Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.052
Поени од реакции
6.192
Муцунски треба да лобира за Македонија во спорот со Бугарија, откога дојдоа на власт овој министер за надворешни се крие под перница, кога ќе има резултати по прашањето за кое дојде на власт нека се јави, вака ќе си остане тротинетџија и буреко носач на заев и бугарите.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.792
Поени од реакции
3.864
Оди остај зејтин во црква за здравје, затоа што не ти е арно се гледа.

Во исто време беше и на средба со дијаспората од Австралија, Заев кога идеше на државен трошок во Швајцарија да ги моли шипурките да дојдат и да гласаат за референдумот за името тогаш ок беше, сега отишол Муцунски да се види со нашите одма рипате. Министер е за надворешни работи, тоа му е работа да иде да агитира и да лобира за државата. Не знам што сакате да прави, да се затвори во канцеларија ако не.
Што да агитира бе, за гласови ли да агитира :icon_lol:

Ако веќе се шета по светов треба да работи на зајакнување на билатералните односи барем со јаките држави, да отвори групи за соработка, да работи на укинување на визите со САД, Канада, Австралија, Англија, да работи на признавање на возачките дозволи во западните држави како и собирање на што голема меѓународна помош во дипломатската војна со Бугарија.

Од досегашните негови работни задачи видовме само сликање по тротоари од Вашингтон.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.799
Поени од реакции
8.551
Остајте го Тимчо да работи, допрва се загрева. Он е убедливо една од најголемите политички нагазни мини во Македонија. Човекот нема нула капацитет за работа, негативен капацитет има. На секоја позиција која ја држел во својата кариера се покажал како комплетно неспособен, но сепак неговата кариера оди само во нагорна линија. И тоа е најстрашниот дел, зошто он има доволно врски да во малку по тензична состојба да може и да се пробие како лидер на партија и премиер. Е тек тогаш ќе има плачење, па и Заев ќе ни изгледа ок, може и Талат да бараме да се врати.

Многу ќе пишат сега за него со потеценувачки тон или ќе го исмеваат. Али до сега ниту еден обид да се спречи Тимчо да си добие тоа што сака не беше успешен. И Заев така му се смееја сите, па на крај се си сработи што си сакаше.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.052
Поени од реакции
6.192
Остајте го Тимчо да работи, допрва се загрева. Он е убедливо една од најголемите политички нагазни мини во Македонија. Човекот нема нула капацитет за работа, негативен капацитет има. На секоја позиција која ја држел во својата кариера се покажал како комплетно неспособен, но сепак неговата кариера оди само во нагорна линија. И тоа е најстрашниот дел, зошто он има доволно врски да во малку по тензична состојба да може и да се пробие како лидер на партија и премиер. Е тек тогаш ќе има плачење, па и Заев ќе ни изгледа ок, може и Талат да бараме да се врати.

Многу ќе пишат сега за него со потеценувачки тон или ќе го исмеваат. Али до сега ниту еден обид да се спречи Тимчо да си добие тоа што сака не беше успешен. И Заев така му се смееја сите, па на крај се си сработи што си сакаше.
Они ништо не сработуваат туку продаваат, тоа е проблемот.
IMG_20250211_181845.jpg

Член од
22 февруари 2024
Мислења
293
Поени од реакции
474
Нека ме демантира некој од штабот на ДПМНЕ, Кога лиглево што прави екскурзии со државни пари ја спомнал некогаш Македонија? Овие порано од уста северна не ја извадија ама по грешка ја кажуваа државата Македонија пошто толку се кретени, додека ДПМНЕ спамираше по портали за нашата и вашата земја.
Абе овие ниту зборот Македонија несмеат да го ЗУЦНАТ. Ебаве патриотите пуштајте си вие народни песни по дома и ставајте знамиња по дома, битно главата надоле додека одите во реален живот. ебаве комитите
1739299613918.png
1739299641385.png
1739299775763.png
1739299966993.png
1739300102004.png
1739300152376.png
1739300307120.png

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985

Овој е нешто као Шекеринска, само на другата страна.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.264
Поени од реакции
43.016
беа во зимски сон, од штаб ги активирале сите гледам. Ваљда полека се спремаат за избори. Ќе ја држат кајгана цела, на крај само 2 советника. :kafence:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.691
Поени од реакции
16.900
Нека ме демантира некој од штабот на ДПМНЕ, Кога лиглево што прави екскурзии со државни пари ја спомнал некогаш Македонија? Овие порано од уста северна не ја извадија ама по грешка ја кажуваа државата Македонија пошто толку се кретени, додека ДПМНЕ спамираше по портали за нашата и вашата земја.
Абе овие ниту зборот Македонија несмеат да го ЗУЦНАТ. Ебаве патриотите пуштајте си вие народни песни по дома и ставајте знамиња по дома, битно главата надоле додека одите во реален живот. ебаве комитите
Прегледај го приврзокот 443081
Прегледај го приврзокот 443082
Прегледај го приврзокот 443083
Прегледај го приврзокот 443084
Прегледај го приврзокот 443085
Прегледај го приврзокот 443086
Прегледај го приврзокот 443087
важно не кажа Северна :cool:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.402
Поени од реакции
3.212
важно не кажа Северна :cool:
Голема работа е ако не се каже Северна а они те направиле целиот Северна. (лични документи, институции, пред цел свет си Северна) Штабовите не спијат што би пишал Рон - граѓанинот на Северна Македонија

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.554
Поени од реакции
5.281
Голема работа е ако не се каже Северна а они те направиле целиот Северна. (лични документи, институции, пред цел свет си Северна) Штабовите не спијат што би пишал Рон - граѓанинот на Северна Македонија
ednostavno ne razbiras politika, dzabe zborime.

@kano добро му реков нели, ај сега објасни му дека треба/фали 10 милијарди иначе се е спремно :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.691
Поени од реакции
16.900
Ајде за Северна притиска Грција, ама ниеден од гомнарите на власт задниве 30+ години НЕ донесе ЗАКОН за ЗАБРАНА на УВОЗ на отпад !!!...се гушиме од нашиот а увезуваме... Е сега гЕУ ќе не СПАСУВА.... ама само од НЕОПАСЕН ОТПАД, сами ќе си го горат и ќе праат енергија, а за ОПАСНИОТ не кажуваат :mad:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.402
Поени од реакции
3.212
Предлогот на пратеничката група на Левица за намалување на патните трошоци на пратениците не успеа ниту да биде ставен на дневен ред зашто пратениците од власта го бојкотираа гласањето на денешната собраниска седница иако беа присутни во салата. За предлогот гласаа 23 опозициски пратеници од Левица и од СДСМ, додека само еден пратеник од ДУИ гласаше против.

ха ха ха...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.200
Поени од реакции
5.421
Се чини дека „сердарите„ и „војводите„ не се откажуваат од дополнителните приходи...оти платите им биле мали и недоволни за сите нивни напори кои ги чинат за „светлата будуќност„ на „нашата земјата„...

Ама некои не ги гледаат тие „успеси„ на власта...

П.С:
Пак да си гласате...за да станат уште побогати.

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2021
Мислења
700
Поени од реакции
1.588
Isti tashak se i dpne. Koj misli deka otisle da rabotat u aus ovie od ministerstvovo e u teska zabluda cisto da ne vi krsam film, ama imam drugar koj raboti tamu u toj krug, se iznaslika na storinja i na postovi na instagram. Poznavajki go vaka, ne veruvam deka ni ima 5 minuti raboten stazh u zivotot. Osven partiskoto sekako.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.164
ednostavno ne razbiras politika, dzabe zborime.

@kano добро му реков нели, ај сега објасни му дека треба/фали 10 милијарди иначе се е спремно :)
ne treba nisto da e spremno so 10 miljardi ke mozes da gi izdrzis blokadite sto ke ti gi lupnat eu i usa. ne me sfakaj gresno jas sum uste utre za ama jas sum vo aus ti si jadnikot sto ke mu go vratat standard na nivo na nekoe africko pleme
Автоматски споено мислење:

Isti tashak se i dpne. Koj misli deka otisle da rabotat u aus ovie od ministerstvovo e u teska zabluda cisto da ne vi krsam film, ama imam drugar koj raboti tamu u toj krug, se iznaslika na storinja i na postovi na instagram. Poznavajki go vaka, ne veruvam deka ni ima 5 minuti raboten stazh u zivotot. Osven partiskoto sekako.

eve od aus ke ti kazam deka ne e taka.

ima poveke pricni zosto se ovde edna od pobitnite e bitkata za imeto i koristenje na terminot makedonia. ne e za na forum ova ali u kusi crti ovde se krsea kopjata okulu koj ke ima pravo da go koristi terminot ne samo vo aus nego i vo svetot za IP prava. eve grcite pred nekoj den se zalat za odlukata itn... ima i red drugi pricni ama ova e bitno i za mkd i za zaednicata tuka.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom