Помош: Вируси, црви и разни штетници

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
значи вака имам проблем со нетот ми се гаси на секои 10 мин а модемот е во ред ми рекоа дека е вирус ама AVG АНТИ-ВИРУСОТ неможе да го лоцира ве молам кажете освен формат дали може да се спаси пц т.е да се најде некако вирусот.:smir:
Ако си на Телекабел, почекај за некој ден ќе средат.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
значи вака имам проблем со нетот ми се гаси на секои 10 мин а модемот е во ред ми рекоа дека е вирус ама AVG АНТИ-ВИРУСОТ неможе да го лоцира ве молам кажете освен формат дали може да се спаси пц т.е да се најде некако вирусот.:smir:
Не верувам дека вирус можe да го предизвикува ова, али ако веќе ти рекле, пробај да исчистиш/скенираш компјутерот со Hitman Pro, или Spybot Search & Destroy.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Имам некој вирус КRYPTIK.ABX кој го има инфицирано Atapi.sys фајлот.
Со NOD32 не ми дава да го исчистам, додека со Malwarebytes воопшто и не го наоѓа.
Забележувам дека поради тоа компјутерот ми е забавен, програмите кочат и плус и интернетот ми паѓа доста често (не знам дали и тоа е од вирусот).
Пробав со една програма ComboFix која навидум го исчисти, најде некои други вирусчиња што немаа врска со него и нив ги исчисти па неколку дена ми беше во ред и еве го сега пак се појави.

:nesum:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.968
Поени од реакции
45.248
Исто друже исто, се јавив ми вика дечкото не е до нас до тебе е имаш некој софтверски проблем.
Модемот си функционира без проблем, али на 10-15 мин настануе проблем само мислам дека мсн-от знае да функционира али странициве јок, едно пола минут без нет сум.

Сеа фино лепо да му се јавам на дечкото, да го отерам у три лепе и да му речам дека и други истава фрка ја имаат, иначе кај мене трае едно 3-4 дена или 2-3 сеедно.

Ок, битно не е до мене проблемот според експерот од Телекабел што е ок, али имам друга фрка, вчера по грешка уз муабет другар ми прати линк ( од оние вирусине ) и сеа ја дур праам муабет го праќа, чаре некое .
Иначе линкчето кај мене е www.javapics.net/mе ( не го отварајте ) и знам кога го кликнав во долен денес агол ми се отвори оноа java икончето, удрив на avg scan али нишчо, бесцелно е.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Имам некој вирус КRYPTIK.ABX кој го има инфицирано Atapi.sys фајлот.
Со NOD32 не ми дава да го исчистам, додека со Malwarebytes воопшто и не го наоѓа.
Забележувам дека поради тоа компјутерот ми е забавен, програмите кочат и плус и интернетот ми паѓа доста често (не знам дали и тоа е од вирусот).
Пробав со една програма ComboFix која навидум го исчисти, најде некои други вирусчиња што немаа врска со него и нив ги исчисти па неколку дена ми беше во ред и еве го сега пак се појави.

:nesum:
Прво ќе го надоградиш (update) Нод32 и Malwarebytes.
Оди во Save Mode. Тоа се прави вака:
Го рестарираш комјутерот. Во моментот пред да почне да се полни таа лентата притискаш F8 неколку пати. Избираш Safe mode и
Скенираш (прво со нод па со malwarebytes). Ако се исчисти ок, ако не треба рачно да се избриши. Ама внимавај овај е системска датотека. Сам одговараш ако се оштети нешто. Ако си на windows vista или 7, при следниот рестарт ќе (треба) се врати оригиналната. Така изчистив еднаш еден вирус ка једен другар, рачно ја избришав баш истата датотека и се врати оригиналната, неинфицирана. А за XP не знам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.968
Поени од реакции
45.248
Ок, битно не е до мене проблемот според експерот од Телекабел што е ок, али имам друга фрка, вчера по грешка уз муабет другар ми прати линк ( од оние вирусине ) и сеа ја дур праам муабет го праќа, чаре некое .
Иначе линкчето кај мене е www.javapics.net/mе ( не го отварајте ) и знам кога го кликнав во долен денес агол ми се отвори оноа java икончето, удрив на avg scan али нишчо, бесцелно е.
Фала на помошта, кога ке имам време ке ги разгледам сите ваши решенија за проблемов, ке ви се заблагодарам и по ПП, али за останативе, дека гледам имаше огромна заинтересираност да ми се помогне, го средив проблемов со trojan remover.

Aјт :wink:

Член од
4 декември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
ZNAE LI NEKOJ KAKO PREKU cmd DA SE DOJDE DO SITE INFORMACII OKOLU KORISNIKOJ NA KOMPJUTEROT INTERNET KONEKCIJATA USERNAME-OT I PASS-OT I DALI E MOZNO NA VEKJE LOGIRAN PC KOJ IMA PASS DA MU SE SMENI PASSOT PREKU CMD BEZ DA GO ZNAEME NIE PASSOT...BLAGORADAM ODNAPRED

Razielbt

Fucktard
Член од
12 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
Abe nz dali mi e do PC ili nesto drugo ama poslednava nedela antivirusov 2 pati spreci skeniranje na porti od 2 razlicni IP. 100 pati go skenirav Pcvo ne javuva nis. Koristam eset smart security 4 windows xp sp3.Probav i so hijackthis nema nes sumlivo.Sovet?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Abe nz dali mi e do PC ili nesto drugo ama poslednava nedela antivirusov 2 pati spreci skeniranje na porti od 2 razlicni IP. 100 pati go skenirav Pcvo ne javuva nis. Koristam eset smart security 4 windows xp sp3.Probav i so hijackthis nema nes sumlivo.Sovet?
Пробај да скенираш со Spybot Search&Destroy. Не заборавај да го апдејтуваш кога ке го инсталираш.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нормална работа, антивирус не треба воопшто да јавува порака за тоа, крева непотребна паника.
Си скенирал се е во ред, скенирај и со тоа Spybot, ако не најди нешто опасно се е во ред. Ако Spybot најди само tracking cookie пак се е во ред. И тие се нормална работа. Само кликни исчисти.

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Ve molam ako ima nekoj username i password za ESET Smart Security Business edition (nod antivirus) neka mi prati na privatna poraka???
Stranite od koi prethodno gi prevzemav, nod325.com i nod321.cn, se blokirani
pozdrav i FALA

Razielbt

Fucktard
Член од
12 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
Ve molam ako ima nekoj username i password za ESET Smart Security Business edition (nod antivirus) neka mi prati na privatna poraka???
Stranite od koi prethodno gi prevzemav, nod325.com i nod321.cn, se blokirani
pozdrav i FALA
Imam edna programa sama gi bara i userot i pass ke ti ja pustam ako sakas. Samo ostavi mali ili sl... Fintata e so neam ostaeno 20 komentari i sea nemozam da pustam pp

Kajgana Shop

На врв Bottom