Помош за избор на лаптоп

Член од
25 ноември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
3
Може ли помош за избор на лаптоп.
Значи буџетот ми еограничен до 14 000 денари,Лаптопот би се користел првенсвено за интерент и youtube.
Гледав по сајтовите и некако СЕТ ми се најефтини. Одбрав и неколку модели до таа цена и ве молам да ми кажете ваше мислење. Знам дека за тие пари не може многу да се очекува но сепак да го купам најдоброто за 14 000 ден.
А секако ако имате и дајте ми предлог

Некако накај Асус све ми оди. Само не знам дали се добри како марка

http://set.com.mk/Laptops/Notebooks/ASUS-X501A-XX405-White-Intel-Celeron-1000M-DualCore-18GHz

http://set.com.mk/Laptops/Notebooks/ASUS-X55U-SX007DU-AMD-Ontario-Dual-Core-C60-133GHz

http://set.com.mk/Laptops/Notebooks/ASUS-X55U-SX007DU-T43-SX087-Stereo-headphone-AMD-Ontario-Dual-Core-C60-133GHz

CHukioo

Шо треба овде да пишам бе? -.-'
Член од
30 март 2011
Мислења
63
Поени од реакции
22
Asus или Dell? Јас имам Dell и сум мн задоволен, ама ми е купен од америка, и знам дека има голема разлика.. така да прашањето ми е ако бирам лаптоп по марка кој да изберам. И двата има i3-3217U и intel hd 4000 графика.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.882
Поени од реакции
6.943
Asus или Dell? Јас имам Dell и сум мн задоволен, ама ми е купен од америка, и знам дека има голема разлика.. така да прашањето ми е ако бирам лаптоп по марка кој да изберам. И двата има i3-3217U и intel hd 4000 графика.
Во принцип кај АСУС ќе добиеш повеќе за дадените пари или ако имаат иста конфигурација, асусот секако би бил поефтин. И јас имав таква дилема пред 2 недели и пак си избрав асус како претходно задоволен корисник и мислам не згрешив, еве 2 недели како го имам, презадоволен сум.

CHukioo

Шо треба овде да пишам бе? -.-'
Член од
30 март 2011
Мислења
63
Поени од реакции
22
Во принцип кај АСУС ќе добиеш повеќе за дадените пари или ако имаат иста конфигурација, асусот секако би бил поефтин. И јас имав таква дилема пред 2 недели и пак си избрав асус како претходно задоволен корисник и мислам не згрешив, еве 2 недели како го имам, презадоволен сум.
Сакам да земам со промо понудата на ОНЕ телефон, интернет и тв, така да двата се песлати и двата се со исти перформанси :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.882
Поени од реакции
6.943
Сакам да земам со промо понудата на ОНЕ телефон, интернет и тв, така да двата се песлати и двата се со исти перформанси :)
Шо збор ти е ова? Инаку јас како стар корисник на асус во случајов би продолжил пак со асус. Тимот кој победува не се менува :D

Член од
29 август 2012
Мислења
85
Поени од реакции
18
Решив и јас да земам еден лаптоп па такада очекувам да ми дадете совети и на мене. За марка не знам, ама сите викаат ХП или Дел биле најдобри (иначе јас веќе имам АСУС и немам некои големи замерки, само малце ми кочи). Ми треба за секојдневни работи, филмови гледање, интернет и сл. И ограничен сум до 20-25 илјади ден. Благодарам однапред :)

G

Gjoksi

Гостин
Zdravo! Aj ve molam da mi pomognete okolu izborot na laptop. Laptopot ke go koristam prvenstveno za word, pdf, surfanje po web, gledanje online i offline filmovi, gledanje youtube i koristenje na nekoi pomali programcinja. Zatoa Ve molam da mi pomognerte okolu izborot - koj od ovie laptopi navedeni vo slikata da go kupam (cenata im e slicna 19000-21000 den, ne e mnogu razlika)?! Odnapred vi blagodaram.

Kajgana Shop

На врв Bottom