Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2011
Мислења
557
Поени од реакции
636
Не се согласувам, поделено е бугарското општество околу давањето на бугарски пасоши на македонци, од пропаганда и перење пари и самите бугари веќе се свестуваат дека ќе им се удри од глава, они не можат да бугаризираат македонци, таа група околу каракачанов што се богатеа од маката на македонците испаднаа најголеми анти бугари.
Нашава министерка Божиновска што кажува дека се откажува од бугарското државјанство тоа само може да го каже анти македонец.
Што не се откажат албанците од македонското и си заминат во албанија? не се глупи.
Не треба Македонецот по евентуален влез во еу да пали бугарски државјанства за да докажува нешто, туку да си ја ослободува татковината поделена 1913.
Работава е што 99% од овие што зедоа бугарски пасоши се пичиња кои им е страв и од странство да гласаат на бугарски извори за да не им го одземат државјаснтвото. Апсолутна никаква помош од такви не очекувајте.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.750
Поени од реакции
3.790
Не знам зошто, веројатно затоа што сум мазохист, решив да го гледам подкастот на Лазаров со Мицкоски. 2 минути ми беа доволни да сфатам дека на власт дојде уште едно исто гомно како и претходните, барем од аспект на тие етнички и национални прашања. 29938 прашања во врска со Албанците доби, со знамето, со непеењето на химната, и буквално на секое избегна да одговори спинувајќи дека и тие се луѓе, мораме да живееме со нив бла бла. А највеќе од се ме изнервира за бранителите, да ти ебам безмадестото гомно, па речи дека НЕ Е ВО РЕД УЧК ДА СЕ РАЧУНААТ КАКО БРАНИТЕЛИ, а не да спинуваш дека и тие се луѓе и се бореле и гинеле за некои идеали. За какви идеали бе гомно, наши татковци гинеа од тие нивни идеали, а 23 години после тоа го јадеме на секое можно ниво у државава и стануваме граѓани од втор ред. Само Стефан е млак и маркетиншки настроен па не му контраше и не го замараше, иначе тука јак новинар имаше пенал да го направи сарма Мицкоски. Мизерија.
Нема посмешно. Све што кажуваш е точно. Точна анализа.

Ама најсмешното е што баш вчера за 2 минути си имал еурека момент.
Светнала сијаличката.

Очигледно треба да се воведат часови уште од 1во одделение за политика, јер неможе 90% од народот да не може да прочита најпровидни политичари, а па да не правиме муабет за виртуози на манипулацијата ко Бранко.

Член од
12 март 2024
Мислења
125
Поени од реакции
227

Светнала сијаличката.

Очигледно треба да се воведат часови уште од 1во одделение за политика, јер неможе 90% од народот да не може да прочита најпровидни политичари, а па да не правиме муабет за виртуози на манипулацијата ко Бранко.
Народов се има изгорено во 90-ти од интелигентни харизматични политичари како Бранко Црвенковски и Љубчо Георгиевски, а пак нема научено ништо од тоа, напротив, како да де-еволуира политички. Сега секој пациент може да дојде на власт.

Да се појави сега некој како Бранко, ќе може да го дупи народот и да владее 20-ина години (кај браќата веќе тоа е случај со Ахмети кој 22 години нема изгубено избори).

Член од
23 август 2010
Мислења
39.304
Поени од реакции
113.374

Светнала сијаличката.

Не бе хаха, демек не знаев Мицко каков е, мислев у однос на албанскиве прашања, можда лошо формулирав у постот. Очекував малце од малце потврд однос према нив во однос на СДСМ пошо они им дадоа буквално се, ама очигледно нема да е така.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.750
Поени од реакции
3.790
У однос на албанските прашања мицко е дури и попопустлив од 33 на пример па дури и Таче.

Дуи го туривме у опозиција ама у пракса тоа ништо не значи јер Влен си продолжува со ист или сличен начин на функционирање, со носење невести преку граница со службени коли, клањање у Собрание, средби без македонски знамиња, испраќање лично обезбрдување да шамара плицајци на аеродром за премиерки на други држави итн.

Плус, влен се испоставени на малтене истите клучни позиции како и дуи у време на сдс. А да не зборам колку функционери на дуи се убација у влен или од сдс у знам.

Сдс го тури Таљо претседател на собрание од мукает, јер сиромашките едвај 40 пратеници извадија на избори па мораа даваат шаком и капом за да формираат влада.
Мицко има 58 пратеници и може ли некој да објасни зошто мораа да даваат претседател на собрание на Влен?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.047
Поени од реакции
30.037
Ќе одиш во македонски нотар и ќе изјавиш дека се што е изјавено во таа постапка е лажно.
Националната идеја за пиринска Македонија треба да е пред бугарска тоалетна хартија, албанците и турци и ши птари се изјаснуваа во кралска и социалистичка Југославија, кој го спори нивното потекло според нивното изјаснување? апсолутно никој, тие околу студеничани сите до еден беа турци и се нарекуваа такви.
Uspat mozes i vo makedonski vesel sud da se sudis sebesi za kleveta, posto sepak sam si se potpisal deka potekloto ti e bugarsko.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.656
Поени од реакции
5.568
Uspat mozes i vo makedonski vesel sud da se sudis sebesi za kleveta, posto sepak sam si se potpisal deka potekloto ti e bugarsko.
И со што го спориш тоа што го напишав? Остај ме ти мене, јас никаде не пишав дека поседувам бугарски пасош.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.295
Поени од реакции
21.382
Бранко, виртуозот за манипулација... Што сè нема да чуе човек додека е жив. :pos:

Бранко може да биде виртуоз и да изманипулира само просечна овца комуњарска, истиот калап на овци што поверуваа дека со смена на името ќе се лечи бесплатно во Европа.

Не е ни чудно што таквите сè уште го сметаат за виртуоз и којзнае каков политичар еден обичен просечен лажго, кој со најобични селски финти и лаги прелажал група народ пред 100 години.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.411
Поени од реакции
11.310
Не знам зошто, веројатно затоа што сум мазохист, решив да го гледам подкастот на Лазаров со Мицкоски. 2 минути ми беа доволни да сфатам дека на власт дојде уште едно исто гомно како и претходните, барем од аспект на тие етнички и национални прашања. 29938 прашања во врска со Албанците доби, со знамето, со непеењето на химната, и буквално на секое избегна да одговори спинувајќи дека и тие се луѓе, мораме да живееме со нив бла бла. А највеќе од се ме изнервира за бранителите, да ти ебам безмадестото гомно, па речи дека НЕ Е ВО РЕД УЧК ДА СЕ РАЧУНААТ КАКО БРАНИТЕЛИ, а не да спинуваш дека и тие се луѓе и се бореле и гинеле за некои идеали. За какви идеали бе гомно, наши татковци гинеа од тие нивни идеали, а 23 години после тоа го јадеме на секое можно ниво у државава и стануваме граѓани од втор ред. Само Стефан е млак и маркетиншки настроен па не му контраше и не го замараше, иначе тука јак новинар имаше пенал да го направи сарма Мицкоски. Мизерија.
Скоро имаше подкаст и кај друг и исти курац му беа одговорите, тешка пичица е како само стигна до лидер на дпмне

Член од
23 август 2010
Мислења
39.304
Поени од реакции
113.374
Скоро имаше подкаст и кај друг и исти курац му беа одговорите, тешка пичица е како само стигна до лидер на дпмне
За кај Ландов збориш? Од тој подкаст глеав 10 минути и баш се погоди делот кај што го прашува за сличниве прашања плус нешо во врска со ветувањата и ликот се изнервира и на секое прашање одговараше со: Се извинувам што за 90 дена не ги средивме овие работи..., као демек ироничен ликот, се му ебам.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.656
Поени од реакции
5.568
За кај Ландов збориш? Од тој подкаст глеав 10 минути и баш се погоди делот кај што го прашува за сличниве прашања плус нешо во врска со ветувањата и ликот се изнервира и на секое прашање одговараше со: Се извинувам што за 90 дена не ги средивме овие работи..., као демек ироничен ликот, се му ебам.
Мене се ми стана јасно кога кажа Борис Трајковски му бил најдобар претседател, истите Албанци го изгласаа и Заев може и Заев му е идол, веќе не се ни крие дека соработуваат.

Но највеќе боли што се дрзнува да зборува за 2001, подобро ќути ако не презимаш ништо против албанците.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.803
Поени од реакции
4.847
А кој вели дека веќе (!) не се напикани?...
Зашто „нашата земјата„ никако не мрда од место?...

Посети некоја државна установа или институција, за општините од западна Македонија да не прајме муабет, и ќе ти стане јасно зашто такпаме во место, како народ (македонски), како држава, како општество...

Напросто, нема(ме) писмени луѓе, кои би биле на високи позиции и кои од патриотски причини би делувале позитивно на домашнава гнилежност.

Kajgana Shop

На врв Bottom