Помош: Вируси, црви и разни штетници

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Вака сеа .. имам проблем со Recycle Bin .. веке подолго време кога ке сакам да избришам нешто од него и кога ке одам empty recycle bin ми заокчува и морам да го рестарт пц ..дали може да е до некој вирус или ??

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Вака сеа .. имам проблем со Recycle Bin .. веке подолго време кога ке сакам да избришам нешто од него и кога ке одам empty recycle bin ми заокчува и морам да го рестарт пц ..дали може да е до некој вирус или ??
Скенирај, можеби е вирус. Ако има, избриши ги, ако не - супер. После, симни CCleaner, би требало да заврши работа со избришаните фајлови.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
957
Ај кажете ми како да избришам ова autorun.inf. Ми пишува дека е во G :icon_conf пробав со тоа во цмд, некје, пробав во сејф мод пак некје, скенирав со нод,суперантиспајвер,спајбот, малварбајтс ПАК НЕКЈЕ :lud: ај некој совет :)
Симни ја програмава Unlocker и со неа отклучи го фајлот и потоа избриши го :)

Член од
3 март 2010
Мислења
34
Поени од реакции
6
Некјеше со тоа,зашто неможеше да се најде фајлот, тој беше на усб фактички и со Resident Shield му напраив АШ :icon_lol:
Епа брате ќе го избришеш C и нема да имаш проблеми ни со шилд ни со усб

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
13.465
Проблем...
Коа правам нешто (најчесто пишувам текст) прозорецот постанува неактивен. Пуштив NOD со најновите апдејтови и честопати пронаоѓа понекој тројанец. Истотака забележав со тек на врваат веб страни за кои појма неам преку Интернет Експлорерот (а користам Мозила). Ги исчистив и колачињата и кај едниот и кај другиот. Пуштив пак Антивирус и као ок е се` и пак се појавува ебаната веб страна. После тоа пак почнува неактивност на прозорецот (посивува) па треба да кликам за да го активирам. Понекоаш сам се активира и пак се враќа на старото. Сигурен сум дека е вирус но не можам комплетно да го елиминирам оти ќе повторам пак коа ќе го локализирам со аNOD и исчистам, по некое време страницата се отвара пак. И пак иста прича. Help anyone?

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Проблем...
Коа правам нешто (најчесто пишувам текст) прозорецот постанува неактивен. Пуштив NOD со најновите апдејтови и честопати пронаоѓа понекој тројанец. Истотака забележав со тек на врваат веб страни за кои појма неам преку Интернет Експлорерот (а користам Мозила). Ги исчистив и колачињата и кај едниот и кај другиот. Пуштив пак Антивирус и као ок е се` и пак се појавува ебаната веб страна. После тоа пак почнува неактивност на прозорецот (посивува) па треба да кликам за да го активирам. Понекоаш сам се активира и пак се враќа на старото. Сигурен сум дека е вирус но не можам комплетно да го елиминирам оти ќе повторам пак коа ќе го локализирам со аNOD и исчистам, по некое време страницата се отвара пак. И пак иста прича. Help anyone?
Combofix bi trebalo da ti pomogne ako seuste imas problem

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Луѓе пробајте го најновото решение тоа е KASPERSKI ANTIVIRUS 2011 одличен е и усовршен до крајност позз

Член од
21 април 2010
Мислења
100
Поени од реакции
33
би го пробал ако ми најдеш крак :)

Член од
28 јануари 2010
Мислења
42
Поени од реакции
0
поздрав до сите...
вака, имам проблем со компј. сакам да фооргматирам и ок процедурата ми оди супер кога ме прашува дали сакам рипајр или сингап на виндовсот не можам да притиснам ентер од тастатурата значи ми кочи тасатурата и маусот...што проблеом може да биде овој, хардискот мие проблем или што...инаку долго време го држев без анти вирус па може е до вирусот некој па дајте некој анти вирус овде, пробав авира не прима, нод32 не,аваст не...
ок.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ај истото напиши го на македонски?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Јас ништо не разбрав,а ни google translate неможе да ми помогне.
Greetings to all ...
thus, I have a problem with agai. I want to foorgmatiram procedure and the UK going great when I asked if I wanted to ripajr or singap vindovsot I pressed to enter the keyboard so my mouse and stiff tasaturata probleom ... what could be the one problem hardiskot Wash or ... otherwise long held no anti virus so can a virus is to give someone so anti virus here, I tried not to receive Abiram, nod32 no, avast not ...
October

M

Mr.InF3ction

Гостин
поздрав до сите...
вака, имам проблем со компј. сакам да фооргматирам и ок процедурата ми оди супер кога ме прашува дали сакам рипајр или сингап на виндовсот не можам да притиснам ентер од тастатурата значи ми кочи тасатурата и маусот...што проблеом може да биде овој, хардискот мие проблем или што...инаку долго време го држев без анти вирус па може е до вирусот некој па дајте некој анти вирус овде, пробав авира не прима, нод32 не,аваст не...
ок.
Па сакаш да форматираш или фрагментираш?:icon_conf

Kajgana Shop

На врв Bottom