Помош при избор на велосипед и останата опрема (цени, совети, споредби...)

Член од
9 октомври 2013
Мислења
120
Поени од реакции
283
Член од
30 декември 2007
Мислења
794
Поени од реакции
330
Па затоа прашувам, пошо за 16к тешко е да се најде точак со таа опрема на друго место.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.036
Поени од реакции
5.936
Генерално за низ град да се возам.
За таа намена земи го.
Автоматски споено мислење:

Vozenje niz skopje, vodno itn
За низ град ќе поминеш со било кој но за Водно доколку одиш само до средно одговараат и најевтините додека за до врв после детското неопходно ти е предниот погон да има најмал запчаник од 22 заба не повеќе а позади најголемиот запчаник на касетата да има минимум 34 заба.
Автоматски споено мислење:

Mislenje za Cube NaturePro 2024?
Dali vredi za parite 44.000 den mometalno na popust od 55k
Не вреди,генерално Cube па и Scott ти се многу пари а малку музика.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.036
Поени од реакции
5.936
Еве ти еден уште поевтин иако не може со Накамура-та.

Прегледај го приврзокот 429213
Кај поевтините генерално деловите како менувачи.шифтери,амортизери се исти без разлика кој бренд е,разлика има во изработката на рамката и главините на тркалата заедно со особините.Накамура и кај најевтините модели од 200 евра ставаше Formula главини кои во иста класа со Shimano се подобри бидејќи имаат помал отпор при високи вртежи.За низ град и овој врши работа башка помал ризик од кражба има.

Член од
30 декември 2007
Мислења
794
Поени од реакции
330
Нарачан Накамурата, ќе пишам импресии кога ќе стигни.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.036
Поени од реакции
5.936
ne e los so opremava ako ti e za niz grad , a dali se ok tesko nekoj da ti kaze samo intersport gi prodava , inace imas 30 posto popust online pa ke ti dojde 16 000
Да не си грешка?Точаков е со попуст 22000 денари и не знам на кој начин дојде до 16000 денари?

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
757
Поени од реакции
1.924
Decki moze e off topik , ama nikogas ne sum bil navlecen na tocok, naprotiv , sekogas sum imal odbivnost, se do Januari godinava . Mislam deka edinstven tocok pred ovoj bese vo sredno koga mi kupija poni ili bmx ne se sekavam.
Januari go kupiv Carrera Hellcat , na rabota imase nekoja smesna ponuda cycle to work scheme so oni plakat 25% od tocokot, plus go plakam na 12 rati.
Screenshot_2024-09-15-17-02-04-65_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
Nit planirav da odam na rabota so tocok ni butur, malenkata skoro ja nauciv da vozi tocok, i si vikam ajde ke zemam da imam nesto da vozam so nejze......
Ne veryvam deka se zaraziv, sekoja sabota i nedela , dozd veter sonce , od sabajle prvi dva saati posle utrinsko kafe mi se na tocok, i edvaj cekam vikendi da dojdat, preubavo custvo, lesen tocok, sovrseni mehanizmi za menuvanje ,moze samo da smenam gumite dogodina ( mislam deka od calam zemav vakvi debeli ), ali suma sumarum , duri sam ne si veryvam deka vaka ke se osekam za tocok vozenje ....
Najtoplo preporacuvam za pocetnici da pocnat so ovoj tip na fizicka aktivnost....
Informativno , da ne me razbere nekoj pogresno i da napravi belja, jas sum rani 40ti , igram fudbal 8v8 dva pati nedelno, i od sekogas sum bil aktiven.. Sekoj so svoeto telo i svojte sposobnosti sam treba treba da si gi znae i svoite limiti....
Ama tocokov e neverojaten.

Член од
21 јануари 2022
Мислења
410
Поени од реакции
2.180
Decki moze e off topik , ama nikogas ne sum bil navlecen na tocok, naprotiv , sekogas sum imal odbivnost, se do Januari godinava . Mislam deka edinstven tocok pred ovoj bese vo sredno koga mi kupija poni ili bmx ne se sekavam.
Januari go kupiv Carrera Hellcat , na rabota imase nekoja smesna ponuda cycle to work scheme so oni plakat 25% od tocokot, plus go plakam na 12 rati.
Прегледај го приврзокот 429325
Nit planirav da odam na rabota so tocok ni butur, malenkata skoro ja nauciv da vozi tocok, i si vikam ajde ke zemam da imam nesto da vozam so nejze......
Ne veryvam deka se zaraziv, sekoja sabota i nedela , dozd veter sonce , od sabajle prvi dva saati posle utrinsko kafe mi se na tocok, i edvaj cekam vikendi da dojdat, preubavo custvo, lesen tocok, sovrseni mehanizmi za menuvanje ,moze samo da smenam gumite dogodina ( mislam deka od calam zemav vakvi debeli ), ali suma sumarum , duri sam ne si veryvam deka vaka ke se osekam za tocok vozenje ....
Najtoplo preporacuvam za pocetnici da pocnat so ovoj tip na fizicka aktivnost....
Informativno , da ne me razbere nekoj pogresno i da napravi belja, jas sum rani 40ti , igram fudbal 8v8 dva pati nedelno, i od sekogas sum bil aktiven.. Sekoj so svoeto telo i svojte sposobnosti sam treba treba da si gi znae i svoite limiti....
Зависи каде живееш, еве, на пример, во Скопје, користам велосипед секој ден (до работа, до продавница, рекреативно итн.) Работам во Центар, таму нема слободен (бесплатен) паркинг, што значи, од старт трошок за возило (да не ги споменувам скопските сообраќајни гужви), ако со кола ми требаат 30 мин. да стигнам до работа, со велосипед за 15 мин. стигнувам (живеам на 4 км од каде што работам). Рекреативниот дел не треба ни да се спомене, порано многу повеќе возев рекреативно, сега поради обврски поретко, но се надевам дека ќе се вратам на претходното ниво. Пред 20 години се качив на половен велосипед и оттогаш за мене нема заменливо превозно средство за низ градов. Фала богу, па во Скопје има колку-толку вело-патеки што вршат работа, иако сме далеку од развиените градови и држави.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.203
Поени од реакции
2.225
Возачките услови за велосипедисти сега за разлика од пред 20 год. коа почнав да го користам точакот за превоз се 100 пати подобри иако се далеку полоши од некој развиени земји сепак за наш менталитет и некултура се прифатливи. за растојанија до 4-5 км далеку побрзо се стигнува со точак одколку кола без да се земат во предвид паркирањето и трошокот околу тоа. Така да за градски услови и секој кои би сакал да купи точак за до работа или слично било кој точак да го земе топ ќе му врши работа, нека си го гледа само буџетот дали му одговара.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
Прегледај го приврзокот 429325
Добредојде во сектата.

Kajgana Shop

На врв Bottom