Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.216
Поени од реакции
6.262
Полека Ситуацијата оди кон моето Предвидување, за ЕУ ИЛИ за УСА, ај да видам Аљи што ќе ГУКНЕ :D
Ако американецот си замине од балканот и неговото место го земе русинот Аљи ќе нареди сите албански знамиња што се веат сами да ги тргнат за да немаат идни проблеми.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.452
Поени од реакции
30.971

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.436
Поени од реакции
4.357
za placovite na vodno ke ima strazburg. drugoto nema koj da podnese baranje posto nema obesteten ovde mu gi kradat placovite na nekoj za viceto da gi kupi...
Види, одземањето не иде така случајно. Зошто тебе не ти земат имот за Груевски? За да дојде до одземање и продажба, во судската постапка се докажало дека тие плацови се на Груевски и истиот ги стекнал со кривично дело. Никој неможе да му ги земе плацовите на тоа трето лице ако истото си има уредно документација како ги прибавило, со кои пари. Значи неможе да му ги земат плацовите на Стојко ако истиот каже: Јас Стојко од Свирипичино, плацовите ги купив од лицето Перо за цена од х милиони евра, изволте договорот. Сумата од х милиони евра ја платив со парите од сусамот кои ми се исплатени од трте дооел кои ми го откупија сусамот. Изволте извод од трансакциската сметка. Со Груевски немам никаква врска, го познавам од телевизија оти беше премиер.
А тие финти со стекнување имот пишан на друго име сите ги знаеме, па пола политичари и бизнисмени кои се милионери на свое име немаат ништо до тој степен да комотно можат да си поднесат докуметација за социјална помош да примаат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.792
Поени од реакции
17.016
Види, одземањето не иде така случајно. Зошто тебе не ти земат имот за Груевски? За да дојде до одземање и продажба, во судската постапка се докажало дека тие плацови се на Груевски и истиот ги стекнал со кривично дело. Никој неможе да му ги земе плацовите на тоа трето лице ако истото си има уредно документација како ги прибавило, со кои пари. Значи неможе да му ги земат плацовите на Стојко ако истиот каже: Јас Стојко од Свирипичино, плацовите ги купив од лицето Перо за цена од х милиони евра, изволте договорот. Сумата од х милиони евра ја платив со парите од сусамот кои ми се исплатени од трте дооел кои ми го откупија сусамот. Изволте извод од трансакциската сметка. Со Груевски немам никаква врска, го познавам од телевизија оти беше премиер.
А тие финти со стекнување имот пишан на друго име сите ги знаеме, па пола политичари и бизнисмени кои се милионери на свое име немаат ништо до тој степен да комотно можат да си поднесат докуметација за социјална помош да примаат.
Колку се срќавам галамата за плацевите на Водно беше дека го зема за бадијала, демек 10000м2 шума за 1 милион евра било џабе 100 евра /м2 НЕ градежно земјиште...ама може ЦЕЛОТО ќе го напраел градежно и ќе изградел 1000 стана...
А дузини кој изградија на Водно огромни објекти, посебно комуњари кој со Децении имаа Монопол и Муфте добија локации???
Кој си ти од вмро на Водно да градиш ?? По мене можел да си купи остров во Грција и да нема проблем, ете Вице купи во Муданија вила на 3 спрата ѓоа за 100000 евра, малку се пишуваше и се забораи

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.160
Поени од реакции
6.344
Оди пери му го мозокот на друг не на мене.Не постои етнички македонец кој зборува против својот етникум се најлошо слично како што цинцариштето Александар Чомовски кога го нарече македонскиот јазик за фашизоиден.
Мислењата на Чомовски се релевантни како ланскиот снег, но се согласувам дека е лајно.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
946
Поени од реакции
635
Ова што Мицкоски отиде на конвенцијата во Америка е сакако успех. И не треба да се намалува и да се тврди спортивното.Самото тоа што се појави на едно такво место е секако огромна работа. Тој или тие што тоа го овозможиле заслужуваат пофалба, па и награда.
Е, сега....

да ли тоа ќе се искористи ѕа добро на државата? Не знам, големо прашање. Мене Мицкоски не ми делува доволно интелигентно и длабоко, добар апаратчик но да ли е страгет? Да го видиме сега.
наш најголем противник е грција, грчкото лоби е јако, лесно ќе прејдат на страната на Трамп, потребно е да се дадат пар милиони долари каде треба. Лесно ќе ги соберат. Исто и Албанците, знаеме дека се одлични камелеони. Бугарите ќе си ја држат Русија како и до сега. таа врска им донесе многу корист, за разлика од членството во ЕУ.
Така да, остануваат многу премержија пред нас, тоа е судбина на малите риби. Да се надеваме на најдоброто и дека овај успех ќе донесе нешто опипливо а не само чукање во гради, како и обично.

Член од
31 мај 2019
Мислења
378
Поени од реакции
1.173
Ова што Мицкоски отиде на конвенцијата во Америка е сакако успех. И не треба да се намалува и да се тврди спортивното.Самото тоа што се појави на едно такво место е секако огромна работа. Тој или тие што тоа го овозможиле заслужуваат пофалба, па и награда.
Е, сега....

да ли тоа ќе се искористи ѕа добро на државата? Не знам, големо прашање. Мене Мицкоски не ми делува доволно интелигентно и длабоко, добар апаратчик но да ли е страгет? Да го видиме сега.
наш најголем противник е грција, грчкото лоби е јако, лесно ќе прејдат на страната на Трамп, потребно е да се дадат пар милиони долари каде треба. Лесно ќе ги соберат. Исто и Албанците, знаеме дека се одлични камелеони. Бугарите ќе си ја држат Русија како и до сега. таа врска им донесе многу корист, за разлика од членството во ЕУ.
Така да, остануваат многу премержија пред нас, тоа е судбина на малите риби. Да се надеваме на најдоброто и дека овај успех ќе донесе нешто опипливо а не само чукање во гради, како и обично.
Kakov uspeh be bratuced?
Plakas individualci ili lobisticki grupi nekolku milki i se pojavuvas.
Sega ima se kesh od kreditot od Orban/Kina, pa toa ne e problem.
Amerika e epicentar na lobizmot i se e legalizirano, ozakoneto e za pari da sproveduvas razno razni interesi, se dodeka ne se protiv interesite na SAD.

Inaku Obama pred da stane pretsedatel na prv mandat izricito kaza na sobir so grckata diaspora deka ke go vrati imeto FYROM, pa ne go napravi otkako stana pretsedatel. Toa pokazuva deka lobiranjeto ne znaci rezultat.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.385
Поени од реакции
43.203
Kakov uspeh be bratuced?
Plakas individualci ili lobisticki grupi nekolku milki i se pojavuvas.
Amerika e epicentar na lobizmot i se e legalizirano, ozakoneto e za pari da sproveduvas razno razni interesi, se dodeka ne se protiv interesite na SAD.
од кај знаеш дека платил? Инфомакс така ти кажа? Крис Павловски вреди милијарда долари, та за 5те милиони на Мицко му дошле на Трамп.

Член од
31 мај 2019
Мислења
378
Поени од реакции
1.173
од кај знаеш дека платил? Инфомакс така ти кажа? Крис Павловски вреди милијарда долари, та за 5те милиони на Мицко му дошле на Трамп.
Zadnja dupka na sviralo sme kako drzava, a Mickovski e politicki anonimus, ne treba Infomax ili bilo koj da ti kaze deka negovo prisustvo vo malce pozatvoreni krugovi na Zapad e rezultat na lobiranje za pari.
Kris Pavlovski ti deluva ko nekoj sto odednas ke se seti na Makedonija i na ''najdobriot lider na Balkanot Mickovski''?

Kajgana Shop

На врв Bottom