Политички случувања во Србија- Генерална дискусија

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.478
Поени од реакции
5.932
Според Вучиќ, во Сад годишно гинат преку 3 милиони чистачи на прозори. Поголем лажго нема да се роди, само за да оправда нечија смрт.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.659
Поени од реакции
15.337
Ау, колку се исплашил, нема возови и автобуси денес и утре за Белград, извадил трактори на улица. Се заканува со нереди, жртви, апсења, за луѓето да останат дома. :shok2:

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.111
Поени од реакции
4.231
Ау, колку се исплашил, нема возови и автобуси денес и утре за Белград, извадил трактори на улица. Се заканува со нереди, жртви, апсења, за луѓето да останат дома. :shok2:
Од една страна имаш некој вид на шарена револуција 2.0, а од друга човек кој УДБАшки поставува бекатонки и камења на случајни локации низ Белград со цел да предизвика крвопролевање кое може да заврши и со убиство, т.е. не му е гајле дали ќе жртвува човечки живот за да си го спаси гзот

Не знам кое е помалото зло

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.512
Поени од реакции
7.859
Boze me oprosti ali za nas samo Erdogan. Taka se spravuva so sarenokurtonsko gradjanstvo i pettata kolona vo edna drzava. Tepas, toa sto prezivea apsis i go sudis na 1000 godini zatvor.
Затоа ли во Турција народот во благосостојба и напредок живее.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.512
Поени од реакции
7.859
Ako alternativata bese Libija ili Ukraina posle sharenite tamu, bi rekol deka kako bubreg vo loj ziveat. Ne mislis ti taka?
Либија мислам немаше шарени, затоа воено мораа да интервенираат. Украина, не може шарените да се виновни, кога системот не реагирал.
Како ќе избере народот, така ќе си живее.
Притоа не е убаво да го игнорираш мешањето на Турција во околните држави, тоа нели е спонзорирање на петтоколонаши во други држави. Додуша они директно и воено учестуваат.

Кај Србиве сега кој е спонзорот на овие организирани протести?
Синот на Трамп дојде, претходно фирма од зетот на Трамп најави голема инвестиција во недвижности, туризам... Државните безбедносни служби одамна имаат информации за повеќето организатори, за финансиски приливи, контакти, а нема реакција.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.659
Поени од реакции
15.337
Колку луда пропаганда има Вучиќ! :icon_lol:

Плаши народ да не излегува на протест, затоа што ќе дојдат Романци да крадат.

1000018399.jpg

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.879
Поени од реакции
43.858
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.879
Поени од реакции
43.858
Не те фаќа језа што ништо подобро не можеш да смислиш?
тим Дарданија сте, единствени што навиваат у ситуацијава се албанците пошто знаат дека новите ќе им го препишат косово конечно.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
762
Поени од реакции
1.727
Sharena revolucija vol2 isto kako kaj nas sto bese copy paste. Timot sto celo vreme tepa ne se menja. Taka i ovde ke bide, istata taktika finansiraj nevladini i se sto mozes iznesi nadvor na protest osobeno preku studenti (najzelena demografija skroz isto kako i kaj nas studentski protesti koga imavme), smeni ja vlasta i instaliraj nova sto ke bide tezok podanik na se i sesto. Taka i ovie eden den ke sfatat deka imale samo najdobri nameri i deka butnale rezhim ama kasno ke bide koga ke im se desi potop u drzavata.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.594
Поени од реакции
9.565
Sharena revolucija vol2 isto kako kaj nas sto bese copy paste. Timot sto celo vreme tepa ne se menja. Taka i ovde ke bide, istata taktika finansiraj nevladini i se sto mozes iznesi nadvor na protest osobeno preku studenti (najzelena demografija skroz isto kako i kaj nas studentski protesti koga imavme), smeni ja vlasta i instaliraj nova sto ke bide tezok podanik na se i sesto. Taka i ovie eden den ke sfatat deka imale samo najdobri nameri i deka butnale rezhim ama kasno ke bide koga ke im se desi potop u drzavata.
не сум баш сигурен, слабо ја пратам ситуцијава, да не речам ич, онака од време на време читам тука по страна две. Ама денес зборвев со еден пријател србин, и бев изненаден од тоа што го кажа, вика бунтов што се спрема нема врска со шарена или не знам каква, ми вика ова може да прерасне во граѓанска војна, вика 5ти Октомври ќе биде шала за ова што се очекува да се случи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.825
Поени од реакции
24.881
не сум баш сигурен, слабо ја пратам ситуцијава, да не речам ич, онака од време на време читам тука по страна две. Ама денес зборвев со еден пријател србин, и бев изненаден од тоа што го кажа, вика бунтов што се спрема нема врска со шарена или не знам каква, ми вика ова може да прерасне во граѓанска војна, вика 5ти Октомври ќе биде шала за ова што се очекува да се случи.
Ne be ic ne e sharena, ovaa e narodnoosloboditelna :D

Член од
27 јуни 2022
Мислења
293
Поени од реакции
849
не те фаќа малце језа што си у тим Дарданија?
Тогаш да не го славиме вмро бидејќи соработувале со албанците и заедно во одредени мпменти се бореле. Секој народ има право на своја слобода таман работа ако сите наши мислења се контра нечие.

Kajgana Shop

На врв Bottom