Mene mi treba vcera bash mi ja dadoa ovaa tema. Aj te molam prati neso na tastaturka93@gmail.comДа не му треба на некој Проектна или Семинарска за Историскиот развој на Intel микропроцесори ? Имам готова + Powerpoint презентација за истата тема
книга бараш специфично за некоја марка на PLC ња или општо?Здраво дечки.Да не има некој материјал за PLC управувачи да ми даде? Ви благодарам.
Па општо нешто барам за PLC што би ми помогнало за проектна задача.книга бараш специфично за некоја марка на PLC ња или општо?
Ако проектната ти е да направиш само скалест дијаграм (како алгоритам) тогаш е небитно со што ПЛЦ работиш. Ама ако го работиш и хардверскиот дел тогаш ти мораш да специфираш со која фирма на ПЛЦ ќе работиш. Се разликуваат јазиците од ПЛЦ до ПЛЦ. На пример Сименс има многу готови функции во својот софтвер степ7 што другите плц ги немаат.Па општо нешто барам за PLC што би ми помогнало за проектна задача.
Programmable Controllers Theory and Implementation [L.A. Bryan & E.A. Bryan]
на англискиProgrammable Logic Controllers: Programming Methods and Applications by John R. Hackworth and Frederick D. Hackworth, Jr.