Помош: Вируси, црви и разни штетници

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Мислам дека вирусот се наога тука ама како да го избришам?

C:\WINDOWS\system32\winjpg.jpg
C:\WINDOWS\system32\winxp.exe
Па влези во систем 32 и избриши го shift + delete, а ако неможе пробај во safe mode.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Имам 7 вируси кога искенирав со НОД-от.
Како може да ги избришам?? има ли шанса:toe:ако може помош.

devil!

weirdo
Член од
19 јули 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
462
како да го избришам чудово -.-

ќе стиснам дилит и после нешо се ресетира лап топ-ов и скенира се тоа и после пак се појавува вирусот :/
чаре? :smir:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

ќе стиснам дилит и после нешо се ресетира лап топ-ов и скенира се тоа и после пак се појавува вирусот :/
стави го на игнор и нема да ти се јавува повеќе иначе авастот не го брише овој тројанец

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

Скенирај со Spybot Search & Destroy, ако не го најде и исчисти вирусот скенирај со Hitman Pro, а за крај инсталирај си NOD32, и направи фул скен на компјутерот за секој случај. Ако имаш проблеми при наоѓање на NOD-от, пиши на мсн, ќе ти ја пратам инсталацијата.

Имам 7 вируси кога искенирав со НОД-от.
Како може да ги избришам?? има ли шанса:toe:ако може помош.
NOD-от сам ги брише вирусите одкога ке заврши со скенот, побарај таму мора да пишува нешто во стилот: Last scan results: X (deleted). Мене така ми пишуваше. Ако нејќе, ѕирни погоре шо ми пишав на Томи, кој програми да ги инсталираш.

Не можи ке пробам во сафе моде
Читај што им пишав на двајцата погоре, истото и ти направи го.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
NOD-от сам ги брише вирусите одкога ке заврши со скенот, побарај таму мора да пишува нешто во стилот: Last scan results: X (deleted). Мене така ми пишуваше. Ако нејќе, ѕирни погоре шо ми пишав на Томи, кој програми да ги инсталираш.
Нод не ги брише сам него сам ги става во карантин

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ама ако подесиш ти иначе софтверски е програмиран во карантин да ги сместува за новата верзија на нод зборам не за твојата ,твојата е многу стара првата верзија на нод е таа ти што ја користиш

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
значи вака имам проблем со нетот ми се гаси на секои 10 мин а модемот е во ред ми рекоа дека е вирус ама AVG АНТИ-ВИРУСОТ неможе да го лоцира ве молам кажете освен формат дали може да се спаси пц т.е да се најде некако вирусот.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom