Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Ќе собереш некогаш сила и храброст да дискутираш приложени факти или само ќе изиграваш кловн?:jeeee:
Важи, ќе се напушам еден ден ќе најдам еден од тие твојте биг ресет сајтови со највалидни факти на свет и ќе дискутираме.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Важи, ќе се напушам еден ден ќе најдам еден од тие твојте биг ресет сајтови со највалидни факти на свет и ќе дискутираме.
Види го од немоќ и фрустрации почна и луѓе да меша и пак да измислува прикаски :pos:

На Бафра е муабетот за биг ресет и ако знаеше да читаш без да паѓаш во транс ќе знаеше дека на темава влегов со аргумент против теоријата на @Bafra али со човекот дали две реплики разменив бидејќи ти ми се закачи ко крлеж некој кој кога и да го откачам се враќа неповикан и тоа со навреди и етикети. :zver:

И викаш Haaretz, TimesOfIsrael и и New York Times не се валидни сајтови па затоа одбиваш во темана за Израел да прифатиш добропознати и документирани факти како фактот дека Израел го поддржува Хамас и дека постој Ханибал Доктрина.

Легенда си жими се

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Види го од немоќ и фрустрации почна и луѓе да меша и пак да измислува прикаски :pos:

На Бафра е муабетот за биг ресет и ако знаеше да читаш без да паѓаш во транс ќе знаеше дека на темава влегов со аргумент против теоријата на @Bafra али со човекот дали две реплики разменив бидејќи ти ми се закачи ко крлеж некој кој кога и да го откачам се враќа неповикан и тоа со навреди и етикети. :zver:

И викаш Haaretz, TimesOfIsrael и и New York Times не се валидни сајтови па затоа одбиваш во темана за Израел да прифатиш добропознати и документари факти како фактот дека Израел го поддржува Хамас и дека постој Ханибал Доктрина.

Легенда си жими се
Панезнам, не ти се наоѓа крајот, еднаш велиш дека евреите не се релевантни, тој што се осеќал евреин и имал еврејско кме цензурирал, а сега ми вика харец бил релевантен извор.

Значи да ти ја сумираме логиката, кога биби харец и сите проеврејски мефиуми викаат дека Израел е нападнат и моментално се брани и не прави етничко чистење и хамас се терористи лажат, а кога ќе кажат во некој контекст за финансирање на Хамас, тогаш се релевантни. Или накратко сите што мислат како мене се во право, али само за тоа, одредено нешто, за другото лажат.

ОК, добра логика имаш, пред себеси за све си во право, алал нека ти е.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
еднаш велиш дека евреите не се релевантни,
Кога сум го рекол ова?

Аман бе веќе колку и да си ми смешен со бладањава веќе искрено напорен ми стана. Си измислуваш наратив во глава, го прифаќаш за вистина и влегуваш во дискусија со измислен наратив.

Значи да ти ја сумираме логиката, кога биби харец и сите проеврејски мефиуми викаат дека Израел е нападнат и моментално се брани и не прави етничко чистење и хамас се терористи лажат, а кога ќе кажат во некој контекст за финансирање на Хамас, тогаш се релевантни. Или накратко сите што мислат како мене се во право, али само за тоа, одредено нешто, за другото лажат.
Каша попара направи и пак си го тераш филмчето како што ти си го смислил во глава наместо како што јас го пишувам и сега збунет си.

Бог да чува и да брани

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Кога сум го рекол ова?

Аман бе веќе колку и да си ми смешен со бладањава веќе искрено напорен ми стана. Си измислуваш наратив во глава, го прифаќаш за вистина и влегуваш во дискусија со измислен наратив.

Каша попара направи и пак си го тераш филмчето како што ти си го смислил во глава наместо како што јас го пишувам и сега збунет си.

Бог да чува и да брани
Аа извини мора да реков нешто погрешно…. Така е ти како што велиш. Ок е сега?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Аа извини мора да реков нешто погрешно…. Така е ти како што велиш. Ок е сега?
Не е поентата за кој е во право или криво, не е натпревар, дискусија е. Во дискусија се аргументира приложеното, а не се навредува соговорникот и не се измислуваат приказни за да се избутка наратив.

Толку е просто и едноставно.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
ќе знаеше дека на темава влегов со аргумент против теоријата на @Bafra
@Bafra

“и така на третиот ден кога петелот ќе пропее 3 пати, ќе се откажете од мене”.

ете го знакот, можеме комотно да те наречеме месија сега.
Автоматски споено мислење:

Не е поентата за кој е во право или криво, не е натпревар, дискусија е. Во дискусија се аргументира приложеното, а не се навредува соговорникот и не се измислуваат приказни за да се избутка наратив.

Толку е просто и едноставно.
Ок, од сега ќе ти се обраќам со: да така е, во право си, и слични кратки и концизни експлицитно афирмативни фрази.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ок, од сега ќе ти се обраќам со: да така е, во право си, и слични кратки и концизни експлицитно афирмативни фрази.
Буквално во мојот пост ти викам да земеш да пишуваш аргументи и да одиш против мојата теза а ти види што ми пишуваш.

Немам зборови повеќе.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Буквално во мојот пост ти викам да земеш да пишуваш аргументи и да одиш против мојата теза а ти види што ми пишуваш.

Немам зборови повеќе.
Неќум бе да се распраам, заш да се распраам. Те гледам се напна, имам душа јас, не сум како некои таму народи бездушник. Да не ги спомињам заш ќе се напнеш пак. И башка од ко го стај докторот, немам веќе аргументи. Он е необорлив.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
На Бафра е муабетот за биг ресет
Не е мој, ниту на фолијашите, туку кралот Чарлс прв изјави, па после остала тајфа паразити, некои ги нарекуваат елита, некој центри на моќ, верглаа низ сите поголеми медиуми.

Се ова што се случува во САД, а и другите западни држави, намерно се прави, намерно се крадат милијарди, демек за помош на Украина и Израел, намерно се праќаат имигранти, намерно неконтролирано растат државните долгови, намерно се носат глупи економски и правни одлуки, бидејќи стариот систем мора првин да се сруши, за да направи место на новиот. Народ нормално к не му чуе, оти сега за сега добива од трошките, дел се надеваат дека новите дечки кои ќе се на чело на новиот систем ќе бидат чесни, морални.
А имаш и ликови ко гнојот јамајка што тврдат дека живеат во светлина и дека се е во ред.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.536
Поени од реакции
42.029
Не е мој, ниту на фолијашите, туку кралот Чарлс прв изјави, па после остала тајфа паразити, некои ги нарекуваат елита, некој центри на моќ, верглаа низ сите поголеми медиуми.

Се ова што се случува во САД, а и другите западни држави, намерно се прави, намерно се крадат милијарди, демек за помош на Украина и Израел, намерно се праќаат имигранти, намерно неконтролирано растат државните долгови, намерно се носат глупи економски и правни одлуки, бидејќи стариот систем мора првин да се сруши, за да направи место на новиот. Народ нормално к не му чуе, оти сега за сега добива од трошките, дел се надеваат дека новите дечки кои ќе се на чело на новиот систем ќе бидат чесни, морални.
А имаш и ликови ко гнојот јамајка што тврдат дека живеат во светлина и дека се е во ред.
Што ги спречува сега да го срушат системот? Целата работа со големиот ресет по муабетите на Шваб е развојот на АИ технологијата и тоа го претставува како 4та индустриска револуција. Со помош на АИ да си ги решат сите проблеми што ги имаат. Иако ич не сфаќам што ќе постигне со тоа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285

Па море бафра, јас живеам во светлина. Кога ќе се деси големиот ресет ти ќе отидеш јабана, а јас место со Америка ќе си работам со Кина и кур ме боли. Веќе работам и со Индија и со Кина и со Америка и со Евреите. Ти пак роб ќе останеш и Грујо ќе ти е крив, што ти го укинал тендерчето. Едно време сакав да те научам како треба, ми гледаше дека имаш капацитет, ама се покажа дека имаш капацитет да бидеш Јеховин Сведок.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
ќе си работам со Кина и кур ме боли. Веќе работам
Па ти зар сеуште имаш потреба да работиш... Тоа значи ти си роб, штом рмбаш.
Ние газдите додека имаме такви ко тебе, нема потреба да работиме.
Ја го мислев, газда си го прчи, он да ти работел.

Торко тоа дал ќе работиш или не, небитно е, акцентот беше дека си трол, лупеташ по темиве без врска, пишуваш контрадикторности, игнорираш факти, членови се трудат сериозни дискусии со тебе, не сфаќајќи дека си трол и гној.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Па ти зар сеуште имаш потреба да работиш... Тоа значи ти си роб, штом рмбаш.
Ние газдите додека имаме такви ко тебе, нема потреба да работиме.
Ја го мислев, газда си го прчи, он да ти работел.

Торко тоа дал ќе работиш или не, небитно е, акцентот беше дека си трол, лупеташ по темиве без врска, пишуваш контрадикторности, игнорираш факти, членови се трудат сериозни дискусии со тебе, не сфаќајќи дека си трол и гној.
Ако си газда, тогаш ќе разликуваше што е работа, а што е ропство. Чим го изедначуваш поимот не е ни чудно што не ја гледаш светлината на крајот од тунелот.

Kajgana Shop

На врв Bottom