Помош за проекти по филозофија и психологија

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
кој сака да му пишувам есеи и семинарски од областа на филозофијата и етиката нека ме побара мене, без работа сум па кој сака бујрум!

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Некој да помогне на тема Причини за појава на филозофијата? нигде неможам да најдам:uvo:

Член од
23 јануари 2008
Мислења
79
Поени од реакции
1
ај еве ке ти кажам јас лично мое мислење па употреби го ако сакаш.некогаш одамна лугето од дивината виделе дека неможат да преживеат борејки се измеѓу себе за опстанок,што би се рекло homo homini lupus est зашо ако продолжат така ке се испоубијат и ке се истреби овој вид.затоа седнале и се догоовориле да почнат да живеат во заедници,(а натака земји,па денес држави нели)се е тоа развој.
како и да е,со развојот на Човекот почнуваат да се појавуваат и разни прашања.веке не се задоволува со прости одговори,како на пример дека бог е некое животно и слични верувања од тоа време.сега е поразумен и свака дека не е се така просто.и почнува да се прашува ..зошто постојам?од каде ова битие?од каде е земјава?до каде е земјава?дали овој свет е бесконечен...? најпрво немало мн паметни луге хехе и одговорот го давала црквата.им го перела мозокот дека за се е само бог и дека мора да живеат безгрешно ,скромно,во беда за после смрта да биде раскошно.теистичко гледање.
но со тек на време и развиток н науката се појавуваат генијалци кои пробуваат да си објаснат.еве на пример некој рекол дека земјата не се врти ,некој дека се врти,некои дека најпрвин настанала материјата (си учел дека у фолозофијата има правец материјализам),некој дека прво е идеата па материјата(идеализам).така всушност се појавува филозофијата.на пример си учел за тие старите како Талес кој рекол дека се настанало од водата,Аоксимен од воздухот,АНоксимандер од АПЕРИОН.
сите тие учења на првите филозофи се само ОДГОВОРИ на прашања кои си ги поставувале лугето.да не спомнувам понатака за аристотел или платон,кои зборувале за душа,за етика,за држава.
тоа е филозофијата,размисла за животот.а АКО Е РАЗМИСЛА ЗА ЖИВОТОТ--се појавува зашо лугето размислувале за животот.така?:helou:

малку ги измешав историски филозофите ама нема везе ,не е важно годините:smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Некој да помогне на тема Причини за појава на филозофијата? нигде неможам да најдам:uvo:
vo sekoj ucebnik po filozofija ima toa
prva pricina e cudenjeto
vtora zloto vo svetot
treto somnezot
koga se bi bilo ok i zivotot bi bil bezbolen i vecen nikomu ne bi mu padnalo da prasa zosto ima nesto na mesto nisto.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
ако има некој нешто за АКСИОЛОГИЈА (општа теорија за вредностите) ми треба за семинарска
фала однапред :back:

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
ако има некој да ми помогни да ме насочи со линк или да ми дај готов проект не така многу голем од 5 до 10 страни треба да е за Што е филозофијата(предмет,историја на филозофијата) и/или Атичка Филозофија. Фала однапред се надевам има ке се најди некој

Член од
8 март 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
magde ke mozes da mi gi pustis materijalite za aristotel i platon ti blagodaram mnogu :))

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
Некој да има семинарска од Виготски за Когнитивен развој (Мисла и Говор)
Однапред благодарам!:smir:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Ми треба нешто за Сон и сонување (проектна по Психологија).
Тоа што е на Википедиа е многу малку, а и не знам каде би нашла некоја стручна литература.

Фала однапред:smir:

Член од
12 декември 2009
Мислења
45
Поени од реакции
8
mi trebaat podatoci za vidovi na u4enje (ili preporaka od kade da najdam). google ne mi pomogna mn... :(

Член од
11 февруари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Хејјј

Ми требаат податоци нешто ово оно за проектна по психологија за Одбрамбени механизми на личноста...

Ак знајт некој нешо да ми подкажит

Фала однапред:pipi:

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Interesna e knigata od Erih FRom-covekovoto srce po filozofija za proekt, lesno se cita,ke imate sto da pisuvate i ke dadete interesni zaklucoci i voedno site ke gi voodusevite;)

Kajgana Shop

На врв Bottom