Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?


  • Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.808
Поени од реакции
82.862
@Björn izgleda ushte ne si pocnal so terapija :D
не е темава за мене, ни за сестра ти и жена ти

темава е друга, треба да пишеш ако имаш некој проблем со тоа што ја го пишувам на темата
не да се занимаваш со мој приватен живот

Вие имате преголема среќа што македонски партии се ВМРО и СДСМ. Особено СДСМ.
Таква среќа нема никој друг на свет, пошто и двете толку испушија албански курови на сметка на сопствениот народ, што нема паралела нигде таква у историја. Све ради пуста евроинтеграција.
 

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.376
Поени од реакции
16.581
Ваљда не си озбилен... Самите ознаки на граничните премини со EU citizens и општо не само на гранични премини значат нешто. Абе во музеи имаш различни цени за ЕУ граѓани... Да не се заебаваме дека би било исти кур од тој аспект кога не е. И не ми беше зборот само за патувања секако.
Мртов озбилен.
Не знам каде сте биле дискриминирани у споредба со некој со ЕУ пасош, али ја досега не сум доживеал било каква непријатност. А повеќе године живеам надвор од Македонија со македонски пасош.
Годинаава на Хоргош и ја и тој Еу граѓанин чекавме 20 саата на граница. Музеи не ме занимаа ни у Македонија, ни па сеа овде кј што сум, па не можам да тврдам дали има разлика у цени. Знам дека има попусти за студенти, вклучително и македонски.
Таке да, стварно ме занима што му фали на имањето македонски пасош.
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.357
Поени од реакции
5.088
ke bidam albanec so dve pasoshi.

Edna na S.Makedonija, i drugata na Albanija.

I na kraj pak ke bidam Albanec, no sega plus so Albanski pasosh, kako graganin na Evropa. Vie ke ostanete vo Balkan, osven tie shto imat bugarski Pasosh.

@Björn izgleda ushte ne si pocnal so terapija
Зашто бе така го правиш, Зашто го дискриминираш Косове Репубљик?
ааааа тоа не добро, ти не си Арнаутин ти си некој изрод кој за пари си го купол албански пасош, сигурно под перница имаш и бѕгарски.
Автоматски споено мислење:

ne sum Nacionalist.. Jas go sakam i go branam moeto, bez da ve mrzam vas. 80% vo ovoj forum go imat sindromot na Bjorn, zhivotot im e Makedonci vs Albanci, no toa e poradi nemozhnosta da go gledate svetot, bidejki naviknati ste da rabotite vo drzava za 350 euro (i da patuvate so bus Kocani-Skopje), i zatoa ve boleshe i ovoj balanser. Za koj mene licno podobro sega mie shto go odlozhevte, barem nashite pak ke se zamarat so privatni biznisi, a vie ke prodolzhuvate da copirati fakturi i dokumenti niz vllada.

Samo malku da koristevte pasosh i da surfirate vo nekoi drzavi niz Evropi ke se rehabilitirate i ke gledate ne cell svet go ima vashiot problem.
не бе не си Nacionalist ти си Шовинист да не употребу некој посоодветен израз.
Излегол на референдум на кој гласал да не постои Македонија и Македонци и сега доаѓа и говори “ја не сум националист бре“ со што ве хранат да ми е да знам.
Автоматски споено мислење:

шо се смееш бе 25% аутоктон е,

 
Последно уредено:
Член од
17 декември 2012
Мислења
266
Поени од реакции
180
...Албанија ,,доби" почеток на припрема на преговори за договор за влез во ЕУ (Турција се припрема и договара чекајќи дваесет години, а Србија десет години) како награда ,,мачкање очи" за успешна манипулации со пописот што преку ноќ малцинството на Македонците во Албанија исчезна, а се појавија толку колку фалат исчезнати ама сега Бугари, малцинство на Бугари што ги немаше пред некоја година добиле корени историски преку граница од друга држава ,,летнале" да се населат во Албанија.
Албаниjа го има признато б'лгарско малцинство прв пат во 20-те години на минатиот век. :backa:
 
Член од
22 февруари 2024
Мислења
53
Поени од реакции
137
Nas ne ni treba avokat kako vashata ministerka za da dokazhi dali se custvuva bugarka ili ne. Nie go znaeme toa deka se custvuvame Albanci,

ke bidam albanec so dve pasoshi.

Edna na S.Makedonija, i drugata na Albanija.

I na kraj pak ke bidam Albanec, no sega plus so Albanski pasosh, kako graganin na Evropa. Vie ke ostanete vo Balkan, osven tie shto imat bugarski Pasosh.

@Björn izgleda ushte ne si pocnal so terapija :D
Албанец од Македонија? Или албанец од Албанија?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom