Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 август 2014
Мислења
551
Поени од реакции
1.853

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.285
Поени од реакции
5.545
Неверојатно како овој џуџест гној по се што има направено не одлежал ниту еден ден затвор.
Секој поединец, кој е штитеник на „чадорот„, напросто не смее да „одлежи„ затворска казна.

Кажано со американски речник, „...Да, тој е лош, ама е наш чо‘ек...„.
Автоматски споено мислење:

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
„Нашата земјата„ веќе е во ОТАН, така да ич не се секирам од воинствени изјави од ваквија поединци...:confused:

ОТАН ќе ме брани, ЕУ ќе ме ‘рани...жими Зоќета.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.218
Поени од реакции
6.498
На гомца како Пендаровски, Фрчковски, Ордановски, Чупевска, Каранфилова, Козлова и слични усаид бугараши треба секој ден да им се дава медиумски простор во прајм тајм, да јадат гомна за Трамп 24/7, да ги гледа народ и крши телевизори, а не да бидат напаѓани од исто бугарашко гомце како Милошоски.
Ставете ја таа купена Михајловистичко Врховистичка багра на телевизија.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
778
Поени од реакции
2.091
На гомца како Пендаровски, Фрчковски, Ордановски, Чупевска, Каранфилова, Козлова и слични усаид бугараши треба секој ден да им се дава медиумски простор во прајм тајм, да јадат гомна за Трамп 24/7, да ги гледа народ и крши телевизори, а не да бидат напаѓани од исто бугарашко гомце како Милошоски.
Ставете ја таа купена Михајловистичко Врховистичка багра на телевизија.
Го заборај Тричкоски најголемиот душман на Македонија.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.829
Поени од реакции
5.951

Уште сега ако нашите глупи политичари и судии не го искористат ова нека се самозапалат колективно.
Ама од кој да чекаме да гласа против двојазичноста лошила кацарска која ги осуди уставобранителите на 300 години сургун, од комуњарските кадри дабовиќ, васиќ (интересни презимиња), од курвата данева и најмалце од тројцата претставници на терористичката заедница во Македонија кадриу несери не знам кој.
Единствено новиот претседател има шанси, работел за Иванов во минатото другите се умрени незакопани за нас Македонците.
Само ако има желба и политичка волја да ги стегни македоснкиот дел од власта и да им се даде понуда која не се одбива (пуштете му гла од свиња како коза ностра со порака или ќе гласате за укинување или најмилото ќе ви го сотриме) ама и тоа се граничи со невозможното, таква бајка нема да гледаме.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.022
Поени од реакции
116.855
SEPA Plajchajnata se BEZ Provizija i se izvrshuvaat samo vo Evra i transferot trae najmnogu 2 dena!
Znachi za da imate benefit od SEPA treba da imate i transakciska smetka vo Evra! Zatoa shto so denarska smetka vashite banki che ve dupchat na ime provizija za menuvanje Valuta!

A poshto Mak. banki se talenti za derenje ne ochekuvajte mnogu mnogu zashteda.
Никој нема да те дере, си имаш продажен, среден и куповен курс, ОФИЦИЈАЛЕН и во секое време достапен, и онлајн и во филијала. Ако парите ти се во денари ќе си купиш евра по 61.8 курс, или извади ги во денари и појди до менувачница каде може да се издејствува подобар курс, пример 61.7 или 61.6. Тоа е, премногу е едноставно.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.927
Поени од реакции
38.069
...многу ми е смешно, ем жално за вакви вежби од надворешни напади терористи, заложничка драма, кога некако заборавивме дека терористи ги имаше внатре и упаднале токму во просториите за контрола на летови во аеродромот, па уште и ќутек им удриле! :facepalm:

...а бе каков народ сме со кратка меморија, невидена работа, ниеден новинарски коментар за овој циркус што се случи да се спореди со денешната вежба за „заложничка драма“ во аеродромот, а бе ние имавме внатре заложничка драма со внатрешни терористичка активност, не мора од надвор да дојдат ги имаме внатре и што е најтрагично некому влакно од глава не му фали од тие кои тогаш насилно влегле! :icon_lol:

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.699
Поени од реакции
8.531
Никој нема да те дере, си имаш продажен, среден и куповен курс, ОФИЦИЈАЛЕН и во секое време достапен, и онлајн и во филијала. Ако парите ти се во денари ќе си купиш евра по 61.8 курс, или извади ги во денари и појди до менувачница каде може да се издејствува подобар курс, пример 61.7 или 61.6. Тоа е, премногу е едноставно.
Jas nemam potreba od taa vasha makedonska SEPA pa taka da ostanuva vie da kazhite kako che si pominite odkako che bidi aktivna!
Inache ne mislev na EVRO-DENAR kolku che vi go rachunaat tuku na provizijata za "uslugata" za promena na valuta. A taa sekako che vi ja naplatat , zatoa shto vi naplajchaat i vratata da ja fatite za da vlezite v banka.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.022
Поени од реакции
116.855
Jas nemam potreba od taa vasha makedonska SEPA pa taka da ostanuva vie da kazhite kako che si pominite odkako che bidi aktivna!
Inache ne mislev na EVRO-DENAR kolku che vi go rachunaat tuku na provizijata za "uslugata" za promena na valuta. A taa sekako che vi ja naplatat , zatoa shto vi naplajchaat i vratata da ja fatite za da vlezite v banka.
Лол. Нема провизија друже, влегуваш, купуваш евра и искачаш. "Провизијата" се состои во тоа што банката ти го продава еврото по 61.8 а го купува по 61.3, значи разликата од 0.5. Ама додатна провизија за услугата немаш, која е логиката на тоа, никад никој нема девиза да ти смени така во банка.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.699
Поени од реакции
8.531
Лол. Нема провизија друже, влегуваш, купуваш евра и искачаш. "Провизијата" се состои во тоа што банката ти го продава еврото по 61.8 а го купува по 61.3, значи разликата од 0.5. Ама додатна провизија за услугата немаш, која е логиката на тоа, никад никој нема девиза да ти смени така во банка.
Togash nemate galje

Kajgana Shop

На врв Bottom