Batistuta напиша:Барем податоците да ги спасат . . .
ППС123 напиша:Taка и мене ми се има случено, и тоа значи ти се сјебал хард дискот.
Ако можеш скенирај го па ќе видиш дека некои сектори ти се сјебани.
Чаре: нов диск.
ПС не е вирус.
Нека проба, неможе полошо да направи...desertfox напиша:ППСимаше некој сличен вирус , т.е два шо праеја сличен проблем, на ексе фајлови се закачуваа , едниот беше Јеефо, вториот беше упм го забраив името. Стари не многу лоши, Стингер ги најдвит, оди на гугле, пиши стингер , првиот сајт отвори го, активирај го од стикче или цд, не од компјутерот каде ти е хард дискот.
а и дискот е голема веројатноста, сеа ендватри да не ме нападнит. јас со самсунг имав сличен проблем. за документите може да се спасат ако е електрониката , па да се стаи од ист таков диск, ама оди најди ист од иста серија, ја имав среќа тогаш на работа земавме два потполно исти конфигурации.
Са среќом!!!
Ubuntu 5.10 BreezeMandrak напиша:Бидејки за сурф по интернет користам една доста слаба и стара конфигурација, Пентиум 2 на 400 мхз со 512 Мб рам и се на се 20 ГБ хард, дали постои верзија на Линукс која ќе работи со него и која ми ја препорачуваш?
Благодарам, ќе го барамmoTaro напиша:Ubuntu 5.10 Breeze
http://mirror.on.net.mkMandrak напиша:Благодарам, ќе го барам![]()
moTaro напиша:http://mirror.on.net.mk
И мене ми се случи истото пред некој ден. Инсталирав нешто и се рестартираше и не тргна Windows. Последниве пет дена три пати инсталирам Windows, вчера пробав со комплетен формат на сите партиции на хардот, па досега работи ок. Хард дискот е Western Digital 10.2 GB, четири години стар. Денеска симнав програми од страната на производителот и го тестирав, не јави никаков проблем. Има некој идеја што може да му биде на хард дисков или е она во што највеќе се сомневам, а тоа е дека хардот е веќе пред "рикнување".Batistuta напиша:Ми се поеба компјутерот . . . вирус ли е што ли е ???
Го пуштам и вика "Invalid system disc" "Replace the disk,and then press any key"
Пред 4-5 дена го форматирав, не сурфам по некои лоши страници . . . денес го приклучивме кај еден другар на компјутерот мојот хард диск како втор и си работеше, само имаше нешто сомнително : покажува дека C: ми е полно фул а нема врска (иначе имаше некој си фолдер што тежи 5 гига а врска неам што е).
Ако некој можеби знае до што може да е нека пише :wink:
Видете може ов да ви помогне...desertfox напиша:ППСимаше некој сличен вирус , т.е два шо праеја сличен проблем, на ексе фајлови се закачуваа , едниот беше Јеефо, вториот беше упм го забраив името. Стари не многу лоши, Стингер ги најдвит, оди на гугле, пиши стингер , првиот сајт отвори го, активирај го од стикче или цд, не од компјутерот каде ти е хард дискот.
а и дискот е голема веројатноста, сеа ендватри да не ме нападнит. јас со самсунг имав сличен проблем. за документите може да се спасат ако е електрониката , па да се стаи од ист таков диск, ама оди најди ист од иста серија, ја имав среќа тогаш на работа земавме два потполно исти конфигурации.
Са среќом!!!
Иста марка е и мојот, а стар е 3,5 години.Auf_Mauf напиша:Хард дискот е Western Digital 10.2 GB, четири години стар.