Помош за проекти (побарај и помогни на оние кои бараат помош)

• Креатор на темата Anck-Su-Namun
  • Време на започнување

dedanoe

As sum A ss um
Член од
3 ноември 2008
Мислења
312
Поени од реакции
7
spored kulonoviot zakon: FRR=-kQq <=> R=(+/-)Sqrt(-kQq/F)=(+/-)Sqrt(Q/E_q) kade E_q e elektricnoto pole na izvorot na gromot so polnez q a Q e polnenjeto na priemnikot. ako pritoa stavime da e R_o pozicija od koja mava gromot i R_d da e negovata udarna destinacija togash niv gi vrzue R=R_d-R_o. jas ova vaka od prva raka... inaku interesna tema za razmisluvanje. vrati nazad odgovor ako e ova tochno (mora da e nema kaj).

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
E prasanjevo na profesorkava e znaci...ima iljadnici pointeresni i poprecizni temi, a ne vakvi gluposti. Normalno deka zavisi od elektricniot polnez t.e. jacinata na gromot, okolinata i red drugi uslovi(vlazno, suvo vreme i sl).

Gh0$T

BanishedFromMyOwnWorld
Член од
4 октомври 2008
Мислења
271
Поени од реакции
19
Македонски Проект

По македоснки ми треба за Старогрчка литература: митологија, родови и претставници.
Со текст и слики. Ако немате слики, немора.
Кој ќе ми помогне ќе му бидам многу благодарен.
Фала однапред.

П.С Ми треба итно. Ако не е темава за овде преместете ја .

Член од
8 февруари 2009
Мислења
36
Поени од реакции
3
Inflacija

Zdravo dali nekoj ima da mi dadi proekt za matura na tema INFLACIJA. Odnapred vi blagodaram.

Brontok

Опа, како е!
Член од
7 февруари 2009
Мислења
8
Поени од реакции
1
Помош околу англискиот јазик...

Здраво...ми треба помош од вас....утре правиме писмена на дадениве 3 теми
1.Poverty in the world
2.Tehnology affection on the youth
3.Outside reality

Ке ми се падне една тема и треба да напишам состав кој треба да содржи максимум до 200 збора...Ако на некој му лежи англискиот би го замолил да ми помогне....обично состав4е е :)
Ви благодарам однапред
Поздрав!

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Здраво...ми треба помош од вас....утре правиме писмена на дадениве 3 теми
1.Poverty in the world
2.Tehnology affection on the youth
3.Outside reality

Ке ми се падне една тема и треба да напишам состав кој треба да содржи максимум до 200 збора...Ако на некој му лежи англискиот би го замолил да ми помогне....обично состав4е е :)
Ви благодарам однапред
Поздрав!
А каков состав правите. Имаш Article Essay па и многу други форми најпрво пиши што како па после да ти кажеме и ние што како да пишеш.

Х

Ханзо

Гостин
Јас па отсекогаш сум бил надуено копиле кое им вика на незнајните да си го научат јазикот место да бараат некој да им ја среди писмената. :pipi:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Јас па отсекогаш сум бил надуено копиле кое им вика на незнајните да си го научат јазикот место да бараат некој да им ја среди писмената. :pipi:
Добро сепак можеби мисли за тоа што да пишува што нема врска со јазикот туку со разбирањето за проблемот.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
http://www.poverty.com/
http://www.justfocus.org.nz/articles/media/communications/2005/08/01/the-impact-of-technology-on-youth-in-today’s-society/ (овде ваљда на effect мислеше)
outside reality е премногу апстрактно како наслов за да може да се најде нешто конкретно. биди поспецифичен. и изгуглај малце. снајди се :smir: искомбинирај текст од два-три сајта по еден пасус, и voila-готов текст! :smir:

nike girl

Just Do It
Член од
25 август 2008
Мислења
61
Поени од реакции
1
Ajde da ve zamolam ako moze za maturski proekt po informatika na tema "internet", opsto, priklucok, zloupotrebuvanje itn. linkovi korisni dadete mi, pa ke sreduvam jas so prevod i sl. Odnapred blagodaram! :smir:

R

RAYTHEON23

Гостин
Ajde da ve zamolam ako moze za maturski proekt po informatika na tema "internet", opsto, priklucok, zloupotrebuvanje itn. linkovi korisni dadete mi, pa ke sreduvam jas so prevod i sl. Odnapred blagodaram! :smir:
ke ja naredime

нешто за никола коперник???
ima mnoguuu

нешто за никола коперник???
http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=7718949 malce ve golemo ama.....ne sum zakacilo slika i ima dostab odv kopernik pa duri i statui ima dodeka vo feudalizmot i vladfeenjeto na crkvata e zabelezan najgolem pad na naukata i razvojot-no sepak imalo iskra....toa e kopernik:vozbud:

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=2299318

abe kako na site pred eden den im trebaat...????

е јас треба по бизнис да напраам нешто проект,за некоја фирма,историјат ама не знам за која да почнам,a ми дадоа и за пентиум 4 се да што можам да најдам
do koga'=????

Драги Кајганџии (солидарци и хуманитарци), ви упатувам една молба со таксена марка.
Треба да изработам проект на тема Фибоначи и Фибоначива низа (+ божествена пропорција). Ај за Фибоначи е лесно, се снајдов од Вики, лесно беше да се преведе. Меѓутоа преведувањето за фибоначиевата низа е малку потешко, бидејќи има многу “стручни“ поими.
Доколку некој има нешто на оваа тема на македонски, би му бил вечно благодарен и должен, доколку го сподели тоа со мене (контакт преку ПП).
Однапред благодарам!
dosta interesna tema...

While the aesthetics and symmetry of Fibonacci spiral patterns has often attracted scientists, a mathematical or physical explanation for their common occurrence in nature is yet to be discovered. Recently, scientists have successfully produced Fibonacci spiral patterns in the lab, and found that an elastically mismatched bi-layer structure may cause stress patterns that give rise to Fibonacci spirals. The discovery may explain the widespread existence of the pattern in plants.

www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=6570569:helou:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
ke ja naredime

ima mnoguuu

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=7718949 malce ve golemo ama.....ne sum zakacilo slika i ima dostab odv kopernik pa duri i statui ima dodeka vo feudalizmot i vladfeenjeto na crkvata e zabelezan najgolem pad na naukata i razvojot-no sepak imalo iskra....toa e kopernik:vozbud:

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=2299318

abe kako na site pred eden den im trebaat...????

do koga'=????

dosta interesna tema...

While the aesthetics and symmetry of Fibonacci spiral patterns has often attracted scientists, a mathematical or physical explanation for their common occurrence in nature is yet to be discovered. Recently, scientists have successfully produced Fibonacci spiral patterns in the lab, and found that an elastically mismatched bi-layer structure may cause stress patterns that give rise to Fibonacci spirals. The discovery may explain the widespread existence of the pattern in plants.

www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=6570569:helou:

ее брат а да пишеше пред една година ? :)
го завршив проектот лани
оваа година имам нов проект, за интел кор 2 дуо( значи мора да биде на македонски и треба после истиот да го презентирам, го одбрав како проектна задача за матура)

R

RAYTHEON23

Гостин
ее брат а да пишеше пред една година ? :)
го завршив проектот лани
оваа година имам нов проект, за интел кор 2 дуо( значи мора да биде на македонски и треба после истиот да го презентирам, го одбрав како проектна задача за матура)
kolku strani yreba da bide

Kajgana Shop

На врв Bottom