Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.494
Не е ни за смеење веќе. СДС се буквално киднапирани од ДУИ. Освен три четворица околу Заев, другите само инатот ги држи внатре.
A некој од нив ќе иде против ропско служење на ДУИ, одма го тепаат. До сега им ги истепаа Рашковски, Јовановски и Бислимовски (чинам) и ќутат и никому ништо не му фали од тепачите, колку што знам. Така треба, за во иднина да не му текне на никој каур од СДСМ да иде контра.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
А гласачите на избори, ги тепа некој да гласаат за СДС?

Еве нешто во контекст на владеењето СДС-ДУИ:

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.849
Го прашаа Ковачевски дали уште некој се вратил од странство за 18.000 плата? - Ковачевски: Не знам
Премиерот Димитар Ковачевски, по посетата на производствениот погон на компанијата „Текспорт“ во Илинден беше прашан дали освен шивачот во компанијата „Текстил Солушн“ Полико Авдиу и во оваа фирма има некој од Германија или Швајцарија што се вратил за 18.000 плата.

- Да бидам искрен не знам, разговарав со директорката и дел од вработените во некои од погоните, но не разговаравме за тоа кој од каде потекнува и кој каде бил во својата професионална кариера пред да биде вработен во оваа компанија, одговори Ковачевски.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.199
Поени од реакции
16.338
Правосудство- Врховниот суд ги укина пресудите за Владимир Панчевски!

мислам дека е пазар, тој ќе ги повлече тужбите против државата... всушност направена е грешка во чекори, за да го осудат требало да ги осудаат и дел од судиите кој тој ги одредил а не суделе по Закон, а и да се направат РЕВИЗИИ на такви постапки !!!!
.... не знам како би се објаснило на меѓународните фаактори дека кај нас се бираат судии по систем Лотарија бидејќи судиите не судат сите по закон :confused: ..
патем, како ја одредија судијката што го пресуди случајот ТЕНК ??????????????????
а и други постапки

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
СУПЕР ВЕСТ! Сега следни избори, пак да ги гласате СДС затоа што, нели, на ДУИ може да им се даде и повеќе од пола, може и се', така? Чекор по чекор, ќе дојдат и последните 100 дена од владата, па ќе видите и каков премиер ќе имаме, ама ако, така треба на глупиов народ што цело време истите ликови ги гласа, и очекува дека нешто поинаку може да се случи.
А зашто мислиш дека ако гласаат за Вмро на следни избори, Дуи ќе се симне од власт. Те молам образложи :))

Дури се расправаат "нашите" овие ќе ја пљачкаат државата која не ја ни сметаат за своја. А Ние ќе си се тешиме тука дека "кога ќе дојде Сдсм ќе им каже убаво на Дуи што пет пари не вредат" или "кога ќе дојдат комитите од Вмро сами ќе праат влада".
Ама суровата вистина е нешто друго.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.436
Поени од реакции
9.110
А зашто мислиш дека ако гласаат за Вмро на следни избори, Дуи ќе се симне од власт. Те молам образложи :))

Дури се расправаат "нашите" овие ќе ја пљачкаат државата која не ја ни сметаат за своја. А Ние ќе си се тешиме тука дека "кога ќе дојде Сдсм ќе им каже убаво на Дуи што пет пари не вредат" или "кога ќе дојдат комитите од Вмро сами ќе праат влада".
koga "komitite" pravea vlada Dui nemase ni pola od ova sto go imaat denes.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407

Па јас само едно знам, дека веројатноста ДУИ да си ја зголемува моќта е 100 пати поголема кога владее СДС. Плус, како што и пишав во еден претходен пост, не е решението во ДПМНЕ туку во партија, било која, која ќе рече, или ќе се поделат сите министерства и јавни функции согласно процентите на избори или пратенички места, или нови избори. Ама не постојат такви, зашто сите само ги интересира гола власт. Плус, не се само СДС и ДПМНЕ за гласање, моментално се јаки како трета опција -- Левица.

Член од
21 јуни 2018
Мислења
610
Поени од реакции
262
Чив конзул во САД ќе биде оваа Бесмира Ејупи, припадничка на една одредена група на граѓани???????
На Македонија? НЕ
Конзулот на репубљик ИЉИРИДА. Блескаме!

Се по список северџанско, ќе одговарате сите до еден за сите лајнарија што ги полеавте за овие години и уште сте пуштени на турбо! Народот ќе ви пресуди, се по список предавничко ваше. Ќе дојде и тој убав сончев ден.
Ќе дојде и тој ден кога и тоа гадно малцинство ќе стане вистински угнетено, па вистински да има причина зошто да плаче.
Оваа е како Миа Калифа од Али Експрес

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Нормално, само што поентата ми беше и на 60 и кусур пратеника ја пропуштаа таа шанса на два пати да прават влада без Дуи.
Е сега веќе е друга песна, нема да има ниедна македонска партија таков луксуз веќе, според локалните Дуи има дупло повеќе пратеника од другите албански партии. Кој и да тепа на следните избори кај нас, пак ќе биде исто... или Дуи, или ако не сакаат да прифатат 5 министри нивни и уште десетици други високи функции, нека си седат 4 години во опозиција.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.436
Поени од реакции
9.110
Нормално, само што поентата ми беше и на 60 и кусур пратеника ја пропуштаа таа шанса на два пати да прават влада без Дуи.
Е сега веќе е друга песна, нема да има ниедна македонска партија таков луксуз веќе, според локалните Дуи има дупло повеќе пратеника од другите албански партии. Кој и да тепа на следните избори кај нас, пак ќе биде исто... или Дуи, или ако не сакаат да прифатат 5 министри нивни и уште десетици други високи функции, нека си седат 4 години во опозиција.
Zavisi toa kolku lugeto ke mu dadat glasovi na sdss, ako komunjarive doziveat potop a zasluzuvaat , togas nema da bide situacijata kako sto vikas.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.494
ВМРО му даде на ДУИ повеќе од СДСМ.
Амнестија за воени злосторства и знаме на реп. Албанија (и двете беа и се светски исклучоци).
ДУИ и Албанците во време на Груевски исто така закони не ги фаќаа и исто така (повеќе од сега) несанкционирано напаѓаа каури.
СДСМ им даде повеќе позиции и повеќе можности во власта да прават криминал.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.436
Поени од реакции
9.110
Амнестија за воени злосторства и знаме на реп. Албанија (и двете беа и се светски исклучоци).
ДУИ и Албанците во време на Груевски исто така закони не ги фаќаа и исто така (повеќе од сега) несанкционирано напаѓаа каури.
da de, ako sakame da se lazeme taka neka bide, mozese i poinaku da kazes, mislam nesto sto sme go citale i porano, site se isti i zatoa treba da se glasa za sdss, zs ako e vmro vojna ke ima, ja slusame taa prikazna 30 godini.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.494
da de, ako sakame da se lazeme taka neka bide, mozese i poinaku da kazes, mislam nesto sto sme go citale i porano, site se isti i zatoa treba da se glasa za sdss, zs ako e vmro vojna ke ima, ja slusame taa prikazna 30 godini.
Каква ти е таа логика: Сите се исти, затоа треба за СДСМ да се гласа?

Ако се исти зашто за СДСМ? Не сфаќам...

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500
Тоа што го направи СДС е да дозволи ДУИ да им ја преземат партијата и седа имаат контрола врз 58 пратеници. Оваа влада не опстојува зошто некој верува дека нешто може да направи или некој пак е во истата со некаков ентузијазам. Постои само и само ДУИ да продолжи да биде на власт зошто политичката сликата во моментов не им одговара воопшто.

Ова што се случи е нереално од што е ненормално, да дозволиш партија со 250 000+ гласачи и барем 50 000 членови да ти падне под контрола на друга партија е неуспешност и малоумност на легендарно ниво. Толку се неспособни што дозволија и да изгубат и пристап до главните извори за крадење. Во моментов ДУИ и АА контролираат СЕ освен транспорт и врски.

Kajgana Shop

На врв Bottom