Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.673
Поени од реакции
4.055

5000 партиски војници или во превод 60 милиона годишно се фрлаат во дупка за непродуктивни вработени, наместо истиве да бидат во приватен сектор и да допринесуваат. И после некој ќе рече сме биле сиромашна држава а гледајте како се трошат државни пари

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.083
Поени од реакции
6.019

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.081
Поени од реакции
27.582
Се што се дешава овој период (Груби, Мерко, одземање пасоши, апсења на нарко кланови) е со Амин од Калето...
A зашто калето ги пушти низ вода учкариве мене ми е почудно . Што така наеднаш изгубија интерес од нив ?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.586
Поени од реакции
87.934
A зашто калето ги пушти низ вода учкариве мене ми е почудно . Што така наеднаш изгубија интерес од нив ?
За Калето битното им беше што влеговме во НАТО (ЕУ не им е битна моментално), затоа се смени името набрзинка и никој од соседите не правеше проблеми при влезот во таа алијанса.
Што се однесува до браќата, ги пуштаат низ вода дека не им требаат моментално, секогаш они им биле џокерот за дестабилизација тука, моментално не им требаат дополнителни превирања тука...затоа верните американски кучиња како Груби и општо ДУИ како партија е пуштена низ вода моментално.

Ако им треба во иднина дестабилизација, Калето ќе си најде нови шиптарчиња тука, секогаш ги имало на број.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.959
Поени од реакции
6.046
Се што е на штета на обичниот љоч е штета за Американците, додека каурот се радува што се апсат љочки што правеле штета на љочки.

Пак ќе ги вратат, овој театар е само почеток на идни случувања, сад го пушти и дпне низ вода па го врати.
Ги научивме како делуваат.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.328
Поени од реакции
21.635
20+ години се постојано на власт и затоа ни изгледа чудно и како пуштање низ вода, не сме навикнати да ги гледаме ДУИ во опозиција. Не дека биле којзнае какви миленици на Калето, секако сите партии (освен Левица) се проамерикански, туку дека со години уназад биле делот од сложувалката без кој не можело да се формира влада.

Калето може да има влијание при тесни изборни резултати, но кога има легитимни претставници од двете страни (македонска и албанска), поддршката ја добиваат тие што ќе формираат влада. Секако, под услов да не се апла проруски настроени.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.515
Поени од реакции
9.190

5000 партиски војници или во превод 60 милиона годишно се фрлаат во дупка за непродуктивни вработени, наместо истиве да бидат во приватен сектор и да допринесуваат. И после некој ќе рече сме биле сиромашна држава а гледајте како се трошат државни пари
Додај ги и овие:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.083
Поени од реакции
6.019

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.959
Поени од реакции
6.046
На Мерко ни пердув нема да му фали, ќе избега и тој, го фатиле како го рецитира Миладинов, Орелски крилја јас да си метнам, и на наши места јас да си прелетнам...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.501
Поени од реакции
9.288
На Мерко ни пердув нема да му фали, ќе избега и тој, го фатиле како го рецитира Миладинов, Орелски крилја јас да си метнам, и на наши места јас да си прелетнам...
Posle vakov recital i ne treba ni perduv da mu fali, da go prasas nekoj komunjar da go izrecitia ova, ke nema pojma sto e toa.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.673
Поени од реакции
4.055
Не би ги ставал баш во ист кош, едно е државата кога троши непотребно а сосем друго е кога некој свои заработени пари ги коцка или прави нешто друго. Иако да сме нормална државата одма ќе ги забранеше тие коцкарници, брзи кредити и казина и ќе ставеше данок на луксуз т.е данок на секој 2-3-4 стан значајно зголемен, а не некој 5 стана од кој 3 празни а некој не може ни 1 и ќе избега странство.

Инаку Ахмети продолжува да се заканува, се надевам власта ќе продолжи да го удира каде што највеќе го боли за криминалите на Дуи

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
кога ги гледаш случаиве, од СДС нема кој не крадел овие 7 години, од портир до премиер. Тоа им е единствено мото у партијата, кој колку повеќе може да украде.

Kajgana Shop

На врв Bottom