Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.993
Поени од реакции
5.141
Само едно ќе кажам пред да отиде денов у курац.

Сите си знаевте и си бевте свесни со која цел доаѓаат во 2017та, потпишување на погубни договори и уништување на државата.

Со таа цел беа создадени 91ва и со таа цел постојат и ден денес. Впрочем тие беа и директните противници против самостојна Македонија и се залагаа за останување во федерација со Југославија.

Сите си го знаевте ова и пак си ги гласавте, мислејќи дека го бирате помалото зло. Водени од емоции и лажни снимки бевте преварени и излажани. Го гласавте Зоран Заев и ете истиот тој црпнат Зоран Заев што ни донесе денес.

100 пати сум кажал тука, дека сум против сите политички партии особено оние кои ги искористуваат патриотските чувства на граѓаните и ги лажат дека се залагаат за некакви Македонски интереси во името на ВМРО и Организацијата, но директни виновници за све она што ни се случува денес сте вие што ги гласавте Сдс во 2016та година, вие што бевте членови на Шарена револуција, вклучувајќи ги и оние од Левица, и вие што дозволивте омразата кон шака луѓе да ни донесе предавник како Зоран Заев.

Затоа денес немој да плачете кога ќе потпишат разни Ш И П Т А Р И, цигани и Турци дека вие сте всушност Бугари. Немој да плачете затоа што вие самите сте си виновни за тоа.

Поздрав до некои подобри времиња Македонци.
Само едно маааало потсетување; комуњарата и Зоќе из Муртино не победија (!) на изборите во 2016-тата, туку повеќето од нас, знаеме како дојдоа на власт и од таа позиција ја утепуваат Македонија и она малку Македонско што остана по 2001-вата...

Немај гаЉе, и на наредните избори ќе има народ кој ќе гласа за се-де-се-то од „северна„.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.413
Денес не треба да има протести/прошетки, денес треба да се блокираат сите главни точки низ државата посебно во Скопје да не може пиле да прелета па дури ни амбулатни возила да поминуваат, да се парализира државата и за тоа не треба дозвола од политичите партии. Со прошетки и јадење говна резултат нема да се постигне.
Знам дека има говна на форумов што ќе ме обвинат за овој пост ама морав да го напишам, што ги ебам.
Не сакам да пишувам ништо пред рака.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Само едно ќе кажам пред да отиде денов у курац.

Сите си знаевте и си бевте свесни со која цел доаѓаат во 2017та, потпишување на погубни договори и уништување на државата.

Со таа цел беа создадени 91ва и со таа цел постојат и ден денес. Впрочем тие беа и директните противници против самостојна Македонија и се залагаа за останување во федерација со Југославија.

Сите си го знаевте ова и пак си ги гласавте, мислејќи дека го бирате помалото зло. Водени од емоции и лажни снимки бевте преварени и излажани. Го гласавте Зоран Заев и ете истиот тој црпнат Зоран Заев што ни донесе денес.

100 пати сум кажал тука, дека сум против сите политички партии особено оние кои ги искористуваат патриотските чувства на граѓаните и ги лажат дека се залагаат за некакви Македонски интереси во името на ВМРО и Организацијата, но директни виновници за све она што ни се случува денес сте вие што ги гласавте Сдс во 2016та година, вие што бевте членови на Шарена револуција, вклучувајќи ги и оние од Левица, и вие што дозволивте омразата кон шака луѓе да ни донесе предавник како Зоран Заев.

Затоа денес немој да плачете кога ќе потпишат разни Ш И П Т А Р И, цигани и Турци дека вие сте всушност Бугари. Немој да плачете затоа што вие самите сте си виновни за тоа.

Поздрав до некои подобри времиња Македонци.
Ондак тоа е тоа,чим е готова работата да не се мачиме да пишуваме на темата. Само една работа да потсетам. И тогаш и сега изборот за глас беше меѓу Вмро и Сдсм, и тогаш и сега без согласност на двете партии договорот нема да пројде.
Автоматски споено мислење:

Денес не треба да има протести/прошетки, денес треба да се блокираат сите главни точки низ државата посебно во Скопје да не може пиле да прелета па дури ни амбулатни возила да поминуваат, да се парализира државата и за тоа не треба дозвола од политичите партии. Со прошетки и јадење говна резултат нема да се постигне.
Знам дека има говна на форумов што ќе ме обвинат за овој пост ама морав да го напишам, што ги ебам.
Не е проблем да се блокира, треба да се напраи тоа ама нема да го спречи гласањето во собрание. Само да не се залета некој да прави инциденти, зашто видовме како завршува тоа. Политичките партии се оградуваат, децата ги местат у затвор и тн.

Протестите си завршија голем дел од работата, народот му потенцираше на раководството на Вмро дека ако го подржат договорот за нив тоа е крај како партија. Сега работата останува таму, договорот не може да пројде без нивна согласност и давање пратеници. Мислам дека овој пат Мицковски ќе ја одбере вољата на членството наспроти западните дипломати зашто има реален ризик да остане без тоа членство.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.857
Мицковски откога клекна пред бројките за попис што му ги сервираше УЧК, може да се ебе у гз.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Мицковски откога клекна пред бројките за попис што му ги сервираше УЧК, може да се ебе у гз.
Може да проба, ама има реален ризик Левица да му го изгриза пола членство после тоа.
Заборавате еден факт, Бугарите покрај тоа што не блокираат и ни ни го негираат идентитетот, го вреѓаат ликот и делото на Тито и Југославија. Е тука веќе ја претераа :icon_lol:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.175
Не е проблем да се блокира, треба да се напраи тоа ама нема да го спречи гласањето во собрание. Само да не се залета некој да прави инциденти, зашто видовме како завршува тоа. Политичките партии се оградуваат, децата ги местат у затвор и тн.

Протестите си завршија голем дел од работата, народот му потенцираше на раководството на Вмро дека ако го подржат договорот за нив тоа е крај како партија. Сега работата останува таму, договорот не може да пројде без нивна согласност и давање пратеници. Мислам дека овој пат Мицковски ќе ја одбере вољата на членството наспроти западните дипломати зашто има реален ризик да остане без тоа членство.
Лично и јас верувам дека Мицко ќе ја одбере вољјата на народот ама гледам дека говнава на власт ја тераат агендата по секоја цена и тоа самоуверено а јас на политичари верва немам.

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.368
Поени од реакции
38.698
Денеска ли ќе се гласа за срањето, или само ќе филозофират?

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.662
Поени од реакции
35.300
Замисли утре и пратениците на СДС да одлучат да гласаат против предлогов (повеќето барем) :vozbud:.
Подобро замисли да видиш еднорог, поголеми се шансите да ти се оствари желбата.

Јуди

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.993
Поени од реакции
5.141
Денеска ли ќе се гласа за срањето, или само ќе филозофират?
Како велат, пратениците имале 3 денови за празнословие, а после би дошло гласањето.
Иако исходот однапред е познат...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Гералд Кнаус, експерт за евроинтеграции, ја демантира Урсула Фон дер Лајен: Македонија нема да се движи напред кон членство

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Што те боли толку дупе бе што си шиптаp,прво сами меѓу себе се викате така,а второ официјално терминот шиптаp не се применува,ние така ве викаме народски.Во официјални документи сте аљбанци,така да не де нервирај,модерни сте.
И вие сте бугари, што се нервирате кога некој ве вика така?
Цела источна збори на бугарски, тоа не може да се крие.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.368
Поени од реакции
38.698
Не зборува источна на бугарски, западните бугари зборуват источно Македонски.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
2 факта:

1. Jас сум од Источна Македониjа и зборувам македонски, а не бугарски.
2. Ти си шиптaр од Куманово и зборуваш македонски.

Kajgana Shop

На врв Bottom