Го имам истиов но со i3 и hd4000, лаптопов со Убунту е бонбона. Ако е за просечен корисник, интернет и слично, измислен e за тоаhttp://set.com.mk/Laptops/Notebooks/Hewlett-Packard-250-4GB-BAG-F0Y79EA-Intel-N2810-DualCore-1MB-Cache39611
Мислења за овој? Како за просечен корисник, без посебни барања Може и дополнителни предлози
Јас го зедов овај пред 2 месеци и сум презадоволен, тогаш го зедов 24500, сега гледам го намалиле, 23 000 е. Инаку и јас работам дизајн (Фотошоп, Илустратор) и ако е некое мерило, играм ПЕС 2013 и NFS Hot Pursuit 2010 на најјаки сетинзи на 1920х1080 резолиција на надворешен монитор. Намерно не одев на некој поскап модел, за да заштедам пари за добар монитор и си зедов АОС со IPS панел за 8000 и плус тастатура така да се на се, цела опрема ме кошташе околу 550 евра и сега сум рајат за работа, лаптопот си работи тивко без кочење (сега нормално зависи и од тоа колку го оптеретуваш), батеријата му држи 3 сати. Али ако ти е за работа, секако ќе ти биди на полнач поголем дел од времето. А да, и самиот лаптоп има мат екран, така да е подобар за поосветлени простории отколку овие со рефлектирачки екрани шо се. Мислам дека за тие пари нема да најдеш подобра конфигурација. Е сега ако имаш поголем буџет, земи нешто појако ама горе-долу ќе ти ја врши истата работа како овај. Со среќа при шопинготpreporacajte nekoj lap top za dizajn do kaj 25-30 iljadi...znaci da fura illustrator photoshop,igri isto taka
stom ne zagreva mn od ovaa serija ke bideЈас го зедов овај пред 2 месеци и сум презадоволен, тогаш го зедов 24500, сега гледам го намалиле, 23 000 е. Инаку и јас работам дизајн (Фотошоп, Илустратор) и ако е некое мерило, играм ПЕС 2013 и NFS Hot Pursuit 2010 на најјаки сетинзи на 1920х1080 резолиција на надворешен монитор. Намерно не одев на некој поскап модел, за да заштедам пари за добар монитор и си зедов АОС со IPS панел за 8000 и плус тастатура така да се на се, цела опрема ме кошташе околу 550 евра и сега сум рајат за работа, лаптопот си работи тивко без кочење (сега нормално зависи и од тоа колку го оптеретуваш), батеријата му држи 3 сати. Али ако ти е за работа, секако ќе ти биди на полнач поголем дел од времето. А да, и самиот лаптоп има мат екран, така да е подобар за поосветлени простории отколку овие со рефлектирачки екрани шо се. Мислам дека за тие пари нема да најдеш подобра конфигурација. Е сега ако имаш поголем буџет, земи нешто појако ама горе-долу ќе ти ја врши истата работа како овај. Со среќа при шопингот
Првен да кажеше за што ке го користиш па после да даваме предлозиПомош за избор на солиден лаптоп, до 35000, со поголема гаранција, мин. 8 гб рам, и пожелно е и7 процесор?
Мора ли тој Acer да е од t-home? Во Сет за тие пари има со i5 процесор.pozdrav na site
da ne otvaram nova tema
koj laptop mi go preporacuvate pomegu ovie dva:
http://www.technomarket.com.mk/products/09130981/toshiba-satellite-c55-a-12c
ili
http://t-home.mk/mk/107/1217/72/Kor.../Acer_E1-570G-33214G50Mnkk.html#tabsDetails-1
cenata im e skoro ista
odnabred vi blagodaram