѓе вакви проблеми им се случувале, верувале или не, поради WLAN мрежата (несогласување помеѓу USB wireless адаптер и рутер, или пак, ако имаш картичка во компјутер којашто шири wireless мрежа)

Пробај ако имаш нешто вакво, извади од компјутер, и види дали ќе престанат замрзнувањата.
Неам друже,рутерот ми е у дневна ептен далеку е. преку кабел си зеам нет... незнам ни дали е софтверски или хардверски проблемов :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ондак би требало да се провери напојувањето... можда те заебава некоја линија, дури и една да падне или да е ептен нестабилна е доволно за да така crash-ува компјутерот, и да кажи што напојување имаш.
Температурите веројатно не се, бидејќи не се рестартира самиот, но сепак провери ги и темпетаруите, симни AIDA 64.

едит - а и заборавив, кога веќе спомна рам, може и некоја рам плочка да те зеза, не е лошо и ова да се провери со memtest

Г

Гучи

Гостин
Ај мала помош..
Вчера пробав да ја оверклокувам графичката според еден туторијал од ИТ форумот. Со некоја програма RivaTuner и на друга програма треба да се гледа дали ке се изобличи една слика, и го мрднав тоа Core clock и се изобличи сликата и не го вратив назад само го ислкучив и си викам неможе. И нормално после си работеше компјутерот се до денес сабајле кога го уклучив. Се стартува се најнормално и само што ке се појави десктопот се кочи скроз. И ја извадив графичката, поврзав на интегрираната и си работи нормално..шо се десило?
Иначе имам грфичка GeForce 5500 на 256mb
процесор Intel Pentium 4 2.2 MHz
Матичната е IBM 830531G
Рам 2 плочки, 1 од 1 гига и една 512
И напојување незнам шо марка го земав пред некој месец, 700 вати е.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Ептен сличен проблем имам со една машина деновиве, сменив и напојување и меморија, со изгасен хард диск пробав само со hirens boot cd, пак повремено се смрзнува едноставно сликата и мора на копче да се ресетира компјутерот. Единствено ми остана матичната како главен осомничен! Ај провери и ова ако можеш... Отвори го куќиштето и загледај ги кондензаторите на матичната плоча да не се подуени или уште полошо пробиени (ќе има темно жолта смеса на врвот од кондензаторот)..Ако се најверојатно тоа е проблемот, па можеш да ја однесеш плочата во некој сервис (на пример логинг во беверли хилс трговскиот) да ти ги сменат само кондензаторите, па ако имаш среќа би требало да ти се среди проблемот. Ова го имам направено на 2-3 пц-а до сега и ми успеа :)

С

Спенсер

Гостин
Ептен сличен проблем имам со една машина деновиве, сменив и напојување и меморија, со изгасен хард диск пробав само со hirens boot cd, пак повремено се смрзнува едноставно сликата и мора на копче да се ресетира компјутерот. Единствено ми остана матичната како главен осомничен! Ај провери и ова ако можеш... Отвори го куќиштето и загледај ги кондензаторите на матичната плоча да не се подуени или уште полошо пробиени (ќе има темно жолта смеса на врвот од кондензаторот)..Ако се најверојатно тоа е проблемот, па можеш да ја однесеш плочата во некој сервис (на пример логинг во беверли хилс трговскиот) да ти ги сменат само кондензаторите, па ако имаш среќа би требало да ти се среди проблемот. Ова го имам направено на 2-3 пц-а до сега и ми успеа :)
Тоа ми е проблем,неможам да го отворам куќиштето,сеуште е под гаранција. А ме мрзи да го носат до Сет,не е дома татко ми,кола ми треба :)

Па да пробам прво тука некој совет нешто...Не е до температурата,незнам веќе што може да биде

Сега и нејќе ХПто да го подигне. ми застанува на онаа цртката што врти... во сејфмод сеа префрлам шо ми треба,па 7мица ќе му стаам

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Причина за подуени кондензатори може да биде и лошо напојување...Спенсер, ај ако не можеш да го отвориш куќиштето, обавезно да тркнеш послем до СЕТ, да видат дали кондензаторите се во ред, а и да ни кажеш што напајање имаш. Матичната ти е релативно нова колку што се сеќавам, MSI H55 беше така? Не е којзнае што, лоу енд модел е ама сепак е подобра од повеќето матични од таква класа што се кај нас, не верувам дека на таа матична може за нецела година ова да и се деси.

Па погоре скоро сите причини ги набројав, остана само уште ова... ај провери па пиши што си направил :)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Дечки еден совет ако може?Имам едно компјутерче дома на другарче ама матичната изгледа отиде во курац.Е сега за ефтини пари ми треба некој совет дали може да се најде некоја матична со процесор на што ке може да се уклопат деловиве и да гура основни работи,интернет,музика....Од делови имам ова:

Hantol Power Supply 535 Watt АC Output 230V
aData DDR2 RAM Memory 1024 Mb (3 плочки имам)
nVidia GeForce Inno 3D 6200 256 Mb AGP 64bit
DVD Rw
HDD-80 Gb
Кукиште
Монитор
Тастатура,Маус,Звучници

Значи нешто основно ми треба и доколку сеуште има во продажба нешто што би се склопило со ова,да ми кажете каде.

Kajgana Shop

На врв Bottom