Помош, проблеми, прашања, совети...

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
ПОМАГАЈТЕ на Јовче комот се расипа нешто или биосот или нешто графичката се уклуцуваат сите делови,перките вртат сите само не излегува слика ич ни логото од почетко ни тоа не излегува ај помогнете остана детето без ком...и да Екранот трепка сијаличката(диодата)нон стоп .

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
@ punkbooster ... како што реков "fried chicken soon"!

btw нека проба да извади батеријата (компјутерот исклучен од струја секако)
остај 1 мин без батерија врати ја пушти го компјутерот ако уште е црн екран нека го однесе на сервис (мислам дека го спржил процесорот). Или пак да не случајно сте флешнале некој "лев" BIOS. Кажете што направивте xD.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
ПОМАГАЈТЕ на Јовче комот се расипа нешто или биосот или нешто графичката се уклуцуваат сите делови,перките вртат сите само не излегува слика ич ни логото од почетко ни тоа не излегува ај помогнете остана детето без ком...и да Екранот трепка сијаличката(диодата)нон стоп .
Bricked

Кој му кажа да апдејтира bios, т.е. да чепка каде не му е работа....
Ахххх

Член од
14 декември 2008
Мислења
288
Поени од реакции
9
Дај кажете ми шо мислите за оваа конфигурација

MB Sapphire AMD 790GX AM3 DDR3 1333 Hybrid+CF
DIMM 4GB DDR3 1333MHz Kingston (2x2)
Sapphire ATI PCX HD 4670 1GB GDDR3 HDMI/DVI/TVO
CPU AMD Phenom Quad-Core 9850 AM2+ Black Edition
HDD 500GB Western Digital SATA 2 16MB cache
ATX + PSU REAL POWER

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Znaci vaka. Zemav ati radeon HD4850 i slikata mi zamrznuva na momenti se pojavuvaat nekoj svetli crti na monitorot, se mesaat boite. Dali mislite deka problemive moze da se od napojuvanjeto zosto imam 450W nekoe no-name napojuvanje.

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Дај кажете ми шо мислите за оваа конфигурација

MB Sapphire AMD 790GX AM3 DDR3 1333 Hybrid+CF
DIMM 4GB DDR3 1333MHz Kingston (2x2)
Sapphire ATI PCX HD 4670 1GB GDDR3 HDMI/DVI/TVO
CPU AMD Phenom Quad-Core 9850 AM2+ Black Edition
HDD 500GB Western Digital SATA 2 16MB cache
ATX + PSU REAL POWER
Смени процесор и графичка ако имаш можност.

Znaci vaka. Zemav ati radeon HD4850 i slikata mi zamrznuva na momenti se pojavuvaat nekoj svetli crti na monitorot, se mesaat boite. Dali mislite deka problemive moze da se od napojuvanjeto zosto imam 450W nekoe no-name napojuvanje.
Или е до напојувањето или картичката прегрева.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Cecio немој тој процесор, пропадната генерација од амд е тоа.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Bricked
Кој му кажа да апдејтира bios, т.е. да чепка каде не му е работа....
Ахххх
епа ете тој другарму ИМПЕРАТОРМК му рекол флешниго па ете до кај стигна сакаше да ме убеди и мене ама му реков остајго убав е мојот ...Иначе императоре јовче ми рече фала за флешувањето да ти речам.

@ punkbooster ... како што реков "fried chicken soon"!

btw нека проба да извади батеријата (компјутерот исклучен од струја секако)
остај 1 мин без батерија врати ја пушти го компјутерот ако уште е црн екран нека го однесе на сервис (мислам дека го спржил процесорот). Или пак да не случајно сте флешнале некој "лев" BIOS. Кажете што направивте xD.
не јас тој сам си го флешоваше биосот па од тогаш кога го рестартирал комот и не се ук..само диодата трепка нон-стоп и така иначе пробав и со батеријата извадена 2-3 минс ама џабе пак истото уште утре да пробаме со батеријата од стариот негов ком уште така.фала позз

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Епа ако сте виделе по 57% од туторијалите има најдоле или најгоре со 50ка фонт црвено напиташно "ОВА ПРАВЕТЕ ГО НА СВОЈ РИЗИК, АКО НЕШТО СЕ ЗЕЗНЕ ЈА НЕ ПРЕЗЕМАМ ОДГОВОРНОСТ".

Кој го терал сам да флешува биос, никој не му е крив сега.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Епа ако сте виделе по 57% од туторијалите има најдоле или најгоре со 50ка фонт црвено напиташно "ОВА ПРАВЕТЕ ГО НА СВОЈ РИЗИК, АКО НЕШТО СЕ ЗЕЗНЕ ЈА НЕ ПРЕЗЕМАМ ОДГОВОРНОСТ".

Кој го терал сам да флешува биос, никој не му е крив сега.
Неее види мене ме ми е фајле јас не му го расипав сам си го расипал а кој го тераше незнам јас тоа тој ми рече вака да напишам па сега,...

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Ако никој не му ставал пиштол на глава,или му се заканувал за нешто да го направи тогаш сам си е крив.

Процедурата флешување на биос за човек кој знае што прави е 98% сигурна(1% ако ти снема струја на сред работење додека си бил без ups и 1% ако е фалична плочата-ми се има ова мене десено).

Иначе на јовче кој му го најде биосот, верувам некој фаличен биос нашол или воопшто не бил за неговата плоча.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Ако никој не му ставал пиштол на глава,или му се заканувал за нешто да го направи тогаш сам си е крив.

Процедурата флешување на биос за човек кој знае што прави е 98% сигурна(1% ако ти снема струја на сред работење додека си бил без ups и 1% ако е фалична плочата-ми се има ова мене десено).

Иначе на јовче кој му го најде биосот, верувам некој фаличен биос нашол или воопшто не бил за неговата плоча.
незнам мислам дека сам си го најде ама не можел да го наместит па после ми рече дај твојот па го копира од кајмене незнам како преку теам вивер беше јас не бев на писи тогаш и од тогаш не го видов на мсн појке па после некое време дојде кај мене ми кажа шо е работата .иначе незнам зошто не би одговарал исти ни се плочиве.

а дали можи да го донеси хдд кај мене и да пробаме кај мене да го наместиме ама незнам ми е страв и мојов да не се за*бит .

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Каков хдд, биосот е на плоча, нема такво чаре.

Хдд-то може да го однсе да си спаси некој ствари само.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Каков хдд, биосот е на плоча, нема такво чаре.

Хдд-то може да го однсе да си спаси некој ствари само.
ај ке видиме...ти рече ти се има десено вакво нешто па дај кажи како го реши!!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom