Помош околу Counter-Strike (општо)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Здраво луѓе..
Синоќа си кренав dedicated server:) имам ставено се, ама лагот не можам да го тргнам..:)
Како да го мајнам тој пуст лаг, играме 1в1 и има лаг само кога се тепаме :( ... да не е поради лимитот или ?? имам Телекабел од 500 денари ..:)550 или колко е :D
Ае кажете и дајте ги тие шифрите што се cl_update...:)
И да ми кажете оти слегнав тој МОД од ВасилМкд и сеа е на шпански јазикот, како да го направам се да биде на Англиски или Македонски ?? нели одам amx_langmenu и правам Енглиш, и ок е.. и после коа ке флезам одново 'retry' пак е шпански..??
Поздрав!!

Член од
5 септември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Vcera ja instalirav Counter-Strike 1.6 mozev da igram so botovi ama nemozev da igram online .. Sto e problemot!?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво луѓе..
Синоќа си кренав dedicated server:) имам ставено се, ама лагот не можам да го тргнам..:)
Како да го мајнам тој пуст лаг, играме 1в1 и има лаг само кога се тепаме :( ... да не е поради лимитот или ?? имам Телекабел од 500 денари ..:)550 или колко е :D
Ае кажете и дајте ги тие шифрите што се cl_update...:)
И да ми кажете оти слегнав тој МОД од ВасилМкд и сеа е на шпански јазикот, како да го направам се да биде на Англиски или Македонски ?? нели одам amx_langmenu и правам Енглиш, и ок е.. и после коа ке флезам одново 'retry' пак е шпански..??
Поздрав!!
Многу слаб upload имаш, затоа имате лаг. А колку лаг имаш/имате? Ти можеш да си влезеш локално на твојот сервер и да немаш лаг (преку LAN) а не преку интернет, тоа ќе намали малце. Нека креира некој со што поголем/подобар upload.

--- надополнето ---

Vcera ja instalirav Counter-Strike 1.6 mozev da igram so botovi ama nemozev da igram online .. Sto e problemot!?
Прашањево ти “корне“ :)

Барај non-steam сервери

http://maxarena.idividi.com.mk

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.794
Поени од реакции
44.078
Aj aко може помош..

Кога се уклучувам со штиклирано тоа протект мај компјутер....... Убава е и сликата и се, само не ме конектира ниту на еден сервер..

А кога ќе го отштиклирам тоа, можам да влезам да играм преку нет, но погледете ја сликата:

А + и неможе оружјето да се премести у десната рака..

Не знам како испадна проблемов точно.. Стиснав нешто што не треба излеа, но ако знае некој да ми помогне би му бил многу благодарен.. :)

Иначе ова уопште не ми испаѓаше пред да стиснам кај што не треба.. А искрено, не знам баш да објаснам како го заебав.. :)

--- надополнето ---

И уште нешто..

Еве ви уште една слика која ја покажува прекрасната графика. .:) И како што гледате тука неможам да го читам чатот.. Нешто да слимнам (пач,мач) треба или....??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Aj aко може помош..

Кога се уклучувам со штиклирано тоа протект мај компјутер....... Убава е и сликата и се, само не ме конектира ниту на еден сервер..

А кога ќе го отштиклирам тоа, можам да влезам да играм преку нет, но погледете ја сликата:

А + и неможе оружјето да се премести у десната рака..

Не знам како испадна проблемов точно.. Стиснав нешто што не треба излеа, но ако знае некој да ми помогне би му бил многу благодарен.. :)

Иначе ова уопште не ми испаѓаше пред да стиснам кај што не треба.. А искрено, не знам баш да објаснам како го заебав.. :)

--- надополнето ---

И уште нешто..

Еве ви уште една слика која ја покажува прекрасната графика. .:) И како што гледате тука неможам да го читам чатот.. Нешто да слимнам (пач,мач) треба или....??
Треба некој NON-STEAM пач да симнеш, ама најубаво да си ја најдеш комплет цела кантер со вграден NON-STEAM пач, и бриши ја оваа.

М

Мартин`

Гостин
Aj aко може помош..
Уклучи ја играта и оди во Options -> Video и кај тоа Renderer стави OpenGL не Software зошто најверојатно ти е тоа, ако небива да се смени направи апдејт на драјверите за графичката што ти се и успат кажи што графичка имаш јас на старата имав ист проблем.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.794
Поени од реакции
44.078
Треба некој NON-STEAM пач да симнеш, ама најубаво да си ја најдеш комплет цела кантер со вграден NON-STEAM пач, и бриши ја оваа.
Уклучи ја играта и оди во Options -> Video и кај тоа Renderer стави OpenGL не Software зошто најверојатно ти е тоа, ако небива да се смени направи апдејт на драјверите за графичката што ти се и успат кажи што графичка имаш јас на старата имав ист проблем.
Toa било, сеа е топ.. :) Фала и на двајцата.. :)

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Пингот ми е многу голем, има ли некоја цака да го намалам. Се ми е исклучено, ништо не влече трансвер и пак имам голем пинг

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пингот ми е многу голем, има ли некоја цака да го намалам. Се ми е исклучено, ништо не влече трансвер и пак имам голем пинг
Колку е тоа голем? Направи speed test да видиш дали е до кантерот или до интернет провајдерот. Од кога ти прави вака?

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Колку е тоа голем? Направи speed test да видиш дали е до кантерот или до интернет провајдерот. Од кога ти прави вака?
Пред некој ден ставив на Телекабел нет во станов во Скопје и вчера прв пат се уклучив да играм кантер, пингот тера 150 и фазла дури и на серверите на Телекабел. После кај 1 саат сабајле пак пробав тогаш беше ОК. Изгледа е до провајдерот, пошо дома со Max ADSL никогаш немам вакви проблеми.
Маѓутоа нели имаше некои ствари што се поправаа за да го намалиш пингот??

EDIT>

Срање у боја

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
znachi vaka lujge.. Porano igrav na mojot pc so 60-70 fps ,a nekogashi 50fps , sega ne mozham ni so tolku da igram ... :S Sekogash koga ke vleguvam vo nekoj server mi zakochuva i taka celo vreme ostanuva i eden zvuk se povtoruva celo vreme... i negde 20 fps e.. dali e nesh problem so virusi , treba da preinstall pc? ili sho e rabota.. stopati ja smeniv cs i pak e istoto i ako vlezam nekogash da igram ne mozham reconnect da napravam..

Член од
4 април 2009
Мислења
311
Поени од реакции
14
Поради непознати причини и избришана тема,ај ако мојт некој да ми кажит кај можам да најдам СТИМ СКИНОЈ за кантер протокол 48 т.е. в42 пач.. ?!?! фала

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Поради непознати причини и избришана тема,ај ако мојт некој да ми кажит кај можам да најдам СТИМ СКИНОЈ за кантер протокол 48 т.е. в42 пач.. ?!?! фала
Еве ти скинови (повеќе на GOOGLE)

Еве и како да ги ставиш:

1. First go to steam....
  2. then go to "view" it should be in the top....
  3. then "settings"......
  4. then go to the one than is named "Interface"....
  5. Go to the down of it, there should be one named "select skins"...
  6. You are now done, click OK and steam will restart and open. and you should have the skin

Kajgana Shop

На врв Bottom