Мене ми делуваш како досадна...Делува како да не си го сфатил пишаното од нејзина страна.
Daily reminder: Skopje e glaven, a ne edinstven grad.Ако пак Вмро не се покажат со градоначалнициве за 2 и кусур години ( нема бесплатен ЈСП) нема нови градинки во големите населби, прљав град, чопори кучиња, загаден воздух, бла бла... она што е класика проблем у МК градовите. Тогаш пак, уште потешко ќе биде за ова твое сценарио што го збориш. Пошто и они ќе изгубат од потребните гласови.
Ама среден е заради Јанчев, а не заради ВМРО. Јанчев го средуваше градот изминативе четири години кога во ВМРО беше забрането и срамота името да му го спомнат.Kavadarci e dosta sreden od Janchev.
Ti vaka ko expert sto vikas, ima sansi sds da se doblizi do situacija da pravi vlada?Ама среден е заради Јанчев, а не заради ВМРО. Јанчев го средуваше градот изминативе четири години кога во ВМРО беше забрането и срамота името да му го спомнат.
NeTi vaka ko expert sto vikas, ima sansi sds da se doblizi do situacija da pravi vlada?
Тачно, ама обичниот граѓанин го заболе таквото од што зависеле исполнувањата на проектите. Си ветил, значи си се прерачунал однапред, и сега ќе си ги исполниш ветувањата.Daily reminder: Skopje e glaven, a ne edinstven grad.
Kavadarci e dosta sreden od Janchev.
Dopolnitelno, ispolnuvanje na proektite na gradonacalnikot zavisat od budgetot.
Не ми е јасно од кај пари да се плаќа толку администрација, стварно не ми е јасно.Ако на некој уште не му е јасно како СДСМ сè уште се одржува на власт, и покрај многуте скандали, криминали и врвна неспособност.
Ги нема некако загрижените слободни граѓани кои размислуваа со своја глава, да хистеришаат за масовна партизација и пренатрупана администрација.
За 5 години, власта напикала нови 32.000 луѓе во администрација
Разбери го, пак го изневериле тие кои ги гласал, нормално нема на нив да се истури, тука полесно и побезболно е + сега нова надеж им се левица .So koj se karas be vojvodo?
Neka go razbervat instituciite koi se plateni za toa, dusevnata, psihijatrija ili za tamu kade sto e ili oddamna trebalo da bidi( srekja vo nesrekja e sto institucii ima ali ocigledno ne rabotat), ne gledam potreba i nie tuka da go tantrame ko malo dete.Разбери го, пак го изневериле тие кои ги гласал, нормално нема на нив да се истури, тука полесно и побезболно е + сега нова надеж им се левица .
Многу ги има како него и ќе се изначитаме жалопојки, критики, ама ако некој откаже слепа послушност, доверба во системот, ќе го јаде
ти и Бафра можете заедно, двајцата, да ми пљукнете под прозорNeka go razbervat instituciite koi se plateni za toa, dusevnata, psihijatrija ili za tamu kade sto e ili oddamna trebalo da bidi( srekja vo nesrekja e sto institucii ima ali ocigledno ne rabotat), ne gledam potreba i nie tuka da go tantrame ko malo dete.
Ако бе, пак ќе кажам, пак нека ги гласа народов тие што дозволија Македонија да дојде на ова ниво на кое што е моментално.ФРАНЦУСКО ВЕТО ЗА „МАКЕДОНСКО“ ВИНО НА САЕМ: Грците реагирале, организаторите прифатиле да ја заменат придавката
до пред 7 години друго беше, Македонско вино, со дополнување произведено во Грција и Македдонско вино со дополнување произведено во ФирМакедонија..
сега , барем во ЕУ ќе не газат
А од друга страна, Словенија, која има мал процентуален дел на Истра, помал одколку што има Нортх Македонија % дел на Македонија, се обидува да го монополизира брендот Истарски пршут !!!
Патем брен македонско вино постоел и за време на СФРЈ !!!, а бренд Македонски Опиум е светски познат од 1930
Освен тоа кај Географски Бренирање НЕМА важност кој ПРВ брендирал... овдека Грција сака да го лимитира географскиот регион Македонија со грчката државна граница што е повеќе од дебилно..
Ајде Блгарија јави се, нели има географски регион Пиринска Македонија ?????
Патем, во 70-тите се случи еден спор, некој германец го патентирал брендот Далматинско вино и правел некој бучкуриши а плус ги забранил Далматинските вина од СФРЈ да се продаваат во Германија, незнам дали мораа да му ПЛАТАТ да се откаже од Брендот...
Не е само до придавката НОРТХ ОФ, па и порано имавме придавка Фир... друго е, си ги врзавме рацете со Преспански договор, но не само тоа, дозволуваме Грција да го толкува како сака...