Помош: Вируси, црви и разни штетници

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
bitdefender ми најде тројанец во efcCRKDT.dll во систем32 ама неможе да се острани,а имам еден проблем по неколку време сурфање откако ќе го уклучам ПЦ-то ми покажува како да нема конекција и после неколку минути пак се враќа.
тројанецот се вика Vundo.elw
помоШ?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
bitdefender ми најде тројанец во efcCRKDT.dll во систем32 ама неможе да се острани,а имам еден проблем по неколку време сурфање откако ќе го уклучам ПЦ-то ми покажува како да нема конекција и после неколку минути пак се враќа.
тројанецот се вика Vundo.elw
помоШ?
Ќе влезиш во Safe Mode и од таму ќе пуштиш целосно скенирање.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Незнам баш дали прашањево е за овде ама ај ќе си прашам
Имав вирус во компјутерот и морав да го однесам на сервис каде ми го сервисираа.е сеа проблемот ми е тоа што компјутерот ми е поспор од предходно а е скоро празен т.е. има 10 гига празни во Ц и 18 во Д.Имам виндоус есеншал програмче како антивирус(го имам зашто тие од сервисот ми рекоа дека несмеам да го бришам ради виндоусот)а фајрволот ми е тој обичниот.
Што да правам ???

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Отвори Task Manager ( Ctrl + Alt + Delete на XP, Ctrl + Shift + Esc на Vista / 7 ) оди во табот Processes и направи слика од кои процеси работат ( Maximise на task manager, и притисни на копчето Print Screen ( Prt Scr ) од тастатурата. Отвори Paint и направи пасте.. потоа сликата ја стави тука ).
Исто така кажи што конфигурација имаш.. Однеси го на преинсталација ( или направи ја сам, ако знаеш ).

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Постара ми е конфигурацијата затоа и многу многу не се загрижувам само глеам да не има некој вирус(или тројанец) за да ми биде функционален иначе еве слика од процесите
И конфигурацијата ми е
Pentium 4 2.00 GHz
2.00 GHz,256 mb RAM
Microsoft xp version 2002
service pack 3

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Старт > Run > msconfig . Во табот Start Up изгаси се.. остави само антивирус. Рестарт.. пиши што си направил.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Да ги бришам и овие NvCpl,NvMcTray i ctfmon???http://yfrog.com/jw15733690p
Прашувам зашто гледам дека имаат некоја врска со виндоусот :smir:

--- надополнето ---

Те послуѓав и изгледа се заебав сеа нејќе ни да се уклучи.ми вика нешто not able to boot restart or select other drives во тој контекст
кажуј шо да праам зашто го јадев:jaj:

--- надополнето ---

Еве што точно пишува boot record from cd rom not found boot failure reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device press any key when ready

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
не ги бриши.. тие се од графичката. си изместил нешто во биосот.. ( не е од тоа што ти го кажав ). Влези во биос и намести 1st boot device HDD.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Па нема таква опција ми пишува само floppy cd rom ili disabled

Член од
27 јуни 2008
Мислења
53
Поени од реакции
5
луѓе божји кажвете помош..........

значи се работи најверојатно за некој вирус шо всушност си е запишан директно на хард диск или на некоја конзола или појма немам каде и си опстојува најверојатно со секој оперативен систем шо ке се инсталира. шо значи форматиранје не помага. иначе ми прави проблем со усб портите на лаптопот, кога прв пат ке ставиш некое усб го чита нормално а после тоа, значи втор, трет пат или го лоцират ама не го чита и вика плис инсерт тхе диск или воопшто не го ни регистрират. ми рекоа тука на кајгана за совет: да сум го исклучел од енергија, (значи и од полнач и од батерија) и да сум го притискал неколку пати копчето пауер за да ја истрошела целосно енергијата и ке се поправел ама најверојатно ова не успева зато што му направив така повекје пати ама џабе е. дај кажете некое чаре. :(:(

Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
Recycler... Neznam dali ova prasanje e za ovde ne e ova virus nekoj ama pocna po celiot LocalDisk da mi se pojavuva vakov folder ,,Recycler,, na USB-e isto vo telefonot na memoriska sve polno Recycler... E sega vika deka ova aplikacija ne go cita kako folder ako nekoj znae ili imal vakvo ,,gubre,, :) neka pise

Член од
5 октомври 2008
Мислења
30
Поени од реакции
3
Kako da go izbrisam ova sranje
Found 1 infected file!
----------------------

C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\pciide.sys --> Rootkit.Patched.TDSS.Gen
--> HKLM\System\ControlSet002\services\PCIIde\"ImagePath"

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Recycler... Neznam dali ova prasanje e za ovde ne e ova virus nekoj ama pocna po celiot LocalDisk da mi se pojavuva vakov folder ,,Recycler,, na USB-e isto vo telefonot na memoriska sve polno Recycler... E sega vika deka ova aplikacija ne go cita kako folder ako nekoj znae ili imal vakvo ,,gubre,, :) neka pise
Тоа треба да го има само на хард диск, не на преносливи уреди за податоци. Ако го има тогаш тоа значи дека имаш активен вирус на компјутерот, кој треба да се исчисти од комјутерот. Потоа да се исчистат и преносливите уреди, да се избриши recycler и евентуално autorun.inf. Ти треба антивирус.
Kako da go izbrisam ova sranje
Found 1 infected file!
----------------------

C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\pciide.sys --> Rootkit.Patched.TDSS.Gen
--> HKLM\System\ControlSet002\services\PCIIde\"ImagePath"
Оди во Safe Mode и од таму скенирај го целиот комјутер. Или пак ако си сигурен можи само windows фолдерот за побрзо.

Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
Тоа треба да го има само на хард диск, не на преносливи уреди за податоци. Ако го има тогаш тоа значи дека имаш активен вирус на компјутерот, кој треба да се исчисти од комјутерот. Потоа да се исчистат и преносливите уреди, да се избриши recycler и евентуално autorun.inf. Ти треба антивирус.

Оди во Safe Mode и од таму скенирај го целиот комјутер. Или пак ако си сигурен можи само windows фолдерот за побрзо.
Фала за одоговорот добро што пиша :) ама одлучив најдобро формат, и ке биде ок Позз.

Kajgana Shop

На врв Bottom