A зашто калето ги пушти низ вода учкариве мене ми е почудно . Што така наеднаш изгубија интерес од нив ?Се што се дешава овој период (Груби, Мерко, одземање пасоши, апсења на нарко кланови) е со Амин од Калето...
За Калето битното им беше што влеговме во НАТО (ЕУ не им е битна моментално), затоа се смени името набрзинка и никој од соседите не правеше проблеми при влезот во таа алијанса.A зашто калето ги пушти низ вода учкариве мене ми е почудно . Што така наеднаш изгубија интерес од нив ?
Се што е на штета на обичниот љоч е штета за Американците, додека каурот се радува што се апсат љочки што правеле штета на љочки.A зашто калето ги пушти низ вода учкариве мене ми е почудно . Што така наеднаш изгубија интерес од нив ?
20+ години се постојано на власт и затоа ни изгледа чудно и како пуштање низ вода, не сме навикнати да ги гледаме ДУИ во опозиција. Не дека биле којзнае какви миленици на Калето, секако сите партии (освен Левица) се проамерикански, туку дека со години уназад биле делот од сложувалката без кој не можело да се формира влада.A зашто калето ги пушти низ вода учкариве мене ми е почудно . Што така наеднаш изгубија интерес од нив ?
Додај ги и овие:
5000 партиски војници или во превод 60 милиона годишно се фрлаат во дупка за непродуктивни вработени, наместо истиве да бидат во приватен сектор и да допринесуваат. И после некој ќе рече сме биле сиромашна држава а гледајте како се трошат државни пари
Posle vakov recital i ne treba ni perduv da mu fali, da go prasas nekoj komunjar da go izrecitia ova, ke nema pojma sto e toa.На Мерко ни пердув нема да му фали, ќе избега и тој, го фатиле како го рецитира Миладинов, Орелски крилја јас да си метнам, и на наши места јас да си прелетнам...
Не би ги ставал баш во ист кош, едно е државата кога троши непотребно а сосем друго е кога некој свои заработени пари ги коцка или прави нешто друго. Иако да сме нормална државата одма ќе ги забранеше тие коцкарници, брзи кредити и казина и ќе ставеше данок на луксуз т.е данок на секој 2-3-4 стан значајно зголемен, а не некој 5 стана од кој 3 празни а некој не може ни 1 и ќе избега странство.Додај ги и овие: