Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 октомври 2024
Мислења
40
Поени од реакции
160
Секако дека се одлични, ако ги споредуваш со претходните градоначалници на сдс. Овие сега доволно е само да се појавуваат на работа и веќе ќе имаат многу повеќе сработено од тие пред нив.

Но ако ги споредиш со оние од време на Грујо тогаш оваа плејада градоначалници е втора најслаба после онаа од 2017-2021.
Некои градоначалници се многу подобри, некои послаби, но тогаш беше и подруго време. Во прв мандат на Груевски почнаа да доаѓаат инвестиции, мрдна приватниот сектор, почна фискализација, пари да се слеваат во буџет, живнаа општините, живна економијата.

Дали знаеш колку општини во Македонија наследија катастрофални буџети, огромни долгови, блокирани сметки кон приватни доверители, незавршени проекти? Пари нема, празен буџет. Што очекуваш ти? Облакодери да градат во општини каде денес е борба буквално за секој ученик да не се испише од училиште и да бега во странство. Нема народ, нема потрошувачка. Живнуваат три недели во лето и тоа. Преку година жива депресија. Треба да гледаш од многу други перспективи.

Спуштете се малку на земја. Мој совет.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.068
Поени од реакции
1.560
Samo niv, samo 8 glasaja za promena na ustavot ?
Останатите што гласаа и онака се декларирани како предавници, и од самиот почеток си беа јасни околу тоа прашање, и јасно беше како ќе гласаат. Туку 8 патриотишта што се крстеа во кубурот ја решија работата во последен момент, онака јуначки. Тие што требаше да ја бранат државата, тие ја решија работава.

И немој да мислиш дека следна прилика ако се потребни уште 8 или 10 за да се реши нешто, нема повторно да се случи истото.

Член од
19 февруари 2011
Мислења
567
Поени од реакции
661
Samo niv, samo 8 glasaja za promena na ustavot ?
Без тие 8 немаше да се смени името, а тие 8 ги гласале да делуваат заедно со ДПМНЕ. Како да им се лутам на оние кои отворено си кажале за што се, овие 8 за што беа изгласани во парламент? За смена на името? Не може противникот да ми биде предавник , предавници може да има само од сопствени редови. Мислиш она ВМРО од почетокот на 20 век би им простил на овакви предавници?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Taka e, vo pravo ste, 49 tamu pratenici posto bile deklarirani predavnici, niv opravdano. Dodusa predizborno nikoj ne spomna promena na ime, Zaev vo deca se kolnese, ali ok posto si gi znaevte za predavnici togas nemaat tie odgovornost. A sto pravime so gragjanite koi im dadoa mandat na tie 49 pratenici, posto neli si gi znaevme za predavnici. I tie ke gi amnestirame, kako vi e planot :cautious:

Член од
19 февруари 2011
Мислења
567
Поени од реакции
661
Taka e, vo pravo ste, 49 tamu pratenici posto bile deklarirani predavnici, niv opravdano. Dodusa predizborno nikoj ne spomna promena na ime, Zaev vo deca se kolnese, ali ok posto si gi znaevte za predavnici togas nemaat tie odgovornost. A sto pravime so gragjanite koi im dadoa mandat na tie 49 pratenici, posto neli si gi znaevme za predavnici. I tie ke gi amnestirame, kako vi e planot :cautious:
Тогаш нека си го избришат тоа ВМРО од името, какви се тие внатрешни револуционери кога на предавниците од сопствените редови ништо не им прават. А народот повеќето е нивни гласач само затоа што се емотивни спрема името ВМРО. Тебе што повеќе ќе те здоболи предавство од домашните или комшијата?

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.582
Поени од реакции
22.526
Отвараш тема,
гледаш владе и после 5 години ги повторува истите 2-3 мислења,
затвараш тема.

• Ми се допаѓа
Reactions: CIL

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Отвараш тема,
гледаш владе и после 5 години ги повторува истите 2-3 мислења,
затвараш тема.
A so ustvari ne ti e po kef so moite mislenja ?
I sto pogresiv okolu moite mislenja i stavovi, ne od pred 5 tuku od malce porano. Ajde da napravime edna retrospektiva sto jas sum tvrdel togas i sto ti si tvrdel togas , i kako ispadnaja rabotite.
Автоматски споено мислење:

Тогаш нека си го избришат тоа ВМРО од името, какви се тие внатрешни револуционери кога на предавниците од сопствените редови ништо не им прават. А народот повеќето е нивни гласач само затоа што се емотивни спрема името ВМРО. Тебе што повеќе ќе те здоболи предавство од домашните или комшијата?
Mene mi preci sto go delam vozduhot so istite onie koi mu dadoja 49 mandati na ljuge kako sto kazuvas ti poznati predavnici. Mi preci sto go delam vozduhot so sarenite kopilinja koi izigravaa revolucioneri, plukaa po se sto e togas nacionalno makedonsko a sega izigravaat najgolemi dysegriznici. Ete toa mene iskreno mi preci.

Последно уредено:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.068
Поени од реакции
1.560
Mene mi preci sto go delam vozduhot so istite onie koi mu dadoja 49 mandati na ljuge kako sto kazuvas ti poznati predavnici. Mi preci sto go delam vozduhot so sarenite kopilinja koi izigravaa revolucioneri, plukaa po se sto e togas nacionalno makedonsko a sega izigravaat najgolemi dysegriznici. Ete toa mene iskreno mi preci.
Кое предавство боли повеќе, од комуњар или од патриот? Не знам како не можеш да разграничиш 2 основни работи, или па со сила се правиш дека не можеш. Сакаш да ми кажеш дека ти од комуњарите не очекуваше дека ќе гласаат ЗА, и те разочараа со тој чин?

Што повеќе те изненади, тие 49, или овие 8 кои гласаа ЗА? :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Кое предавство боли повеќе, од комуњар или од патриот? Не знам како не можеш да разграничиш 2 основни работи, или па со сила се правиш дека не можеш. Сакаш да ми кажеш дека ти од комуњарите не очекуваше дека ќе гласаат ЗА, и те разочараа со тој чин?

Што повеќе те изненади, тие 49, или овие 8 кои гласаа ЗА? :)
Ti kazav be druze, koj del ne ti e jasen. Gledaja golemata slika. Sto e povekje 49 ili 8. Toa e ona sto e bitno tuka. Da ne im dadevte 49 pratenici, da ubavo procita, da ne im dadevte 49 mandati, ovie 8 edno nemase da postojat, ali i da postoeja bi bile nebitni. Samo nemoj so tie finti deka ti togas ne si glasal, vo podrum si bil i takvi prikazni za mali deca.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.068
Поени од реакции
1.560
Нема грешка, продолжи да верглаш

Член од
19 февруари 2011
Мислења
567
Поени од реакции
661
Значи не ти пречат само предавниците од сопствените редови? Така? Е затоа не ебат 34 години и СДСМ и ДПМНЕ оти колку и да прават лоши политики никогаш нема да дојде осуда од сопствените редови

Kajgana Shop

На врв Bottom