- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 4.505
- Поени од реакции
- 8.185
Ете ... сакаш да правиме држава и општество, а голем дел од нас (во кои спаѓаш ти) не знаат да комуницираат како што треба со својот брат Македонец, веднаш се преоѓа на вреѓање и ете, плукање, оркаштво и куромерие. Јас ќе ти кажам - да ми плукнеш на к*р.Kaде живееме?
Ваљда на истата планета на која Французите (на примери) скоро секоја година организираат и спроведуваат протести кои на крај прават разлика.
Не шири дефетистичка пропаганда. Ако веќе тебе те убедиле дека е „пропала работа“ да протестираш, задржи си го тоа за тебе. Остај ги другите да направат нешто и за тебе - ако тебе не те бива.
Автоматски споено мислење:
Ова беше доволно, како порака. Ама ова што следи...
Што е подобар начин за покажување „за национална освестеност и свест„ во овој критичен момент за нацијата? Навистина што друго освен протести? Можеби повикуваш на некој пандан на француската револуција од пред неколку векови?
Ако е така да те поздравам.
Но сега добивам желба да те исплукам... Да бидеш корисен идиот за нечии туѓи интереси, да те искористат како куртон и да те фрлат на ѓубре - и тоа да го гледаш како „позитивен момент“ - мене тоа ми зборува дека не разбираш многу (или ништо) од светот во кој живееш.
едит: Тие „темплејти на ЕУ како да ја развиете вашата држава“ не се ништо друго освентемплејтиурнеци за експлоатација. Колку побрзо го разбереш тоа (ти и сите други), толку подобро за тебе и за сите нас.
Читај целосно и екстензивно, ако воопшто имаш доволно мозочни клетки за такво нешто.
Да имаше 2 (читај две) такви клетки, ќе знаеше на пример дека урнек е турски збор. Јазикот кој што се декларираш дека го браниш не си го познаваш ко што треба... А очигледно се маваш во гради, ти ебам иронијата на постоењето.
Ни крв, ни стрелачки вод, ни француска револуција нема да ти наметне основна култура за братско меѓумакедонско комуницирање.
Топол поздрав и преиспитај се малце.