Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.710
- Поени од реакции
- 88.759
радикален исламист...
Прекрасно видео.
Нема ништо поубаво од тоа да гледаш поранешен владин претставник, а воедно и радикален исламист како седи позади судска клупа и го судат. Веројатно поубаво би било само кога ќе го осудат и ќе го стрпаат у затвор.
Навистина се јави папата!
Зависи како гледаш на работите, јас ова го гледам како притисок кон власта и спремање терен за избори...Ама некако многу доцни...
Еве како гледам; Бане е надвор од политиката подолго време и од позиција не неполитичар, типов може да галами до сабајле за лошо срочените договори сос нашиот јужен и источен сосед, како и последиците од тие договори, со тоа што неговото плачење е задоцнето и нема ништо за промени, така да „северново„ самоукинување нема да запре ради Бранковите генијални мисли извадени од погрешен дел од телото...Зависи како гледаш на работите, јас ова го гледам како притисок кон власта и спремање терен за избори...
муабетот ми е дека неговото "јавување" нема ни врска со договорите, туку со некои други работи. Да сакаше Бане да ја изрази својата позиција во врска со договорите ке си ја кажеше пред да бидат склучени... Бане се јавува секогаш пресметано и по потреба, вака беше и пред локалните избори кога си ја исчисти партијата(и помогна на опозицијата да ја потопи владејачката гарнитура), сега по изборен дебакл(на потенцијални предвремени парламентарни избори) ке има 100% контрола врз истата, релано тој само ги користи лошите договори во негова корист и на некој минимален начин да и нанесе штета на моменталната структура во СДСМ (а во блиска иднина треба да очекуваме уште вакви "јавувања", додека во позадина се работи и на терен) .Еве како гледам; Бане е надвор од политиката подолго време и од позиција не неполитичар, типов може да галами до сабајле за лошо срочените договори сос нашиот јужен и источен сосед, како и последиците од тие договори, со тоа што неговото плачење е задоцнето и нема ништо за промени, така да „северново„ самоукинување нема да запре ради Бранковите генијални мисли извадени од погрешен дел од телото...
И баба ми покојна знеа дека договорите/капитулациите со соседните ни држави се погубни за нас, не мора тоа Бане да ми го каже...
нема да те биде.Навистина се јави папата!
Ама некако многу доцни...ионака е небитен, никој ништо не го прашува, а он си одговара на непоставени прашања...
Јелена Попович и Арес Серветалис се смеат кротко на изјавава за јакава Москва и нејзините нови Светци, во филмот за Нектариос. Русија ниту била блиску до Византија, ниту некогаш ќе биди. Ало, Византија била помоќна од Велика Британија во врвот на нејзината Колонијална моќ. Константинопол бил голем колку Лондон што е денес - во средниот век.Moskva e realniot nov centar, bidejki biserot na pravoslavieto e pretvoren vo dzamija.
Абре за Ана Комнина те прашувам, не за мене.Дундарион, тоа незнам, ќе си ја читаш Алексијадата, ама умот бугарски не би ја разбрал, така да џабе празна ти е лејката, место мозок имаш лешник или семка од тиква, цела Комнини династија не те вади од калта тебе.
Vikas grci idele u nasite manastiri? Ne zaebavaj? A rusi mislis ne idat ich? srbi mislis ne idat ich?Како сега одеднаш САД се бори за нашата Црква? Абре едни сте.
како бугари ова? :3Znaes za toa deka redovno nasite crkovni horovi imaat pokana da peat i da se nastapuvaat vo Moskva?
Ne, kako Makedonci.како бугари ова? :3
иначе Дарлинг ич да не се срамиш злато, одма прашај ме како сум си поминал во Сауна. Ќе ти кажам се.
ти од збор не се разбираш изглеакако бугари ова? :3
иначе Дарлинг ич да не се срамиш злато, одма прашај ме како сум си поминал во Сауна. Ќе ти кажам се.
штета, баш палаво ме палеше, и сама кажа во еден пост дека само на тебе мислам, признавам и под мене и над мене.Ne, kako Makedonci.
Za tebe nisto ne me interesira, gay mazi ne se moj tip.