Ron ne ispusta zadruga, elita i provodadzije, pa ne e srbin.Не си ни свесен колку штета има направено српската музика врз духот на Македонците.
само проводаџија гледам, не ме интересираат тие реални шоуа, не е тоа христијански.Ron ne ispusta zadruga, elita i provodadzije, pa ne e srbin.
Охрид преку лето станува центар на србството.Турбофолк трешти од кафичи и ноќни клубови. На стадионот Билјанини Извори нонстоп концерти на србски пеачи и секогаш преполни трибини.Младиве Македонци се најприсутни на тие концерти.По сендвичари читаш Лесковачка скара ,а во последно време и Нишка.Зошто не отворат Прилепска скара,пример?Тешки шајкачи сме со мали искључоци.Србите културолошки не утепуваат, цел медиумски простор е преплавен со српски музички емисии, турбофолкот го има во изобилие, итн.
airlija neka e ke go snema sega @NakedEye i ostala lgbt bagra... daj boze za stalnoШеки за џабе дудлаше. Ај нека е за многу години
![]()
Ти вервам!не сум баш сигурен во ова, лугето кој што беа истребени после 45 не го имаа истиот дух кога се работи за Македонија како овие што излегоа 1992 година кој ни тогаш а ни сега ја сакаа/т Македонија.
Постојано се обидуваш да протнеш тутабугарски поглед на работите.Албанската опасност е само демографска, неможеш бугарите да ги ставиш во иста кошница со србите, првенствено историски територијално поради поделбата во Букурешт, кога викам дека Бугарите неможат да не скршат мислам на нивното гледање на историјата или некој Македонец да убедат во бугарски корени, додека србите заедно со албанците ќе сакаат да ја скршат независноста, србите ќе се повикаат и на референдумското прашање за независноста, незнам дали знаеш но буквално во моментов на тв на сител е Бошко Ѓуровски во никад није касно кој се жалеше дека тито му го променил презимето и он бил србин, јас не би имал проблем ако он е и марсовец, но сител и канал 5 се македонски телевизии и го трујат македонскиот медиумски простор.
Ако мислиш дека инсталираните власти во Македонија не работат против Србија тогаш имаш погрешен диоптер.Глупост, едино ако мислиш да бидеме против Србија за да се улижиме на западот
Ама затоа вие ги дупете и студирате (или купувате дипљоми во Софија патем имаш ли ти таква диплома или некој твој близок?) па земате бугарски пасоши додека пеете српски песни, комедија жива, луд јебе збуњеног.Србите културолошки не утепуваат, цел медиумски простор е преплавен со српски музички емисии, турбофолкот го има во изобилие, итн.
Не е музиката проблем, секој нека си слуша што сака.Ne ste salam zimi se.
Ova za muzikata de.
Kao ok e da slusas muzika od so znam anglisko govorno podracje, i franciska vrvi, spanska ok, ali ne daj boze da slusas lokalna, srpska, hrvatska, bosanska, grcka, bugarska. Odma toa po difolt nacionalnost menuvas.
Ste se se zaprasale nekogas kolku ste zabegani ?
Dijasporata tuka mi se najgolemi pacienti. Niv bioloskiot casovnik im zastanal ko se odselile.
не, глупо беше и нема везе со реалностаТоа и не беше така глупо. Лошо беше формулирано оти Каракамишева е ментишче, ама јас знам еден куп разочарани ливадарки што фатија џенем во надеж дека ќе се мажат за германци, за да завршат и таму мажени за наши муфљузи.![]()
Стана јасно зошто имаш таков ник “мутивода“, човече не да ја матиш водата ти си експерт.Inace tragedijata e sto spored kazuvanje na luge od periodot na referendumot za nezavisnost,poveketo narod ne bese za nezavisnost, nego za ostanuvanje vo Jugoslavija, toa go znaea vlastite, zatoa i taka e formirano referendumskoto prasanje.
шо знамОхрид преку лето станува центар на србството.Турбофолк трешти од кафичи и ноќни клубови. На стадионот Билјанини Извори нонстоп концерти на србски пеачи и секогаш преполни трибини.Младиве Македонци се најприсутни на тие концерти.По сендвичари читаш Лесковачка скара ,а во последно време и Нишка.Зошто не отворат Прилепска скара,пример?Тешки шајкачи сме со мали искључоци.
Да те види шо пишуваш ќе ти рече “глуп си како точак“Оваа да и направат IQ тест ти гарантирам дека ќе биде под 120. Неверојатно од каков неписмен кадар ни се состои професорската маса.
Многу се музикални, само би сакал да знам како разликуваат српска од турска музика, веројатно само турбофолк слушаат.Ne ste salam zimi se.
Ova za muzikata de.
Kao ok e da slusas muzika od so znam anglisko govorno podracje, i franciska vrvi, spanska ok, ali ne daj boze da slusas lokalna, srpska, hrvatska, bosanska, grcka, bugarska. Odma toa po difolt nacionalnost menuvas.
Ste se se zaprasale nekogas kolku ste zabegani ?
Dijasporata tuka mi se najgolemi pacienti. Niv bioloskiot casovnik im zastanal ko se odselile.
А каква пропаганда би сакал ти?Ајде ајде,знаете дека таму е најголемата моќ на српската пропаганда па затоа дискредитирате,зошто ви одговара да има српска пропаганда во Македонија вие си знаете,ама за ваша жал не сите сакаат да живеат во српски свет.
Не знам зошто ама мислев дека секој маж се пали на Теа, добро има и новокомпонирани кои се палат на Боки-Азиз ама тие ги сметам федеролиберали.Поштувам само Ex Yu поп рок од балканскава музика...EKV, Чорба, Парни, Казалиште, Азра, Дугме итн итн итн... Ама младиве генерации се палат на Теа Таировиќ, ако не на нејзе тогаш на разни турбофолк шабанерии. Штета.
Ајде ајде не пајџај во очај, кај и да е оној од Бигорски че рече дека сте браќа со Греките, а оној Наум или неговиот штитеник Црпе ќе изјави дека сте браќа с'шти народ сас Татаромонголите.Признавањето на црквата, катадневното повторување од Порфирије дека сме брача и братски народ, славење на св.Сава во Скопје. Се тоа си има една симболика и спојувачка точка, а тоа е дека не спремаат за прцање.
Ако на такви ко тебе остане да ја чуваат македонштината се си ебало мајката.Ајде ајде не пајџај во очај, кај и да е оној од Бигорски че рече дека сте браќа со Греките, а оној Наум или неговиот штитеник Црпе ќе изјави дека сте браќа с'шти народ сас Татаромонголите.
Ти бе дечко на што дроги си? Ретардиран еден, ако некој не размислува како тебе одма е бугар или нешто друго? Ај одјеби гад еден, ти ќе ме правиш мене бугар. Смрдеш еден.Ти вервам!
Па над 99% од Македонците денес уште не можат да верват дека Македонија како Македонска држава повеќе не постои, дека се само коси црти.
За тоа “истребени“ гледаш од идеолошки аспект затоа и правиш елементарна грешка... во Македонија како што има левица има и десница, за жал таа десница СЕКОГАШ одработува за надворешни центри на моќ, (кога Србија била овде газда биле Срби, кога Бугарите биле газди стнуеле Болгари кога Греките биле газди стануеле Греки, така е со векови или поточно откако постои лева и десна идеологија) а од 1992 до денес е видливо за секој оној што сака да види.
На пример Арнаутите од секогаш сакале да ја растурат Македонската држава, но малку е познат фактот од кога Власите-Куцовласите-Цинцарите влегуваат во таа игра... дека од секогаш имало Јуди помеѓу Македонците е факт од кој нема бегање, но напад од идеолошка природа кон едни или други квислинзи е само замена на тези и одработување за во случајов ТутаБолгари...
Па ако и самиот имаш гледање на работите од идеолошка гледна точка тогаш е нормално да не си сигурен оти нели фактите лесно се фарбаат.
Постојано се обидуваш да протнеш тутабугарски поглед на работите.
За твоја жал и на твоја штета реалноста е сосема поинаква.
И ден денешен Бугаристан има окупирано Македонска територија а сите Македонци ги прогласува за Бугари (се разбира демоНкратска ЕУропа и Свет благонаклоно гледа кон тоа), во случајот со Србија тоа е нешто поинаку, ама во моментов на Бугаристанците им е во полза да се што повеќе шири србофобија, а ти умешно го правиш тоа, ашколсун.
Ако мислиш дека инсталираните власти во Македонија не работат против Србија тогаш имаш погрешен диоптер.
Во 1999 се отстапи територијата за да се нападне Србија;
По некоја година се призна Косове како Репубљик иако е тоа составен дел од Србија ако ова не се непријателски потези не знам кои би биле.
Но да се надеваме дека Србија не би постапила исто кога Арнаутите повторно ќе се обидат да отцепат дел од Македонија и да вели дека морала така заради повисоки интереси и низа на други глупоќи....
Автоматски споено мислење:
Ама затоа вие ги дупете и студирате (или купувате дипљоми во Софија патем имаш ли ти таква диплома или некој твој близок?) па земате бугарски пасоши додека пеете српски песни, комедија жива, луд јебе збуњеног.