Помош околу Counter-Strike (општо)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.729
Поени од реакции
34.298
Конзола; bind mwheelup +duck или bind mwheelup -duck во зависно од каде сакаш да скролаш.
Нагоре или надолу.

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Имам еден проблем. Кога сакам да влезам да играм на интернет, на кој било сервер ми пишит нешо "Estabilising network connecting" и не се полнит тоа. После пак нешо "Retrying connect to server", па "Retrying connect to server (2)" и така само ми бројт само се додека не напишит "Failed to contact to server". Пробав и преку конзола со connect, ама пак немојт. Пачот ми беше v23, го спуштив најновиот v29 (ваљда тој е најновиот), ама истото е пак.

Шо е работава?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.729
Поени од реакции
34.298
Интернетот. Слаба конекција.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Имам еден проблем. Кога сакам да влезам да играм на интернет, на кој било сервер ми пишит нешо "Estabilising network connecting" и не се полнит тоа. После пак нешо "Retrying connect to server", па "Retrying connect to server (2)" и така само ми бројт само се додека не напишит "Failed to contact to server". Пробав и преку конзола со connect, ама пак немојт. Пачот ми беше v23, го спуштив најновиот v29 (ваљда тој е најновиот), ама истото е пак.

Шо е работава?
можеби е до нетот,ама можеби и серверите се полни.
На некои сервери ако неможеш да флезеш т.е нема место пишува retrying.

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
можеби е до нетот,ама можеби и серверите се полни.
На некои сервери ако неможеш да флезеш т.е нема место пишува retrying.
Не е ни то. Пробав да влезам и кај шо има 10 души, а серверот е наменет за 18. Немојт.

Edit: Сега видов дека таму кај шо е Internet, можам да влезам на некој сервер, но уште неможам да влезам на македонските сервери... Кога сакам да се приклучам, прво пишит 30-40ping, но стегам joint server и наеднаш серверот ојт на 2000ping и, претпоставувате, не можам да влезам.... Чаре?

Tr()LL*W@rL()rD

, Дрогhан ‘
Член од
29 октомври 2007
Мислења
1.626
Поени од реакции
99
Не е ни то. Пробав да влезам и кај шо има 10 души, а серверот е наменет за 18. Немојт.

Edit: Сега видов дека таму кај шо е Internet, можам да влезам на некој сервер, но уште неможам да влезам на македонските сервери... Кога сакам да се приклучам, прво пишит 30-40ping, но стегам joint server и наеднаш серверот ојт на 2000ping и, претпоставувате, не можам да влезам.... Чаре?
Чаре у Баница.

Нема чаре за тебе, ти как шо викаш јак интернет, download-ираш со 150kb, а имаш на Кантер 2000ping неможе вакво нешто.
Пробај реинстал на цела игра, од ново се’ и тогаш ако не бива...
Да те питам, само со Кантер ли имаш проблеми со лагот или и во другите игри?

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Чаре у Баница.

Нема чаре за тебе, ти как шо викаш јак интернет, download-ираш со 150kb, а имаш на Кантер 2000ping неможе вакво нешто.
Пробај реинстал на цела игра, од ново се’ и тогаш ако не бива...
Да те питам, само со Кантер ли имаш проблеми со лагот или и во другите игри?
Само на кантер имам проблем со лагот... Ама проблемот е тоа шо го немам инстализоното од кантер....
Ај ќе спуштам некоја и ќе видам...

btw, да не имаш ти некој проверен линк за кантер...? :smir:

Tr()LL*W@rL()rD

, Дрогhан ‘
Член од
29 октомври 2007
Мислења
1.626
Поени од реакции
99
Само на кантер имам проблем со лагот... Ама проблемот е тоа шо го немам инстализоното од кантер....
Ај ќе спуштам некоја и ќе видам...

btw, да не имаш ти некој проверен линк за кантер...? :smir:
Поназад имам објаснето се’ од кај да си симнеш и како да инсталираш, еве ти линк и разгледај, ќе се снајдеш.

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
обично 2000 лаг покажува ако серверот е даун или си баниран.

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Поназад имам објаснето се’ од кај да си симнеш и како да инсталираш, еве ти линк и разгледај, ќе се снајдеш.
Сега ми се играт некои сервери, ама некои не:). Знам дека звучит чудно, но така е. На Telekabel и некој си G-KATV можам да влезам, но неможам на никој да влезам од тие шо се од Max-Adsl т.е. ми прајт ко претходно... :toe:

Член од
25 декември 2008
Мислења
191
Поени од реакции
18
Ме интересира нешто за во врска со hns (hide'n'seek) серверите ... има ли некој начин за побрзо да се качуваш на скали ?? знам дека е глупо прашањево ама ме интересира

Kajgana Shop

На врв Bottom