Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Со среќа!
Автоматски споено мислење:

Логично е Русија да е наш непријател, и јас ги поддржувам во тоа.
Ние го направивме првиот потег и им протеравме дипломати и им ставивме санкции.

За жал, Русија не е САД па да прати корпус во било која земја кај што политичарите и прават проблеми па да испотепа се.
Русија е наш непријател многу поодмна од протерувањето на дипломатите, повеќе од 150 години, самиот Гоце ја нарекува Русија за тиран.
Мислам дека е во писмо до Ефрем Каранов, ние многу често знаеме да забораваме кој сме како народ и луѓе забегуваат во русофилија тоест србоманија што дефакто и одговара на бугарија.

Судбинско нешто се плело за века
од двете нишки, два созвучни збора,
едната буди темница што штрека,
другата буди вкрвавена зора.

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.436
Ја само поминувам да прашам, абе го врати Мицко и ВМРО името? Не следам многу политика у последно време.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.115
Поени од реакции
30.182
Русија е наш непријател многу поодмна од протерувањето на дипломатите, повеќе од 150 години, самиот Гоце ја нарекува Русија за тиран.
Мислам дека е во писмо до Ефрем Каранов, ние многу често знаеме да забораваме кој сме како народ и луѓе забегуваат во русофилија тоест србоманија што дефакто и одговара на бугарија.

Како е релевантно Гоце што зборувал за Русија?
Гоце учел во егзархиски институции и дефинитивно неговите мисли се под такво влијание.
Гоце умрел на почетокот на минатиот век.

Димитрија Чуповски студирал и останал во Русија и слободно творел и пишувал, издал весник и цртал мапи на Македонија до втора светска војна. Без егзархиско и без патријаршиско влијание.
Нели мислиш дека Русија ќе го ликвидирала ако ни била непријател?

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
Kurtoni ovie od partijava dpne, picka im kjorava neka go smenat imeto nemaat oni nisto so pravoto VMRO. 100 dena vlada im dadov fora i kako trgnaa izgubija 150.000 glasa use nepocnati.
Vlen li e Dui li e si ja teraat shipcive nivnata agenda, a nie ko misiri si se samounishtuvame od den za den se poise i poise, klasicni mivki. Gleam pred nekoj den Pretsedatelkata za denot na ARM timot nejzin nit i spremi protokol nit nisto za predavanje na znameto, go fati so edna raka, go predava so edna raka i na kraj se pozdravuva. Serenje na celata Armija bese nacinot kako go predade znameto, tugj sram da te izede, ama ako naviknavme na dopiranje dno od den za den.

Egejot i pirinot se vlazni sonista deka nekad ke si gi povratime, nie vnatre ne mozeme da se stabilizirame, ne pa ke se mavame u grudi za Obedineta Makedonija. Lekot e samo eden lider da dojde i diktatura da donese ako sakame da se opravime, nalik na avstriskiot slikar sto bil. Toa ke ne izvadi samo od govnata vo koi toneme se povekje i povekje.

Член од
17 април 2024
Мислења
589
Поени од реакции
1.369
Бунтур е бугараш, и неговата сегашна опсесија со шиптарааната е во насока на бугарскиот интерес исто и српскиот.
Не би рекол. Порано со некои постапки да, мислам дека беше близок со Каракачанов и оној пратеникот Ковачев, ама во последно време цело време има антибугарски ставови. Очигледно некаде пукнала тиквата...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.024
Ја само поминувам да прашам, абе го врати Мицко и ВМРО името? Не следам многу политика у последно време.
немаа ни намера, не знам што имаш ти пратено

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366

доста бре, само глупости тропаш

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.024
А ти пратиш колку пати спомнале Република Македонија, а колку НАШАТА ДРЖАВА? Онака чисто, пред избори и сега.
не, да не го повторувам @мкд владе , тоа е затворено прашање за мене, за тоа требаше да мислите пред 7-8 години ко дувавте куртони, ко го лапнавте ко поп сарма,

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.068
Поени од реакции
1.560
не, да не го повторувам @мкд владе , тоа е затворено прашање за мене, за тоа требаше да мислите пред 7-8 години ко дувавте куртони.
Во ред е, јасен беше одговорот. Како и секогаш ДПМНЕ не е крив за ништо :pos:

Инаку те прашав пошто многу си прател, дали имаш информација како се викаше нашата држава пред и после избори за ДПМНЕ. Значи не за пред 7-8 години, за скоро време правиме муабет

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.024
Во ред е, јасен беше одговорот. Како и секогаш ДПМНЕ не е крив за ништо :pos:

Инаку те прашав пошто многу си прател, дали имаш информација како се викаше нашата држава пред и после избори за ДПМНЕ. Значи не за пред 7-8 години, за скоро време правиме муабет
ДПМНЕ е најкриво за се, кој рече дека не криво, а посебно е криво и никогаш нема да им заборавам што дозволија една обична багра да тера револуција и не ги наполнија улиците со крв до колена.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Онака, патриотски

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ги снема нешто дпмнеовските куртони на форумот, изгледа зафатени се да дудлаат за работно место од што се многу „способни“.

Почнаа и што не рекле Северна да се извинуваат :facepalm:

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
Sds sto imaat najgolema steta napraeno imaat, toa ne gi pere da dade Gospod site da se istrebat od tamu, nema nisto poloso i pozlo od toa da si komunjara i da si komunist. Toa e kancerot na opstestvoto, kolku poise si idat takvi od drzavava i ispocrkaat toa bolje za nas. Ama i dpne nikad nema da im prostam sto go donesoa zakonot za hashkite slucai i gi amnestiraa uckive, pazi eden talat dzaferi da ti bide minister za odbrana pa posle spiker na sobranie i na kraj tehnicki premier u drzava vo koja sto on DEZERTIRAL od Armija i policija, i pritoa dezertiral kaj neprijatelot a da ne zboram koj ja dade trasata na zaginatite od masakrot vo Vejce, toest koj gi predade. Otvorete i videte kako proagjale dezerterite koi idele na neprijatelskata strana vo edna drzava, im bil svirnuvan metak u chelo. E taka proagjaat sekade samo kaj nas stanuvaat ministri spikeri premieri. Maloumen narod maloumni politicari ja stvarno nemozam da razberam sto stoka samounistuvacka ke bevme, pu.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
не, да не го повторувам @мкд владе , тоа е затворено прашање за мене, за тоа требаше да мислите пред 7-8 години ко дувавте куртони, ко го лапнавте ко поп сарма,
Dosaden sum bil so toa, taka @Darling mi rece.
Nemoj i ti dosaden da bidis so toa, i tebe ke ti reci ;) .
Interesno, tolku gidini pominaja, nekoj duri i den denes ne mu e jasno kolkava glupost bese sarenata. Tuka najpoke prednicat aktivnite ucesnici i poddrzuvacite na istata pa sega kao iznenadjeni i uvredjeni. Glupi sarenoliki kurtoni.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Dosaden sum bil so toa, taka @Darling mi rece.
Nemoj i ti dosaden da bidis so toa, i tebe ke ti reci ;) .
Interesno, tolku gidini pominaja, nekoj duri i den denes ne mu e jasno kolkava glupost bese sarenata. Tuka najpoke prednicat aktivnite ucesnici i poddrzuvacite na istata pa sega kao iznenadjeni i uvredjeni. Glupi sarenoliki kurtoni.
не бе, требаше да го остаиме тоа говното говнарско да продужи да лаже прост народ дур позади завеса пуши кај УЧК, се со пуста надеж дека на Американците ќе им се допадне и ќе го остаат на мира да ни ебе матер

Груевски испадна пиза глупа и да ве ебам сите кои го подржувавте тоа гомно предавничко. (тука и себеси се вбројувам бидејќи и јас го подржував првите две години)

Kajgana Shop

На врв Bottom