Секој МАКЕДОНЕЦ кој ја сака оваа држава, должност му е да дојде и да го каже својот глас. Денеска нема партии има само македонските знамиња и македонци, се гледаме вечер во 19.00 часот !!!!
Според изјавиве очигледно е дека владава ќе го прифати капитуланскиов предлог, колку народов ќе успее да го спречи е големо прашање, овие се решени да одат до крај и верувам ќе ја истуркаат работава.
Меѓутоа од она што се гледа една од првите работи што ќе треба да се направат е отворање на уставот, а тоа нема да биде лесна операција, не сум навлегол во калкулација колку им фалат за 2/3 мнозинство ама ете онака од ракав ќе земам дека потребни им се 6 од опозицијава , пред се мислам од ВМРО и Левица, ме интереисра мислење кој се потенцијалните кој ќе изглумат непослушност и во име на ЕУ и "доброто" на народот и државата би се приклучиле кон властиве .
Според изјавиве очигледно е дека владава ќе го прифати капитуланскиов предлог, колку народов ќе успее да го спречи е големо прашање, овие се решени да одат до крај и верувам ќе ја истуркаат работава.
Меѓутоа од она што се гледа една од првите работи што ќе треба да се направат е отворање на уставот, а тоа нема да биде лесна операција, не сум навлегол во калкулација колку им фалат за 2/3 мнозинство ама ете онака од ракав ќе земам дека потребни им се 6 од опозицијава , пред се мислам од ВМРО и Левица, ме интереисра мислење кој се потенцијалните кој ќе изглумат непослушност и во име на ЕУ и "доброто" на народот и државата би се приклучиле кон властиве .
Во тие 44 од опозиција има 38 од ВМРО-ДПМНЕ, 2 од Левица, 2 од СПМ (од кој едниот не гласаше за Преспански и по цена на затвор), 1 од ГРОМ и 1 Србин. Тешко ќе добијат 5 без ВМРО-ДПМНЕ.
Владата на „севернава„ ќе го прифати договорот, а народот нема да го прифати договорот.
И утре пак сФе ќе биде исто.
Имаме такво искуство со референдумот, кој, иако беше неуспешен, комуњарата си најде корисни будали од ве-ме-ре-то и ја истурка работата со промена на Уставот и промена на името, наспроти противењето од Македонците...за другите, ми е гаЉе.
Би било добро доколку би можел Бујар Османи да биде во Владата на Република Албанија, изјави денеска албанскиот премиер на прес-конференција на која тој зборувал за учеството на Самитот на НАТО во Мадрид, каде бил во чест контакт со македонската делегација, со министерот Османи и со францускиот...
Хосмани веќе е во владата од Еди со патиките, оти Хосмани е немакедонец и не работи во корист на Македонија, туку во корист од „другата националност„, која има стратешки и широки намери (и дела) на Балканов, а на штета на Македонија.
Во тие 44 од опозиција има 38 од ВМРО-ДПМНЕ, 2 од Левица, 2 од СПМ (од кој едниот не гласаше за Преспански и по цена на затвор), 1 од ГРОМ и 1 Србин. Тешко ќе добијат 5 без ВМРО-ДПМНЕ.
во ред, тешко ќе добијат 5 без ВМРО-ДПМНЕ, затоа ме интересираше кој се потенцијалните без разлика од каде ќе бидат, зш вака е пазар без крчмар, бадиијала прифаќање на некој си предлог, како ова го имаат замислено комуњариве ?
во ред, тешко ќе добијат 5 без ВМРО-ДПМНЕ, затоа ме интересираше кој се потенцијалните без разлика од каде ќе бидат, зш вака е пазар без крчмар, бадиијала прифаќање на некој си предлог, како ова го имаат замислено комуњариве ?
јасно, ама онака си земам некое сценарио дека овие од ВМРО-ДПМНЕ ќе пружат отпор, што во таква ситуација ? бадијала домашниов пазар, доволно е Мицко да каже, "јас ова не можам да го прифатам, ниту притисоков од ЕУ и САД, јас се повлекувам кој сака да го прифати нека изволи", што тогаш ? кој би ја пикнал глата тука ?
јасно, ама онака си земам некое сценарио дека овие од ВМРО-ДПМНЕ ќе пружат отпор, што во таква ситуација ? бадијала домашниов пазар, доволно е Мицко да каже, "јас ова не можам да го прифатам, ниту притисоков од ЕУ и САД, јас се повлекувам кој сака да го прифати нека изволи", што тогаш ? кој би ја пикнал глата тука ?
Ќе најдат некој од младите прогресивни сили. Мислам дека наредно ќе влеземе во долга политичка неизвесност од бугарски модел, ќе имаме избори во серија, и ќе се појавуваат нови партии ко печурки после дожд.
Дури и да се симне ветото и да ги започнеме преговорите не чека долг и макотрпен пат кон членство во унијата. Незнам сигурно минимум 10-15, можеби и 20-30 год.
Значи тоа ти е нешто као сега ја да уплатам толку и толку пари за некоја таму кола, или на пр. стан, всушност и ќе ги исплатам/купам денеска, арно ама ќе ми ги дадат дури после 30 год. а тогаш или ќе бидам мртов/починат или ќе бидам старче од 70 год. отприлика така нешто му доаѓа работава со Македонија. Абе прифатете го договоров, па за 30 год. ќе влезете у ЕУ, а прашање е дали и ние воопшто како држава, па и самата ЕУ ќе преживеат до тогаш...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.