што да работат... Го знаеш ставот на ЕУ. Муртино потпиша све и сега мораш да правиш што сакаат, нема никакви препреговарања.Сдс нема еден градоначалник да освои, но овие "нашите" ништо не работат во случајот бугарија.
А ти знаеш за која држава станува збор таму? Ете не кажа северна, ама не кажа ни Македонија. Па уште радости оти не кажал севернаважно не кажа Северна![]()
Голема работа е ако не се каже Северна а они те направиле це
Каква радост виде, се зезам... Всушност проблемот не е името на државата, сега Бугарите и Грците заедно го негираат македонскиот идентитет, со подршка од Франција...А ти знаеш за која држава станува збор таму? Ете не кажа северна, ама не кажа ни Македонија. Па уште радости оти не кажал северна![]()
Да бе, за се е Муртино крив, да си работат со историски факти и ја презентираат историјата на меѓународно ниво, книги, лобирање тоа се бара и очекува, а не бранко и зајко е крив.што да работат... Го знаеш ставот на ЕУ. Муртино потпиша све и сега мораш да правиш што сакаат, нема никакви препреговарања.
брат, како да ти кажам, една будала колку лошо може да направи, милион не може да оправат. Вмро сака да дискутира и да презентира факти, но тие бугарите викаат што збориш со мене збори со Еу. Еу е зад нив и тоа е тоа.Да бе, за се е Муртино крив, да си работат со историски факти и ја презентираат историјата на меѓународно ниво, книги, лобирање тоа се бара и очекува, а не бранко и зајко е крив.
Кога една страна безобразно лаже ти ја побиваш со својата наука а не да свиткуваш опашка и обвинуваш други за тоа, бугарија низ годиниве си ја лобираше пропагандата во странство, нашиве не мрднаа во тој поглед.
Јас се ова разбирам, но треба мозок за ова, и би додал за да се побие бугарската историографија и не треба историчари со баш многу интелектуален капацитет, бугарската историографија е научна фантастика, ние ако си фатиме здрава линија и објавуваме трудови кои ќе имаат инпакт во научната заедница ќе нема за што утре да се расправаме во историската комисија со полуписмени магариња.брат, како да ти кажам, една будала колку лошо може да направи, милион не може да оправат. Вмро сака да дискутира и да презентира факти, но тие бугарите викаат што збориш со мене збори со Еу. Еу е зад нив и тоа е тоа.
Најубаво тури пепел на Еу, и онака и да си таму ќе ти ја земат и онаа автономија што ја имаш.