Помош за избор на лаптоп

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Оној што има најголема гаранција од тие со i3 процесор.

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
http://set.com.mk/Laptops/Notebooks/Hewlett-Packard-250-4GB-BAG-F0Y79EA-Intel-N2810-DualCore-1MB-Cache39611
Мислења за овој? Како за просечен корисник, без посебни барања :D Може и дополнителни предлози :)
Го имам истиов но со i3 и hd4000, лаптопов со Убунту е бонбона. Ако е за просечен корисник, интернет и слично, измислен e за тоа :)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
preporacajte nekoj lap top za dizajn do kaj 25-30 iljadi...znaci da fura illustrator photoshop,igri isto taka

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.882
Поени од реакции
6.943
preporacajte nekoj lap top za dizajn do kaj 25-30 iljadi...znaci da fura illustrator photoshop,igri isto taka
Јас го зедов овај пред 2 месеци и сум презадоволен, тогаш го зедов 24500, сега гледам го намалиле, 23 000 е. Инаку и јас работам дизајн (Фотошоп, Илустратор) и ако е некое мерило, играм ПЕС 2013 и NFS Hot Pursuit 2010 на најјаки сетинзи на 1920х1080 резолиција на надворешен монитор. Намерно не одев на некој поскап модел, за да заштедам пари за добар монитор и си зедов АОС со IPS панел за 8000 и плус тастатура така да се на се, цела опрема ме кошташе околу 550 евра и сега сум рајат за работа, лаптопот си работи тивко без кочење (сега нормално зависи и од тоа колку го оптеретуваш), батеријата му држи 3 сати. Али ако ти е за работа, секако ќе ти биди на полнач поголем дел од времето. А да, и самиот лаптоп има мат екран, така да е подобар за поосветлени простории отколку овие со рефлектирачки екрани шо се. Мислам дека за тие пари нема да најдеш подобра конфигурација. Е сега ако имаш поголем буџет, земи нешто појако ама горе-долу ќе ти ја врши истата работа како овај. Со среќа при шопингот ;)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Јас го зедов овај пред 2 месеци и сум презадоволен, тогаш го зедов 24500, сега гледам го намалиле, 23 000 е. Инаку и јас работам дизајн (Фотошоп, Илустратор) и ако е некое мерило, играм ПЕС 2013 и NFS Hot Pursuit 2010 на најјаки сетинзи на 1920х1080 резолиција на надворешен монитор. Намерно не одев на некој поскап модел, за да заштедам пари за добар монитор и си зедов АОС со IPS панел за 8000 и плус тастатура така да се на се, цела опрема ме кошташе околу 550 евра и сега сум рајат за работа, лаптопот си работи тивко без кочење (сега нормално зависи и од тоа колку го оптеретуваш), батеријата му држи 3 сати. Али ако ти е за работа, секако ќе ти биди на полнач поголем дел од времето. А да, и самиот лаптоп има мат екран, така да е подобар за поосветлени простории отколку овие со рефлектирачки екрани шо се. Мислам дека за тие пари нема да најдеш подобра конфигурација. Е сега ако имаш поголем буџет, земи нешто појако ама горе-долу ќе ти ја врши истата работа како овај. Со среќа при шопингот ;)
stom ne zagreva mn od ovaa serija ke bide :)

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
Помош за избор на солиден лаптоп, до 35000, со поголема гаранција, мин. 8 гб рам, и пожелно е и7 процесор?
ќе се користи за: фотошоп, мултитаскинг, гејминг и сл

Последно уредено:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Помош за избор на солиден лаптоп, до 35000, со поголема гаранција, мин. 8 гб рам, и пожелно е и7 процесор?
Првен да кажеше за што ке го користиш па после да даваме предлози

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Совет за 15' лаптоп со i7-4700 буџет околу 40000 денари. Се решив за i7 4700 бидејќи сега имам 2-3 години стар i5 2500k и не ми се купува нешто што е послабо од тоа што го имам.

По првите впечатоци "фаворити" ми се HP ProBook 450 и Lenovo Z510. Probook-от пред се ми се допаѓа заради тоа што може да се стави лесно SSD на местото на DVD режачот па сакам да си го искористам SSD-то од сегашнава машина. И двата лаптопи се со 1 година гаранција. Графичката е изгледа малку подобра на Lenovo-то според notebookcheck, иако на игрите кои ќе ги играм јас е подобра таа од HP-то. Лаптопот ќе ми треба за секојдневна употреба, статистички обработки со SPSS и за игри најмногу CS:GO, DotA 2 и Football Manager.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882

Kajgana Shop

На врв Bottom