Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.465
Еве кажи ми кој беа тие толку негови гревови, и наброј ми подобри високи функционери од него.
Не бе океј беше, особено кога Грујо ги помилува хашкиве реагираше остро, исто како кога донесеоа закон за знамиња, кога једини у свет решивме пред наши институции да се вее знаме на туѓа држава.

Да не се лажеме, фикус му прилега. Но, Ковачевски и Мицковски се друго ниво, особено кога се упикуваат у гз на Амбасадата.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Врз фактот дека и минатиот пат победија со неколку пратеници па дозволија сдс да формира влада

Нема шанси да освојат 61 а и нема шанси шипците да коалицираат попрво со нив него со сдс. А за носењето и инсталирањето си во право, мулето мицко е сигурно амбасадорска инсталација таков труп тешко се наоѓа
СДС сами тежат помалку од 40 пратеници, значи без сите тие тракатанци и приврзоци како ЛДП, НСДП, ДОМ, ДС и.т.н. додека ДПНЕ тежат нешто повеќе од 40 пратеници... Никогаш СДС не ги победил ДПНЕ онака во битка сам на сам, од секогаш СДС успевале да креираат влади со тие некои стари коалициски финти, на следни парламентарни избори пак ќе направат некоја широка мултиетничка македоно-албанска предизборна коалиција и пак мрсулкото Мицко ќе извиси и ќе седи во опозициска клупа и следни 4 години. Штом досега Мицко не успеа да ја кутне оваа власт, нема ни на идни парламентарни избори !

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.476
Поени од реакции
24.717
СДС сами тежат помалку од 40 пратеници, значи без сите тие тракатанци и приврзоци како ЛДП, НСДП, ДОМ, ДС и.т.н. додека ДПНЕ тежат нешто повеќе од 40 пратеници... Никогаш СДС не ги победил ДПНЕ онака во битка сам на сам, од секогаш СДС успевале да креираат влади со тие некои стари коалициски финти, на следни парламентарни избори пак ќе направат некоја широка мултиетничка македоно-албанска предизборна коалиција и пак мрсулкото Мицко ќе извиси и ќе седи во опозициска клупа и следни 4 години. Штом досега Мицко не успеа да ја кутне оваа власт, нема ни на идни парламентарни избори !
a ti ke si glasas za siptarskо komunjarskata koalcija posto si gomno sto nema mozok. ok e zname...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
a ti ke si glasas za siptarskо komunjarskata koalcija posto si gomno sto nema mozok. ok e zname...
Spored Piratik, posle 2016 otkako ni gi donesoja ovie na vlast i si izleze kako popce uste vo 7.05 na glasanje, ne vredi da se izleguva da se glasa posto site se isti. I ne samo spored nego, standarden muabet e toa na random severdjan.
E pa @PIRATIC cisto kolku da ne ti e od misla, obavezno ke izlezam na izbori i za DUI ke glasam. Ne spagjaat tie vo onaa grafa site se isti, malce poinakvi se ovie, mi ve ebavaat kako sakaat, koga sakaat i kolku sakaat. Dusata mi se polni koga nekoj random severdjan ke go primi za site pari oti na DUI taka mu prdnalo.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.760
Поени од реакции
36.672
Иванов беше најдобриот висок функционер кој сме го имале, иако тоа е доста ниска граница. Да не беше под толкав притисок константно од Груевски ќе беше и подобар, посебно ако се земе во предвид со какви луѓе беше опкружен.

Можеби и тоа беше и главната причина зошто беше и под толкав напад во 2014.
Е сега го погоди! Он беше безгласна буква за се. Никакво мислење, никаков став немаше за ништо. Не за џабе го викаа фикус. Буквално ко растение беше. Знаевме дека постои, го наводнувавме редовно, ама глас не му се слушаше.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
И пакистанци и филипинци нема да ти седат тука.Ова би им било само попатна станица да ја здиплат до западна Европа. И они гледаат колку е саат не се глупи.
Никој денес не пие нафта, фала богу дури и во најсиромашните земји од планетава имаат тв и нет па и тие луѓе таму колку толку гледаат каде и како се живее... Која будала од некоја Азиска или Африканска земја би се населила да живее баш тука во источна / југо-источна Европа кога се знае каде е многу подобро... Тој Авган или Паки или Курд или Арап... што би дошол тука да живее и работи, за колку ќе работи, за двесте-тристе евра на некое скеле, башка ќе биде приморан да се гетоизира ко личност бидејќи реално културолошки не припаѓа овдека... :tapp:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.465
Жан Митрев барал плачени убица, за да го скине Војводата?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
https://www.facebook.com/photo/?fbid=756843119132088&set=pcb.756826345800432

328455898_711848207279898_9094310868743749519_n.jpg

Добро, како е можно, и според кои квалификации и искуство, Љубе Бошкоски е советник за странски инвестиции?!?!

За другиве двајца на сликава не коментирам, ако некој знае нешто повеќе нека каже според кои квалификации и искуство и тие се на тие позиции, да знаеме каде одат нашите пари...

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Иванов беше најдобриот висок функционер кој сме го имале, иако тоа е доста ниска граница. Да не беше под толкав притисок константно од Груевски ќе беше и подобар, посебно ако се земе во предвид со какви луѓе беше опкружен.

Можеби и тоа беше и главната причина зошто беше и под толкав напад во 2014.
Иванов е најглупиот лик што се има појавено на политичката сцена, и тоа од него до вториот најглуп им многу разлика, и уште пострашно е што вториот е зоки заев.

Човекот беше движечки лапсус, на секое појавување тропаше нова глупост, без фокус, анксиозен, се тригираше и психички паѓаше од новинарски прашања. Да се чудиш што праел ликот на меѓународни средби и состаноци.

Беше како роб на грујо, не потпишуваше изгласани закони, ставаше вета без надлежност, не доделуваше мандати, еден тон срања. Нереален лик. :icon_lol:

И секако, се овековечи со најголемата глупост во нашата политичка историја после срањата 2001ва, излезе на камери и прогласи општа амнестија за сите кривични гонења и постапки од снимките.:pos:

Член од
24 август 2017
Мислења
565
Поени од реакции
1.289
Иванов е најглупиот лик што се има појавено на политичката сцена, и тоа од него до вториот најглуп им многу разлика, и уште пострашно е што вториот е зоки заев.

Човекот беше движечки лапсус, на секое појавување тропаше нова глупост, без фокус, анксиозен, се тригираше и психички паѓаше од новинарски прашања. Да се чудиш што праел ликот на меѓународни средби и состаноци.

Беше како роб на грујо, не потпишуваше изгласани закони, ставаше вета без надлежност, не доделуваше мандати, еден тон срања. Нереален лик. :icon_lol:

И секако, се овековечи со најголемата глупост во нашата политичка историја после срањата 2001ва, излезе на камери и прогласи општа амнестија за сите кривични гонења и постапки од снимките.:pos:
Vikas poglup od Steve bratot ?

Kajgana Shop

На врв Bottom