Имам проблем со поврзување на принтер lexmark E230 со компјутер кој има виндовс 10. Од овој линк ми кажаа да го симнам првиот драјвер ама ништо, не сака да принта.
https://www.lexmark.com/en_nz/printer/2235/Lexmark-E230
И второто не сака, ерорПрегледај го приврзокот 313823
Второто треба.
Избриши се што имаш поврзано со принтерот преку control panel/add remove programs.И второто не сака, ерор
И второто не сака, ерорПрегледај го приврзокот 313823
Второто треба.
Нема hdmi кабел, има кабел оној стар приклучок со со навртување. Стар е принтерот, работеше на овој компјутер само што беше на сервис компјутерот и сега не сака. Ок, благодарам за помоштаИзбриши се што имаш поврзано со принтерот преку control panel/add remove programs.
Рестартирај компјутер.
Кога го инсталираш драјверот, дали пишува во кој момент треба да се стави кабелчето?
Ако не пишува, мислам дека додека се инсталира драјверот треба да ти е исклучено. Па откако ќе заврши, да го ставиш.
Нов е принтерот и не може да се намести?
Да не е нов принтер, а принтерите доаѓаат без усб кабел, па не си купил, па користиш некој стар усб кабел?
Може и кабелот да те дупи.
Отвори тема на ИТ форум таму може ќе се најде некој со повеќе искуство со овие принтери.
Го решив проблемот, на сервис го дадов и они истото го открија дека кабелот е проблемот. Земав usb од логин електроникс 115 денари, ми требаше подолг. Благодарам за одговорот.Истиов принтер ми правеше и мене проблем, дур беше на usb type B, милион драјвери инсталирав бришев несакаше ништо, отидов и купив Centronics IEEE 1284 Bidirectional Parallel to USB , тоа ти е вториот порт на кој можеш да го поврзеш принтерот. Нарачај го од али експрес мислам 3-4 долари беше.
Да го додадам,веќе имам 8gb 3200mhz ddr4Сакаш да го смениш или да го додадеш овој?
Додади си уште 8 гига мислам дека ќе ти е доволен.Да го додадам,веќе имам 8gb 3200mhz ddr4
За гејминг 16 гига ти се доволно како што сум запознаен од 10 гига ретко која игра користи повеќе рам.Претежно за играње игри и гледање филмови во висока резолуција..