Помош за проекти (побарај и помогни на оние кои бараат помош)

• Креатор на темата Anck-Su-Namun
  • Време на започнување
Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Eve,jas kako najgolema budala na ovoj forum da prasam samo edno prasanje i me interesiraat vasite odgovori ???Pravev test po matematika i ni go dava profesorkata testot i gledam jas 4.Gledam testov sto kako i gledam na cel test sekoja postapka tocna od pocetok do kraj na sekoja zadaca i gledam na edna zadaca imav zgreseno ova(-8+24+11=-21).I sega jas znam deka ova e greska od najprosta matematika.I ovaa greska sum ja napravil samo zaradi toa sto namesto 24,jas sum presmetal -24 i normlano ovoj rezultat odi vo aut skros.E sega me interesiraat vasite mislenja dali nekoj zasluzuva da dobie 4 samo zaradi edna vakva glupost i pritoa mu e se tocno ili zasluzuva da dobie nekoj 5 so pola zadaca neresena skros na skros?Sto mislite koj e toj sto treba da ja ima 5ta jas ili toj nekoj sto nema nitu pola zadaca napisano ???

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
класната моја Наташа [тие кои учеле ПП во индустриско знаат] вели:
-ИСТО ТИ Е НА -24'C И НА +24'C?

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
класната моја Наташа [тие кои учеле ПП во индустриско знаат] вели:
-ИСТО ТИ Е НА -24'C И НА +24'C?
za klasnata tvoja mozes da i reces deka si se obezbedil i za dvete temperaturi, bidejki u dvata slucaja si se snasol odnosno si ja resil zadacata na istiot princip so koj sto bi izdrzal i na dvete temperaturi ete toa da i go kazes nareden pat.jas mislam deka skros e nepravedno da se ima ocenka pomalku,bidejki ne ja menuva postapkata,tuku go menuva rezultatot izgraden od brojki koi se relativni.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Резултатот ти е грешен. По афтоматизам цела задача ти е грешна. Дали си заслужил бодови за решението на задачата или не, одценва наставникот/професорот.

И кога ќе престаните да гледате шо имаат другите? Шо те боли тебе дали јас или другар ти има 5-ка со нерешена задача? Глеј си во твојот лист и не се споредувај со остатокот... затоа тапкаме во место, оти сите гледат шо прат другите. Ако другарти укради 500 евра од дома значи дека и си покус па и треба и ти да го направиш истото?

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Викни ја и професорката да се вклучи во дискусијава !
Вака само на твој исказ не верувам.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
za klasnata tvoja mozes da i reces deka si se obezbedil i za dvete temperaturi, bidejki u dvata slucaja si se snasol odnosno si ja resil zadacata na istiot princip so koj sto bi izdrzal i na dvete temperaturi ete toa da i go kazes nareden pat.jas mislam deka skros e nepravedno da se ima ocenka pomalku,bidejki ne ja menuva postapkata,tuku go menuva rezultatot izgraden od brojki koi se relativni.
епа дечко, и твоите бодови и тест се РЕЛАТИВНИ

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ја на испит имав график на функција, задача што за да ја решам ми фати 3 страници од голема тетратка+ четвртата страница да се нацрта графикот и за една таква банална грешка што ја викаш ти, мене асистентката ми скрати 15 поени од можни 25, а се друго имав точно решено.

Ама таков е животов, затоа после тоа престанав да правам такви банални грешки, ќе научиш и ти :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Нема врска тоа што си згрешил, ако ги знаеш задачите тогаш немора да се гледа тестот :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Eve,jas kako najgolema budala na ovoj forum da prasam samo edno prasanje i me interesiraat vasite odgovori ???Pravev test po matematika i ni go dava profesorkata testot i gledam jas 4.Gledam testov sto kako i gledam na cel test sekoja postapka tocna od pocetok do kraj na sekoja zadaca i gledam na edna zadaca imav zgreseno ova(-8+24+11=-21).I sega jas znam deka ova e greska od najprosta matematika.I ovaa greska sum ja napravil samo zaradi toa sto namesto 24,jas sum presmetal -24 i normlano ovoj rezultat odi vo aut skros.E sega me interesiraat vasite mislenja dali nekoj zasluzuva da dobie 4 samo zaradi edna vakva glupost i pritoa mu e se tocno ili zasluzuva da dobie nekoj 5 so pola zadaca neresena skros na skros?Sto mislite koj e toj sto treba da ja ima 5ta jas ili toj nekoj sto nema nitu pola zadaca napisano ???
Ако темата е Множество цели броеви, тогаш заслужена е оценката.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Со таа мала грешка претпоставувам и остатокот од задачата си ја згрешил. Не треба да ти даде поени. Можеби да ти даде некој поен за тоа што си го решавал додека си стасал до тој чекор каде што ја правиш грешката.
Сите прават вакви грешки, бидејќи нема што друго да згрешиш. Или ја знаеш формулата и постапката и ќе почнеш да решаваш со шанса за таква грешка, или ништо не знаеш и го оставаш празен тестот.

Kajgana Shop

На врв Bottom