Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.206
не бе, требаше да го остаиме тоа говното говнарско да продужи да лаже прост народ дур позади завеса пуши кај УЧК, се со пуста надеж дека на Американците ќе им се допадне и ќе го остаат на мира да ни ебе матер

Груевски испадна пиза глупа и да ве ебам сите кои го подржувавте тоа гомно предавничко. (тука и себеси се вбројувам бидејќи и јас го подржував првите две години)
Taka de taka. Ete go smenavte, so kukas sega, so ne ti e pogodeno?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.990
Поени од реакции
83.358
Taka de taka. Ete go smenavte, so kukas sega, so ne ti e pogodeno?
Не дека не ми е погодено.
Сега за сега, Мицковски не ми е толку лош, колку што мислев дека ќе биде, но, треба време да помине уште.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.382
Поени од реакции
8.986
Инаку уапсениот, според сведочења на познаници и соседи, се претставувал како командант на УЧК и претседател на ветераните на ОНА.

Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155
Инаку уапсениот, според сведочења на познаници и соседи, се претставувал како командант на УЧК и претседател на ветераните на ОНА.
дајте ве молам да направиме посебна тема за "добрите дела" на Албанците :LOL:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.990
Поени од реакции
83.358
ова дело не е поттикнато од религијска омраза кон каурите, туку од личните телесни нагони на таткото на портпаролот на УЧК

мислам дека кај нив се нормални тие ствари и нема да има ука бука околу ова

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.206
Не дека не ми е погодено.
Сега за сега, Мицковски не ми е толку лош, колку што мислев дека ќе биде, но, треба време да помине уште.
Vo red oti vaka kolku so pratam se samo zalbi i poplaki tuka. Shiptаrite vaka, bugarite taka, VMRO onaka, imeto ova itn itn itn.
Patem receno Mickovski ne smee na mocanje da odi bez da prasa znaes vekje kade i koj. Se e isto samo Zaev go nema. Za DUI ne pravam muabet posto realno i ovie drugite se isti kur drugo pakovanje.
Suma sumarum edinstveno nesto so se promeni vo ovie 7-8 godini e samo so se degradiravme kako narod i republika i doprva smetkite ke idat za naplata.
Ali vie si znaete, da ne vi bidam dosaden.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
Онака, патриотски

Sent from my iPhone using Tapatalk
Која мизерија, ебати вмровската Мира Дизел... :facepalm:
Да не случајно ја пикнат во затвор ако ѝ се лизнало да каже "република" пред Македонија!? Можеше слободно да си продолжи да кажува само Македонија, без да се поправа и брука на ваков начин.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.181
Dosaden sum bil so toa, taka @Darling mi rece.
Nemoj i ti dosaden da bidis so toa, i tebe ke ti reci ;) .
Interesno, tolku gidini pominaja, nekoj duri i den denes ne mu e jasno kolkava glupost bese sarenata. Tuka najpoke prednicat aktivnite ucesnici i poddrzuvacite na istata pa sega kao iznenadjeni i uvredjeni. Glupi sarenoliki kurtoni.
Да Владе, досадно е едно те исто да читаме од тебе.
Го кажа, еднаш, два пати, пет пати, 100 пати.
Ова го зборувам иако се согласувам со тебе дека да, тие се виновни за ситуавијата во која е државава.

Но, ти си гласаш за ДУИ, така да на некој начин си исто со шарените.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.875
Поени од реакции
4.999
Која мизерија, ебати вмровската Мира Дизел... :facepalm:
Да не случајно ја пикнат во затвор ако ѝ се лизнало да каже "република" пред Македонија!? Можеше слободно да си продолжи да кажува само Македонија, без да се поправа и брука на ваков начин.
Да, ама...финесите се многу битни при јавен настап.

Ако тетката каже само „Македонија„, тој израз би бил прилично широк и би се однесувал пред се‘ на територијата Македонија, во нејзните граници. Ако каже „Република Македонија„, тоа би бил попрецизен израз, кој би ја засегал државата Македонија, на опфатот од нејзината територија. Ако каже „Република Северна Македонија„ е тоа би било по мерак од нашите јужни цигани.

Полека-полека, ДПНЕ си „легнува на брашното„.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.067
Поени од реакции
1.560
Да, ама...финесите се многу битни при јавен настап.

Ако тетката каже само „Македонија„, тој израз би бил прилично широк и би се однесувал пред се‘ на територијата Македонија, во нејзните граници. Ако каже „Република Македонија„, тоа би бил попрецизен израз, кој би ја засегал државата Македонија, на опфатот од нејзината територија. Ако каже „Република Северна Македонија„ е тоа би било по мерак од нашите јужни цигани.

Полека-полека, ДПНЕ си „легнува на брашното„.
Затоа сега преминавме на НАШАТА ДРЖАВА. Тоа е тој Али Експресс патриотизам :pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.206
Да Владе, досадно е едно те исто да читаме од тебе.
Го кажа, еднаш, два пати, пет пати, 100 пати.
Ова го зборувам иако се согласувам со тебе дека да, тие се виновни за ситуавијата во која е државава.

Но, ти си гласаш за ДУИ, така да на некој начин си исто со шарените.
Pa realno toa bese prelomna tocka. Od taa tocka pa natamu totalno e nebitno koj ke bide vlast, samo nijansi ke se vo prasanje posto drug kazva sto i kako. Deka ne zboram na pamet eve vi go vladeenjeto na VMRO. Nikakva promena na kurs, nisto, stama. Duri i kakvi raboti prekjutija za da nekoj ne im zameri i da gi preskokni koga treba da se deli vlast i da im skrati pristap do tenderi. Na toa sega se svedi cela borba za vlast. Ednostavno smetav deka ne treba da se zaboravi posto nekoj apla na udreni i den denes se pravat a prvi skokaat koga ke se spomni novoto ustavno ime na republikata.
P.s za DUI si glasam posle taa prelomna tocka zatoa sto tuka me ubeduvaa kolku Albancite kulturno se izdignaa, evoluiraa i neznam sto a nie uste si ostanavme nebabnjati, pa da im udovolam, neka gi ebavat tie kulturno izdignatite i nebanjatite so koi se guskaa za vreme na sarenata ko tolku sakaa. Nekako dobivam vpecatok deka bas i ne im e tolku po kef toa ali jbg sami si izrazija zelba :toe:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.875
Поени од реакции
4.999
Pa realno toa bese prelomna tocka. Od taa tocka pa natamu totalno e nebitno koj ke bide vlast, samo nijansi ke se vo prasanje posto drug kazva sto i kako. Deka ne zboram na pamet eve vi go vladeenjeto na VMRO. Nikakva promena na kurs, nisto, stama. Duri i kakvi raboti prekjutija za da nekoj ne im zameri i da gi preskokni koga treba da se deli vlast i da im skrati pristap do tenderi. Na toa sega se svedi cela borba za vlast. Ednostavno smetav deka ne treba da se zaboravi posto nekoj apla na udreni i den denes se pravat a prvi skokaat koga ke se spomni novoto ustavno ime na republikata.
P.s za DUI si glasam posle taa prelomna tocka zatoa sto tuka me ubeduvaa kolku Albancite kulturno se izdignaa, evoluiraa i neznam sto a nie uste si ostanavme nebabnjati, pa da im udovolam, neka gi ebavat tie kulturno izdignatite i nebanjatite so koi se guskaa za vreme na sarenata ko tolku sakaa. Nekako dobivam vpecatok deka bas i ne im e tolku po kef toa ali jbg sami si izrazija zelba :toe:
А во што ја гледаш „еволуцијата„ кај припадниците од „другата националност„?...

Од „каква„ во „каква„ состојба еволуираат?

Дали македонската попустливост (читај-неспособност, корумпираност и немање „топки„) е причина за засилените барања од страна на „брачата„, кои (барања) даваат привид на нивно еволуирање?...

Ако, пак да си ги гласаш...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.206
А во што ја гледаш „еволуцијата„ кај припадниците од „другата националност„?...
Citaj povnimatelno. Ne ja gledav jas, drugite tuka me ubeduvaa koga se guskaa na barikadite.
Prasaj si gi niv, jas samo da ne im krsam ater rabotata.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Зошто скандал за Вреди? Можеш ли да објасните?
И зошто мора секогаш за секој случај да се обидите да ја оцрните ОНА, за вас е ова пропаганда или за албанците?
Види ниво на новинарство, според сведочења на познаници и соседи, бреј...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Зошто скандал за Вреди? Можеш ли да објасните?
И зошто мора секогаш за секој случај да се обидите да ја оцрните ОНА, за вас е ова пропаганда или за албанците?
Види ниво на новинарство, според сведочења на познаници и соседи, бреј...
Стварно, како може да ја оцрнуваат ОНА. Таква една прекрасна мирољубива организација која се бореше за човекови права не заслужува да биде спомната у негативна конотација.

Kajgana Shop

На врв Bottom