Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.539
Поени од реакции
1.017
Не е само кај нас, цело ЕУ судство е исто лајно...еве на Брејвик му истекнува 21г затвор за 100+ убиства, немало во Норге построга казна ??
Мансон барем доживотна го осудија ( во Калифорнија нема електричен стол)....а башка во УСА е дозволена Самоодбрана, во гЕУ и кај нас не е...т.е. за екстремни случки, да те застрела во абдомен или глава, после :D смее да пукаш ти ????????
СТРАДААНИЕТО под КАПИТАЛИЗАМО на народо е поголемо од некој изолирани случаји кој се дешава од рефлексија на системо кој е само дефокус на јавноста

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.709
Поени од реакции
5.408
Треба јавно да се открие кој е зад ова кој е следен, да знае народот и да не се манипулира.
Да треба!
Што мислиш кој стои зад сето оваа?
(само немој како оној погоре Левица и сдсСС биле тие кои се факторот - потребно е да се знае вистинскиот менаџер, најдобро се дознава преку следење на патот на парите, значи банките за уши и имаше некаква финансиска полиција која по се изгледа служи да следи некој случајно да не уплати помош 100евра на Русија -погодените региони од војнава-)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.761
Поени од реакции
43.747
Да треба!
(само немој како оној погоре Левица и сдсСС биле тие кои се факторот - потребно е да се знае вистинскиот менаџер, најдобро се дознава преку следење на патот на парите, значи банките за уши и имаше некаква финансиска полиција која по се изгледа служи да следи некој случајно да не уплати помош 100евра на Русија -погодените региони од војнава-)
па кој е ако не они. Тоа се гледа кој е и по настапите, димче џуниор ги менаџира студентите у пленумот со мегафон, оваа од сорос заедно со други од сдс протестиве.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
219
Поени од реакции
489
Од ова имам дечко коса ми се крева.
Се извинувам за оф топик продолжете со анализите за Јон Фрчкоски :kafence:
Pa dobro ne znam zosto mi baras. Izvini
Znam deka moze zvuci loso.
Автоматски споено мислење:

Па не ти потражи човекот инста од беќар ти, до кур дечко имала. :D
Убаво те прочешлаа зошто и како си тука, сега кога бар веќе нема фајде од тебе, бар глеј убаво направи си, ем дневница, ем нешто на страна, лапај ѓуро мрсно.
Covek rabotam vo revizija.
Re vi zi ja
Na finansiski izvestai.
U privatna firma
Nezavisna

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.050
Поени од реакции
42.110
Да треба!
Ок е Јанко Бачев. Ние ништо не знаеме, не ги гледаме фаците кои кружат по овие протести, ти требаше да дојдеш и да не просветлиш.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.446
Поени од реакции
3.299
Вакви луѓе треба за градоначалници.
За Рудникот Саса не прочитав дека го казнија.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.421
Поени од реакции
6.839
Бугарија преку сорос многу инвестира во Сдс, веќе на фејсбук ги гледам и овие од Кој е Следен пишуваат статуси за Бугарија колку помогнала и тој пропагандистот Манол, едноставно нашава политичка сцена и актерите во неа се тотални аматери и наивници, можеби за Бугарија се малку по свесни, но за Србија се невидени слепци, од она, јаооо како су македонце тако фин, добар и музикалан народ ми е преку глава, знаеме што правите и не ви веруваме.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
219
Поени од реакции
489
Да дебатираме на политички случувања еден на еден.
Ama vas vi e cudno sto ne sum politicki opredelena. Zatoa mislite deka sum bot ili sto god. Zimi Gospod eden imam cista dusa. Mnogu me boli deca koga umiraat lugje mnogu. I jas utreden ke sum majka, i mnogu se plasam da imam dete ovde najiskreno. I se boram pred se za idninata na moeto dete, no i na site drugi. Od partii sme do ova, sekoj da se iznakrade. Ima deca so nemaat so da jadat. Kako moze da krades??
Me ucele doma i poslednite pari da gi delam samo da ne se oseka nekoj loso. Ocigledno me vospitale za drug svet.
I ne znam zoso se ljutite koga pisuvam. Mnogu me boli. 50 deca izgorea bidejki nikoj EDNAS ne pustil inspekcija. I kako da ne gi krivam dvete vladi? Dvete se smenile EDEN NE OTISOL EDEN.
Zosto? Kako da ne sum besna?
Ja toa so go rabotam e isto odgovorno, cel den eve citam fakturi, dogovori izvestai, ama so fokus. Za tocki se fakam kako da vi kazam. Ako ima pravila ima pravila, koj god da e
Mora da se pocituva. Od sebe trgam, ja ne popustam na nepravilnost, i mene mi pravele ovie meseci nekogas ,,prifati go be ajde”. Ima zakon ja si rabotam po nego, mene toj me pokriva

Член од
28 ноември 2022
Мислења
553
Поени од реакции
1.032
Re vi zi ja
Na finansiski izvestai.
U privatna firma
Nezavisna
Vo ,,USAID,, ili ,,slicnite,, taka? Da, toa se narekuva ,,talent od klupa,,.
Znaes ,,deka ovde,, so ,,stari dzukeli,, //so golemo zivotno ,,iskustvo,,// se obiduvas da ,,debatiras,, i ,,nekako ne ti odi,, so transparentnosta.
Se ,,otkrivas prelesno,, a najveke nesto sto ne sakam e ,,pariski bot,,. Te molam primi go toa ,,bez navreda,,.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.709
Поени од реакции
5.408
па кој е ако не они. Тоа се гледа кој е и по настапите, димче џуниор ги менаџира студентите у пленумот со мегафон, оваа од сорос заедно со други од сдс протестиве.
Како што реков следи го патот на парите и ќе дојдеш до одговорот.
Мислам дека се работи за истиот кој во 2016/17 кој со помош на Црпнати и Арнаутите изврши државен удар, имаше повеќе јавно изнесени информации за тоа дека големи пари како од САД и ЕУ така и од Грција се “инвестирани“ во редефинирањето на Македонската држава.
Овие кои се сега на власт заради нивното ветување дека нема ништо да сторат во врска со тиранската, преспанскиот и бугарскиот им е дозволено да глумат власт. Случувањата повеќе би ги гледал заедно(во пакет) со случувањата во Романија, Србија и БиХ.
Апасиев нема пари/ресурси за такво нешто (тие се целосно цензурирани од страна на медиумите), сдсСС е МРТВА партија нема таква моќ за организација на такви процеси и ако ДПсНЕ не направи некој погрешен чекор овие протести брзо ќе замрат.

Еве напишав што мислам јас кој стои зад сето ова.

Re vi zi ja
Na finansiski izvestai.
U privatna firma
Nezavisna
Многу брзо се палиш.
Те начекаа неколкумина провокатори и сега те мафтаат лево десно.
НИКОГАШ ама НИКОГАШ на форум не изнесувај свои лични податоци/информации, настојувај да се држиш до темата и мери им го паметот.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.667
Поени од реакции
5.777
Ama vas vi e cudno sto ne sum politicki opredelena. Zatoa mislite deka sum bot ili sto god. Zimi Gospod eden imam cista dusa. Mnogu me boli deca koga umiraat lugje mnogu. I jas utreden ke sum majka, i mnogu se plasam da imam dete ovde najiskreno. I se boram pred se za idninata na moeto dete, no i na site drugi. Od partii sme do ova, sekoj da se iznakrade. Ima deca so nemaat so da jadat. Kako moze da krades??
Me ucele doma i poslednite pari da gi delam samo da ne se oseka nekoj loso. Ocigledno me vospitale za drug svet.
I ne znam zoso se ljutite koga pisuvam. Mnogu me boli. 50 deca izgorea bidejki nikoj EDNAS ne pustil inspekcija. I kako da ne gi krivam dvete vladi? Dvete se smenile EDEN NE OTISOL EDEN.
Zosto? Kako da ne sum besna?
Ja toa so go rabotam e isto odgovorno, cel den eve citam fakturi, dogovori izvestai, ama so fokus. Za tocki se fakam kako da vi kazam. Ako ima pravila ima pravila, koj god da e
Mora da se pocituva. Od sebe trgam, ja ne popustam na nepravilnost, i mene mi pravele ovie meseci nekogas ,,prifati go be ajde”. Ima zakon ja si rabotam po nego, mene toj me pokriva
Не треба да нагаѓаш толку што мислат другите, терај си тоа што мислиш и пишувај што мислиш. Етикети цело време си лупаме тука, а сите самите си знаеме кој што придонесува и како. Дали сме или не сме од партија , може некој да ми каже ако ме знае кој сум и ме видел у штаб да седам.
Другото е само лаење безвезе и претпоставки што ги има сегде во секојдневниот живот , а не па на форумов.

Член од
25 јуни 2017
Мислења
66
Поени од реакции
172
Левица и сдсм 100% имаат најголем учинок за тоа што се случи со шарената револуција. Апасиев го гледавме таму ми се чини дека и слика кружеше со него како се смееше на протестите, после тоа се вработи во СЈО исто така формирано од сдс. Левица беа едни од тие кои ја демолираа канцеларијата на тогашниот претседател Иванов, и што уште не. Фактички тие 49 пратеници што ги освои тогаш сдсм голем дел е заслуга на левица.

@Таксист Батка не знам во кој свет живееш ако ова не ти е јасно, но владата на Грујо падна со тоа што овие со помош на тие 49 пратеници (изгласани од народот по заслуга на шарената револуција, левица и уште некој) што ги освоија можеа да формираат влада и формираа по секоја цена со дуи. И ти тука нас ни кажуваш како левица биле чисти и се залагале за Македонија :). Не, не се и никогаш не биле, тие и се дел од тоа што се случи после 2016.

Kajgana Shop

На врв Bottom