Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.873
Поени од реакции
12.974
Ајдее уште еден нов профил.

За убоо, уриме зотни :ROFLMAO:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.660
Поени од реакции
42.225
Ај види што цитирав па после прави се паметен. На тој твит има видео дека Камала си ги мести слушалките, а уствари носи слушалки како што сите што снимаат поткасти или се на радио шоу носат.

а еве ти и за дебатата

Истите обетки ги носи цела година ама некои ликови сега после 9 месеци открија дека тоа се слушалки. :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Колку треба да ти фали нешто за во тоа да веруваш.
Ми е страв да не се рокнеш ако не тепа Камала.

E

enzo8

Гостин
Фер.

Ај сеа кажи нешто конкретно што јас сум го напишал, или споделил, а со кое не се согласуваш... Пошто тоа би било дискусија каде би можеле да дискутираме што е објективно, што не е, и дали јас сум објективен. Но со ова сега само уште да ми дадеш време да се испружам на тросед пред да облечеш бел мантил и да продолжиш да го изиграваш Сигмунд Фројд.

А со ганц нови акаунти кои имаат таков нападен конфронтирачки став - не дебатирам озбилно. Праксата докажала дека повеќето се дупли аканути на познати пациенти.
Pa ti kazav deka ne si objektiven, nego deka si bas subjektiven i deka samo od strana na vs. zapad gledas.
Ne se soglasuvam so mnogu sranja sto spodeluvas od tie tviter profili ama nema da go dolzam.

Posle ide spin,pa diskreditiranje na osnov nov akaunt za da izlezes pobednik. Kako sto rekov, se boris so veternici prijatele, totalno si izbegan.

Член од
17 октомври 2024
Мислења
4
Поени од реакции
2
Ми е страв да не се рокнеш ако не тепа Камала.
Хаахахахахахха ме заболе курот кој ќе тепа

Ви се смеам на глупостиве што верувате. Телепромптер, слушалки, имигрантите јаделе кучиња и мачки во Охајо и што ли уште не :vozbud::vozbud::vozbud:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Pa ti kazav deka ne si objektiven, nego deka si bas subjektiven i deka samo od strana na vs. zapad gledas.
Ne se soglasuvam so mnogu sranja sto spodeluvas od tie tviter profili ama nema da go dolzam.

Posle ide spin,pa diskreditiranje na osnov nov akaunt za da izlezes pobednik. Kako sto rekov, se boris so veternici prijatele, totalno si izbegan.
Субјективност? Во што, во светогледот?
Па кој воопшто има објективен светоглед? Постои ли такво нешто? Објективен светоглед според чии норми? Итн, итн. Ваљда ме разбираш (а ако не, тешко дека ќе можам и да ти објаснам).

Но мојот bias не значи дека јас не можам објективно да анализирам факти. Затоа те поканив наместо мене и мојата маленкост да не коментираш - да посочиш за што точно сметаш дека сум „субјективен“ од аспект дека тоа влијае да немам објективни и реални заклучоци. Дај пример пошто тоа можам да го коментирам. Твоите ад хоминеми помалку. Не дека не можам туку дека не сакам. Јас не сум тема на дискусијава.
Автоматски споено мислење:

А тоа дека немам намера да се замарам со денешни акаунти чиј прв пост е нападен/конфронтирачки, тоа е мое право и мој став. Објаснив веќе дека повеќето се дупли аканути на познати пациенти, кои немаат лице да постираат со правиот акаунт. Или се банирани. Исти к се фаќа на крај... Но не оставај тоа да те запре тебе, земи психоанализирај ги без пардон. :unsure:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.875
Поени од реакции
2.096
Ви се смеам на глупостиве што верувате. Телепромптер, слушалки, имигрантите јаделе кучиња и мачки во Охајо и што ли уште не :vozbud::vozbud::vozbud:
Доста од тоа е чистo МЕМЕ или пародија, али тоа не се стекнува од гледање на папагали што повторуваат на телевизија и по редит.

Штета што култашите не прашуваат колку нелегални влегоа во Америка, прашање што Камала не може да го одговори веќе со месеци, и витка кичма и се преправа дека е ретардирана, туку се сконцентрираат на кучиња и мачиња што жители на Springfield го изјавија.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.299
Поени од реакции
11.604
Хаахахахахахха ме заболе курот кој ќе тепа

Оди испрди се во ВЦ ако си гравчетавче најаден. Хехехе
Не мора темава да ја замирисуваш.

Член од
30 јули 2024
Мислења
91
Поени од реакции
57
Камала немала потенцијал, ама Трамп што не може едно ебено прашање да разбере а камоли да одговори, тоа е небитно, за него други критериуми важат. Разбирам некој што смета дека треба да се високи критериумите за претседател, и треба да се... ама да не беше Трамп на другата страна па да ви поверувам дека од таму тргнувате. По не знам какви тестови за когнитивни, вербални и останати умствени способности, жената е Ајнштајн за него. Ама ете се смеела иритантно и повторувала фрази.

Се жалевте Камала не знаела да дебатира и не се појавува на интервјуа - се појави и на дебата и на интервју и го рашљака и Трамп и тој од Фокс Њуз. За разлика, Трамп упрпа за нова дебата (немало време) бега ко пиченце и се појавува само на „проверени“ односно SAFESPACE места и каде што ќе му пеат пофалби и ќе му се воодушевуваат. Ете сега едно имаше малку поцврсто интервју со Блумберг њуз, тотално се покака, не разбра ниедно прашање, едно прашуваат друго одговара, избегнуваше се што можеше, ај што е фолирант, веќе и мозоков тотално му откажува на човеков, ги откажува сите можни интервјуа периодов. Најголемиот кловн во политиката.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.761
Поени од реакции
39.698
Камала немала потенцијал, ама Трамп што не може едно ебено прашање да разбере а камоли да одговори, тоа е небитно, за него други критериуми важат. Разбирам некој што смета дека треба да се високи критериумите за претседател, и треба да се... ама да не беше Трамп на другата страна па да ви поверувам дека од таму тргнувате. По не знам какви тестови за когнитивни, вербални и останати умствени способности, жената е Ајнштајн за него. Ама ете се смеела иритантно и повторувала фрази.

Се жалевте Камала не знаела да дебатира и не се појавува на интервјуа - се појави и на дебата и на интервју и го рашљака и Трамп и тој од Фокс Њуз. За разлика, Трамп упрпа за нова дебата (немало време) бега ко пиченце и се појавува само на „проверени“ односно SAFESPACE места и каде што ќе му пеат пофалби и ќе му се воодушевуваат. Ете сега едно имаше малку поцврсто интервју со Блумберг њуз, тотално се покака, не разбра ниедно прашање, едно прашуваат друго одговара, избегнуваше се што можеше, ај што е фолирант, веќе и мозоков тотално му откажува на човеков, ги откажува сите можни интервјуа периодов. Најголемиот кловн во политиката.
Рече лик што ја поддржува Демократската партија каде што членуваат кловнови како Камала, Бајден, Ненси Пелоси, АОК, Берни, Њусом и сличните :pos:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Никако да постираат повеќе за авторските способности на Камала, овие новиве фан акаунти. :unsure:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Истиот режисер си го држат овие „демокративе“, не го мењааат.

Kajgana Shop

На врв Bottom