Помош за проекти (побарај и помогни на оние кои бараат помош)

• Креатор на темата Anck-Su-Namun
  • Време на започнување

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Џабе ти е , немало потреба да отвараш нова тема.Во Оброзование во темата Проекти помош како и да беше можеш да побараш помош, но џабе никој нема да ти даде корисна информација ,и јас барава за Деветаголна призма ама аир не видов...
Are you seriuos ? О.о

SteF1z

Unique >)
Член од
14 јануари 2010
Мислења
25
Поени од реакции
4
Случајно да не имате некоја информација за Андон Димитров.На google има премалку информации за овој најмалку познат револуционер.Па ако има праќајте :)
Еве ти нешто корисно :
Линк : http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD_%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2

Линк 2 : http://en.wikipedia.org/wiki/Andon_Dimitrov

Имаш доста корисни информации. Само треба да обрнеш малце внимание :)
Поздрав

Riste123

RISTE
Член од
7 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
3
Ако може некој податоци за подземни води, извори и термоминерални извори

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Нешто ако може да ми дадете за темиве, ми треба деновиве да напраам проект:
-Сигнализација и заштита аларми и нивно производство.
-Brod kako podvizhen objekkt , raketa kako podvizhen objekt
Фала многу, однапред.

Член од
19 април 2010
Мислења
100
Поени од реакции
20
Има некој бизнис план за 4 година средно?

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Некој да не има нешто, што било за Метални структури ми треба по физика за проект ...и
за хемија за Сапуни нешто(добивање, правење ...било што )

...фала однапред :)

Член од
1 мај 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
aj ve molam nekoj ako ima tema za literaturnata dejnost na kliment ohridski?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
dali moze nekoj da mi napise zaklucok vo vrska so NATO pravev proekt pa mi treba zaklucok :) i ne mi teknuva sto da napisam ...

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
ај некој нека ги преведи следниве неколку реченици... ама точно. благодарам !

The Bohr model of the atom, like many ideas in the history of science, was at first prompted by and later partially disproved by experimentation.

According to classical physics, light should be emitted as the electron circles the nucleus. A loss of energy would cause the electron to be draw closer to the nucleus and eventually spiral into it.​

Modern atomic theory describes the electronic structure of the atom as the probability of finding electrons within certain regions of space (orbitals).
--- надополнето: Jun 7, 2011 7:18 PM ---
СЕ СНАЈДОВ.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
znae enmkoj da mi kaze nesto za "Dve Marii" od Slavko Janevski???mi treba za utre??

С

сашенко

Гостин
ај некој нека ги преведи следниве неколку реченици... ама точно. благодарам !

The Bohr model of the atom, like many ideas in the history of science, was at first prompted by and later partially disproved by experimentation.

According to classical physics, light should be emitted as the electron circles the nucleus. A loss of energy would cause the electron to be draw closer to the nucleus and eventually spiral into it.​

Modern atomic theory describes the electronic structure of the atom as the probability of finding electrons within certain regions of space (orbitals).
--- надополнето: Jun 7, 2011 7:18 PM ---
СЕ СНАЈДОВ.
Повели... касно видов дека си се снашол друг пат болдирај го барем...
Боровиот модел на атом, како и многу други идеи во историјата на науката отпрвин бил поттикнат и подржен а отпосле е експериментално побиен.

Според класичната физика светлината би требало да биде емитувана на тој начин што електроните кружат околу јадрото.Губитокот на енергијата на електорните би предизвикал електроните да се приближат кон јадрото и на крајот и тие да станат дел од него.

Модерната атомска теорија ја опишува електронската структура на атомот како и веројатноста за наоѓање на електроните во одредени региони на просторот (орбитали)
--- надополнето: Jun 7, 2011 8:40 PM ---

С

сашенко

Гостин
Ај ако има некој линк од нешто за нуклеарни катастрофи и последици нека прати ја средувам за другар еден.Ми требаат последиците од нуклеарна катастрофа за човештвото и нешто од што би можел да искористам информации за вовед во темата....

Чернобил, Јапонија нешто и други опасности од нуклеарни катастрофи и информации од тој тип довредојдени.Јас веќе имам доста ама ако некој има нешто интересно праќајте..

Благодарам однапред

Член од
13 март 2011
Мислења
68
Поени од реакции
12
Ќе го замолам доколку некој ја има книгата Бизнис од Таки Фити за IV година гимназија.Ми треба за неколку дена само.Доколку ја има некој за изнајмување или продавање нека пише.Хитно ми треба

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Нега на пчелно семејство во зима..треба да направам проект на оваа тема,па дајте ако имате некој текст...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom