Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.036
Поени од реакции
51.325
ama kako ama zosto kako sega vaka od kade sega ova ama zosto vaka sega od nigde nikade...

Иначе, не дека не знаевме али убаво е да се потсетиме каква сељачана гласаше народов. Оно кад се сељак покондури, во права смисла на зборот.
Жал ми е што го гледам вака депресивен, кога ќе ми текне со колку ентузијазам ги амкаше мудата на Заев и Димитров кога требаше да не однесе напред.

Никогаш повеќе не треба оваа држава денар да му даде на овој партал. Кариерата треба да му се сведе на реклами за Винчини и Витаминка.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.752
Поени од реакции
9.356
Жал ми е што го гледам вака депресивен, кога ќе ми текне со колку ентузијазам ги амкаше мудата на Заев и Димитров кога требаше да не однесе напред.

Никогаш повеќе не треба оваа држава денар да му даде на овој партал. Кариерата треба да му се сведе на реклами за Винчини и Витаминка.
Зошто да му дадат да рекламира производи од македонски фирми?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.036
Поени од реакции
51.325
Зошто да му дадат да рекламира производи од македонски фирми?
Приватни фирми се, кој сакаат нека им ги снима. Важно е државата да не го финансира, кариерата да му иде надоле и неговите режисерски квалитети да станат достапни за домашните гиганти.
Сите до еден што се појавија на таа кампања треба да бидат бојкотирани, шиканирани и избрашни од постоење во јавниот живот во кои паразитараа благодарение на државата која им ги субвенциорише кариерите.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.506
Поени од реакции
2.427

Еве што им е најбитно на алијансата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.072
Артан Груби учествуваше во национал-шовинистичката тепачка со навивачи, на Кале, кога заедно со Османи, спречува да се обнови црквата на Кале, која требаше да се обнови само како музеј, а не за богослужба. Притоа, имаше удел во ослободувањето на водачот на Шверцери.
Секогаш се смеам кога ќе прочитам дека е моментално министер за односи со заедниците.

Но, кога западот ти чува грб, овде можеш што сакаш да правиш и никакви закони важат за тебе, ниту морално етички пречки имаш.

Ова нека го прочитаат оние кои се чудат, околу тоа, зошто македонскиот Regular Joe, при Украина, е на страната на која не е Западот.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.011

Еве што им е најбитно на алијансата.
Во меѓувреме на државниот натпревар по математика за деца од деветто одделение, од 52 квалификувани ученици, нула Албанци.

Битно свидителствата да се на Албански јазик. Одма образованието ќе им биде подобро.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.977
Поени од реакции
41.369
Во меѓувреме на државниот натпревар по математика за деца од деветто одделение, од 52 квалификувани ученици, нула Албанци.

Битно свидителствата да се на Албански јазик. Одма образованието ќе им биде подобро.
Они војна направија за еден универзитет за да штапмаат дипломи на неписмени шипурки и да сњ вработуваат по државни фирми. Само тоа е битно ништо друго.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.506
Поени од реакции
2.427
Да не го заборавиме и новоотворениот универзитет „Мајка Тереза“ во Скопје, кој се отвори само ради политички договор и исполнување на стратешките интереси на албанските партии во Македонија, кој секако си црпа пари од буџетот (како и министерството за односи меѓу заедниците). Па после немало пари во буџетот за поголеми плати во образование и сл. Не, очигледно дека има донекаде доволно, ама се фрлаат во вакви квази-универзитети што уште толку го деградираат и веќедеградираното образование кај нас...

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Сите до сега шо збореа лошо за Милчо Манчевски се слуги на системот.
Глеате колку се проѕирни? Ко буквар се читаат. Немаат ни второ оделение. (со две Д)
Автоматски споено мислење:

Од неговите грижи стигнавме до ова дереџе, а неговите разгледници од Њујорк тешко дека ќе му помогнат на македонскиот народ за да се освести.
Кој завидлук владее со тебе чоече. Ќе те стајме главен на банка да бидиш у социјалистичка Македонија.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.147
Поени од реакции
12.763
Кој завидлук владее со тебе чоече. Ќе те стајме главен на банка да бидиш у социјалистичка Македонија.
Завидувањето ќе да е твое поле на експертиза, во спротивно не би се залагал за општествено уредување кое се темели врз раздавање на туѓ имот и туѓ капитал без согласност на сопственикот.

Убаво си кажа покојната Маргарет Тачер:

" Единствениот проблем на социјалистичкото општествено уредување е во тоа што порано или подоцна државата ќе остане без туѓи пари " .

Затоа ти би бил најсоодветен за таква функција, давање со туѓа пченица за Задушница секогаш е полесно отколку самиот да ја исчистиш и да ја свариш.

Немој сега да бидеш толку скромен, прифати си ги заслугите кои ти следуваат.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Завидувањето ќе да е твое поле на експертиза, во спротивно не би се залагал за општествено уредување кое се темели врз подарување на туѓ имот и туѓ капитал без согласност на сопственикот.

Немој сега да бидеш толку скромен, прифати си ги заслугите кои ти следуваат.
Немој мене тие дрндулки. Ипак сум Борат Сагдиев главен у Казахстан.
Прво е створено од народот па е приватизирано па сега туѓо е, бре мајката туѓо било.

Знаеш као те замишљам? Јас Декстер26 земав толку и тоа од народот и заслужувам толку и толку казна.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Они војна направија за еден универзитет за да штапмаат дипломи на неписмени шипурки и да сњ вработуваат по државни фирми. Само тоа е битно ништо друго.
Војната беше за територија и чистење на Македонците од таа територија. Да бидеме јасни, не сакаа да бидат академици.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Албанците се Македонски браќа. :backa:
Векови значи ВЕКОВИ знаете колку се и шо се векови?
Они успеаја таа благосостојба да ја урнат за 30 години, за да можат да ве владеат а они да се богатат.

(EDIT)
Ај пошо и онака нема шо да праам досадно женава заспа пред мене ќе ви напишам сторија.
Јас сум војник од 2 иљади прва.
Пукав по Албанци. Не знам дали имам некој убиено.
Денеска одам слободно во Арачиново и кажувам за тоа.
Ме запознаа доста Албанци али не и партиски Албанци. Они се вардат од мене. Зол сум многу со такви.
А и сиромашните Албанци ми праат грб.
Да бидете свои и дај а штитите не личната корист, туку општото добро.
Животот е краток за да го поминете во страв посебно од браќа, соседи со кои со векови сте делеле леб.

Знаете шо ги чека у влада и собрание тие таму осим двајцава будали? Јавно на плоштад ќе си ги кажуваат казните пред вас, да пред сите вас. Тоа да знаете. Кармата е заебана работа но им помага само на добрите луѓе.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.147
Поени од реакции
12.763
Немој мене тие дрндулки. Ипак сум Борат Сагдиев главен у Казахстан.
Прво е створено од народот па е приватизирано па сега туѓо е, бре мајката туѓо било.

Знаеш као те замишљам? Јас Декстер26 земав толку и тоа од народот и заслужувам толку и толку казна.
И велиш не успеа ни како фиктивен лик да извадиш некоја пара, па сега се качуваш на социјалистичкиот воз ?

Нема далеку да догураш, гледај размрдај ги нозете, подалеку ќе стигнеш со пешачење.

Kajgana Shop

На врв Bottom