Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.429
Никако да разберат дека сите соседи ги мразиме подеднакво, иде на форумов и кажува дека и србите почнале да не мразат, со акцентирање на почнале, они не мразат повеќе од 100 години и кур не боли за нив.
А твојот Тито да си го ставиш во газ.
Да живее Организацијата
Да живее Македонија
Да живее Македонскиот род
Ok taka e..Popametniot sekogas popusta na glupiot..Ajde neka bide taka..Neka zivee organizacijata i severna makedonija.....Vo red ajde nemam vekje namera da se ubeduvam....kako kazete taka neka bide...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.539
а зошто да ме банират? значи кога некој не ви одговара одма да се банира...секој има право на свое мислење...секој ли што ја зборе вистината треба да се банира? Јас пиша свое мислење што е според вистината па виа како сакате така правете..немам намере повеќе да ве убедувам.....што сакате тоа правете....и следен пат немојте да барате помош за гасење пожари од хрватска, србија, бугарија...зошто сте дволичен народ и живеете во лага...
Свое мислење се почитува. Навредлив речник кон Македонија, македонскиот народ и се македонско се смета за говор на омраза и не може да се толерира. Твоето мислење кое почнуваше со "Мизерни сте..." баш одговара на описот на второто! Затоа си доби казнени поени со што ќе одмориш од форум една недела, а кога ќе се вратиш, пристапот до темава ќе ти биде ограничен - перманентно. И сметај го ова за последна опомена и за другите теми.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.991
Поени од реакции
83.361
Од мај следната година граѓаните од Западен Балкан, односно Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, како и Молдавија и Украина, ќе треба да платат виза од седум евра за влез во Шенген зоната.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.743
И 70 евра да се во прашање, парите ќе си бидат дадени...ниту едни пари не можат да го лишат народов од одење во Грција на море.
Дискусијата за поминатиот одмор во Грчка е од особено значење и истата не смее да биде изоставена!

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.866
Поени од реакции
2.744
Don't feet the troll, please

Хибрид од татар-фашист и хрват-усташ, има полошо? Toa што не можел германецот оставал на нив.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.182
Од мај следната година граѓаните од Западен Балкан, односно Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, како и Молдавија и Украина, ќе треба да платат виза од седум евра за влез во Шенген зоната.
Ама и Британија и САД, заедно со остатокот од светот.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
бугарите секогаш сакаат да прават проблеми со албанците, неможат да разберат дека Македонците не им се плашат на албанците.
Ако има некаква дестабилизација на есен тоа ќе биде од бугарскиот елемент кај албанците, и на тоа треба државата да одговори соодветно како земја членка на нато.
Се сеќавам на протестите во скопје мислам 2014 за монструм случајно се најдоа бугарски новинари на терен да зимаат изјави од албанците.
Истото се случи и за време на терористичкиот напад во Куманово, каде бугарска екипа се шеташе и зимаше изјави од албанци среде Куманово.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.345
голема штета и загуба
А за парите од продажбата на имотот што ги нема уплато на државна сметка ни трага ни глас, се имаат испазарено и поделено очигледно како орав еснафи

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.023
А за парите од продажбата на имотот што ги нема уплато на државна сметка ни трага ни глас, се имаат испазарено и поделено очигледно како орав еснафи
јас не сум надлежен за тоа, може се имаат и договорено

Член од
8 август 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.813
Пун курац просјаци и бездомници одеднаш се пуштија по улиците, трговските центри и у Охрид ги има на одредени точки како некој да ги поставувал.

Некој би рекол дека тоа као случајно коинцидира со промената на власта. И за пожарите ова важи и повеќе.

Не го сакам Мицковски и УЧК, СДСМ, Америка треба да знаат дека е нивни човек, да не му прават опструкции.
Pa mislam deka treba da im kazhuesh.. im fali ova inflemacija..

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Оставка како оставка, голема работа...мене ме „занима„ дали ликов „...че си лежи...„. Ајде конечно да видиме една звучна комуњара да оди во апсаана.

Ако земеме во предвид дека судството е последен бастион на комуњаризмот, се‘ ќе се сведе само на нечија небитна оставка, без која утре пак ќе биде нов денот...

Kajgana Shop

На врв Bottom