Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ајде одиме.. Терористички напад и 15год затвор!
Не верувам дека ќе одговара за дело тероризам, но ќе одговара за други дела, загрозување на јавен ред и мир, вандализам, предизвикување на општа опасност, загрозување на животот и здравјето и безбедноста/сигурноста на граѓаните, предизвикување на материјална штета од тој и тој размер... ухх незнам или парична казна или затвор, којзнае... Како и да е штета за младиот човек, не требало да го направи тоа, за еден мочан Бугарски клуб да лежи в затвор... Ај сеа по таа логика сите така да правиме да уништуваме/кршиме/палиме имот односно објекти на разно-разни Српски, Бугарски, Грчки, Албански, Турски... здруженија/организации/клубови... не бива тоа така !

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.492
Поени од реакции
3.312
Знам дека никој не те плаќа за да ги исповратиш твоите калкулантски ставови на интернет. Дур те ебат 7 души ти мислиш како паметно да ги зезнеш место да се тргнеш. Тоа е што се случува 30 години во оваа посрана држава со паметњаковци како тебе.
А некој контра аргумент да кажеше околу тоа што го напишав? Пошто оваа реплика покажува дека све што напишав е уствари точно и ти останува само да верглаш една иста излитена фраза.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Не верувам дека ќе одговара за дело тероризам, но ќе одговара за други дела, загрозување на јавен ред и мир, вандализам, предизвикување на општа опасност, загрозување на животот и здравјето и безбедноста/сигурноста на граѓаните, предизвикување на материјална штета од тој и тој размер... ухх незнам или парична казна или затвор, којзнае... Како и да е штета за младиот човек, не требало да го направи тоа, за еден мочан Бугарски клуб да лежи в затвор... Ај сеа по таа логика сите така да правиме да уништуваме/кршиме/палиме имот односно објекти на разно-разни Српски, Бугарски, Грчки, Албански, Турски... здруженија/организации/клубови... не бива тоа така !
нема што да кршите или палите ко може да пушите курови на кој ќе стигне.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.368
Поени од реакции
21.845
Не знам кој мислиш дека ме плаќа или дека би требало да ме плаќа за постирање на Кајгана форум, ама мислењето е лично мое.

Отварање на клуб за бугарска култура со фашистичко име во сред Битола во време на високи тензии кој е ОЧИГЛЕДНА провокација, и ти директива им го храниш наративот и им даваш муниција и повод да серат како бугарите се дискриминирани, омразени и така натаму со тоа што потпалуваш оганче што го подгорува влезот на објектот без да направиш никаква реална штета, а е доволен само за да направи драма во медиумите.
И после се криеш два дена наместо да се пријавиш одма и создаваш можност да се фалат со нивната способност како експресно брзо те фатиле. IQ 50 :toe:
Единствена замерка што може да се има за господинот Ламбе, е што требало да биде малку покреативен, да наполни шишиња со моч и да им ги фрли низ прозорци внатре во просторијата, да им мириса на добрососедство подолго време.

Ама и вака е добро, нема потреба од материјална штета, доволен е еден чин со кој ќе им се покаже на татарчињата дека не се баш добро прифатени од сите, без разлика што комуњарава на власт им го дудла во секоја можна прилика и покрај редовните бугарски понижувања и провокации.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.706
Поени од реакции
88.726
Како и да е штета за младиот
Не глуми дека ти е гајле за човекот, оди слушај ја Тамара како ја греши химната, остај не нас да го величиме делото на Господинот Алабаковски

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.541
Поени од реакции
24.370
Ke vi pisev pred nekoj den da pratite kolku ni e agilna policijata koga treba da im se udovoli na nekoj drug, CIA i FBI ne i se ramni, ali me preteknaa. Pile nemozi da i preleta. Da se raboti za obratno, mozi da go baraat storitelot so godini i godini i nikogas da ne go najdat, kako so taa spomenplocata na avtopatot koja redovno se krsi.
Mi teknuva koga ja iskrsija spomen kukjata na albanskata azbuka, kukja po kukja vleguvaa vo radius od 1 km so se veli i prasuvaa koj sto kako, cinis neznam sto se desi. Eden nas eden nivni vo par. Aj nivnite ok gi boli, ama nasite kolku revnosno si ja brkaa rabotata, pa tolku za doma nemaa da se zamaraat da im vlezese nekoj.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Искрено нема да ме чуди ако некој го накодошил Ламбета...
А како другачие ќе го фатат? Глеаш рација му праеле дома па му нашле „материјали“. Како Алкаеда да е.

Искодашен апла.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.099
За тоа време во ООН:

Најновата интерна одлука во Секретаријатот на Обединетите нации, на службите им наложува наместо терминот „македонски јазик“, да го употребуваат терминот „јазикот на Република Северна Македонија (РСМ)“.

Но, да не се занимаваме со небитни работи, глеј Ламбе што направи.

Теоретичарите на заговор би рекле дека станува збор за планирана дистракција на јавноста, да не се занимава со ова во ООН.

Kajgana Shop

На врв Bottom