Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.233
Поени од реакции
5.475
Чифутините се „флексибилни„-ако само едниот од родителите е и самиот чифутин, тогаш и неговите деца не се „половина„ туку „целосно„ чифутини.

Ако текстот од погорната фотка е точен, очекувам и од Мицика да стај „капче„ на темето...и да се подрасплаче на ѕидот на плачот во Ерусалим, онака од радост кон сите „успеси„ постигнати откако е на власт.

Можи то‘ ќе биди посилен „пи-ар„ за него и партијата му и од кредитот земен од „коњарите„.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
350
Поени од реакции
594
Мицко отишол кај Албанката Илва Таре интервју да дава :facepalm:
И докажа и покажа. :pos:
му вика дај одговарај на прашањава
Каков резил човече

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.329
И докажа и покажа. :pos:
му вика дај одговарај на прашањава
Каков резил човече

Он арно си кажа, но добро од нив не очекува никој во државава, ареата на бугарскиот, албанскиот, српскиот и грчкиот шовинизам, смрде, корне.
Пак ќе и излезат во пресрет на бугарија и после тоа незнам зошто ние би оделе понатаму.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.934
Кирил и Методиј биле Словени, Аце и Филип Словени ли биле? Која е нивната поврзаност?
И писмово кирилично на кое пишуваме јас и ти, знаеш ли од кое писмо е копирано, т.е. земено основата?
Ај прогуглај Александар и Филип какви имиња се, па врати се кажи ми.
Sloveni se jazicna grupa.
Dali mislis deka genetski imame nesto zaednicko so belorusija ili polska poveke od 10%?
Osnovata na pismoto e od Fenikija.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.361
Поени од реакции
43.159
Sloveni se jazicna grupa.
Dali mislis deka genetski imame nesto zaednicko so belorusija ili polska poveke od 10%?
Osnovata na pismoto e od Fenikija.
дарлинг биди малце реална. Со античките најслични се егејците, тоа и по фаците им се гледа, ги имаат тие цигански црти. Просечен македонец е бел човек кој е 10 пати поубав од нив.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.934
дарлинг биди малце реална. Со античките најслични се егејците, тоа и по фаците им се гледа, ги имаат тие цигански црти. Просечен македонец е бел човек кој е 10 пати поубав од нив.
vardarecot na majka

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.361
Поени од реакции
43.159
vardarecot na majka
јас не ја барам мојата врска со Александар, тоа е факт. Тоа е предалеку гледање некако. Дури и грчката днк не е скроз иста со онаа на античките грци. Исто ко бугариве што се поврзуваат со бугари и аспарух, а уствари се словени со многу цигани меѓу нив. Луѓето мигрираат наоколу и тие ствари се менуваат.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.233
Поени од реакции
5.475
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
41.187
Оној Ристески пратеникот од Вмро што викаше дека џипот од 35.000 евра сега му вредел 15.000 ти е онаква права класична битолско/прилепска селска корупка што "успеал" и дошол во Скопје. Сигурно во родниот град, газел преку живи луѓе, кој знае колку фамилии има поебано, колку луѓе има извисено за да дојде до тука, за да може да им се фали со џипот од 35.000 евра. Племенче му ебам јас негово, сто мајки да му испрцам.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.329
Какви глупости прочитав:tapp:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.361
Поени од реакции
43.159
Какви глупости прочитав:tapp:
па сега за кого како. Јас искрено сум пораснал со комунистичката историја и таа реално највеќе има смисла ако сакаме да ги гледаме работите логички. Има и други истории на историчари кои идат на ТВ Сонце и слични места, но нивната позиција е релативно слаба.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
105
Поени од реакции
210
Дезертер со муда до колена .. :vozbud: :pos: :vozbud:

Глеј , сите да даде Господ да ги судат.
Димче заслужува... Ај да не ти кажам боље , да си останеме културни :D

Трула левичарска идеологија,тоа е тоа што Димче застапува.
Димче што ќе наоѓал правни решенија за истополовен брак..
И што ќе пишувал за Исус.. :pos::pos:

Така викаше кај Лазаров во емисија , ја не лажам.

Не е само Димче со школо.
Глупо е сега ја тука да ја молзам левичарската политика, не ме личи.

Димче не е застапник на македонскиот народ , како што он се декларира , тоа е заклучокот.

Јас се надевам дека ќе го дочекам денот кога ќе ги стигне сите правдата.
Шансите се многу мали секако :)

Реално само човек со ресурси може да ја крене Македонија на нозе..
Секако парите не спаѓаат више под ресурси , тоа се подразбира однапред.

Се запнале овие на власт за ЕУ , не гледаат Трамп што им прави.. :facepalm:
Ако не ги зголемат давачките за НАТО , Трамп ќе им го тури ку**т.

И така јас мислам ќе се деси, затоа што не ми изгледа дека така лесно сите ќе му подклекнат.

Незнам дали овие на власт кај нас ги разгледуваат сите опции..
Како делуваат , не ми изгледа така.
Ја ти кажав зашо го почитувам.
Не сум партиски определена ама ДУИ ги МРЗАМ. Само ОН им се спротиставува. Ги дупи као сака од Таче па надаље. Таков од мене лично заслужил почит. Сите се лизна мазна дур не опнат гз у фотеља. Шо аир сме виделе од СДСМ или ВМРО? И двете партии му се лижат на Ахмети иако заслужува да гние у затвор.
Неаме пари, името го сменивме, Устав ќе отвараме, сеа дојдоа грбот и химната. До кога??? Има Еден кај што сите еден ден ќе завршиме. Е таму нема врски нема те молам нема ќе средиме. На сите ќе им суди! Од прв до последен
Автоматски споено мислење:

Tolku razbiras i Ti :facepalm:
Muda do kolena imal. Lingur sarenokurtonski.
I da, mene do nego mi dojde, semkata da mu ja ebam sarenokurtonska.
Ти орел моеш да ќутиш. И да научиш на македонска поддршка да пишуваш. Кога ќе научиш, обрати ми се.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.329
Овие од Инфомакс се отворено веќе бугарашка и србоманска секта, плус истата банда е на чело на сдс, подржано од вавилонската курва, само уште Љубчо да е наместо Филипчо и каракатурата ќе има лик.

Ако не успее политиката на Мицко овие мислат дека ќе дојдат на власт? попрво Девица и Кончита ќе победат на избори него овои немакедонски вошки.

Ќе биде весело.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.654
Поени од реакции
11.732
Овие од Инфомакс се отворено веќе бугарашка и србоманска секта, плус истата банда е на чело на сдс, подржано од вавилонската курва, само уште Љубчо да е наместо Филипчо и каракатурата ќе има лик.

Ако не успее политиката на Мицко овие мислат дека ќе дојдат на власт? попрво Девица и Кончита ќе победат на избори него овои немакедонски вошки.

Ќе биде весело.
Друже олабави опседнат си поготово со србите, ептен се реални со муабетите колку и да не сакаме да признаеме

Kajgana Shop

На врв Bottom